Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky děvčátka!
Mám dotaz. Trpím alergií a nyní, když všechno kvete je to hrůza.
Jsem těhulka (8tt) a tak nemohu užívat žádné léky na alergii.
Doktor mi předepsal akorát kalcium a dvoje kapičky, jedny do nosu a jedny do očí. Na obou kapičkách je ale napsáno, že by se neměli v těhotenství užívat.
Tak nevim stále pčíkám a svědí mě oči. V noci nemohu mít ani otevřené okno, jinak se probudím s úplně ucpaným nosem.
Nevíte prosím někdo co by mi pomohlo a nebylo to nebezpečné pro mimčo?
Díky moc Terka
No s léky neporadím,ale já lonoi byla taky těhulka,ale byla jsem už dál než ty,termín porodu jsem měla 5.10. a s lčíkáním se mi začal zkracovat čípek.no opatření jsem měla takové,že jsem pořád vlhčila vzduch a nechodila ven,ale já jsem měla rizikovku a doma žádné dítě.tak to pro tebe bude asi horší.
no ale vlhký vzduch mi od kýchání dost pomáhal,léky jsem nebrala žádné
Příjemné těhulkovství Lucie
Já to měla takhle předloni. Asi nejlepší bude nevylézat ven. Myslím, že nic jiného se poradit bohužel nedá.
Ahoj, já jsem na tom podobně. Já už mám ale alergii ve formě astmatu, takže bych se bez léků neobešla. Dr mi napsala Zodac, ten prý nevadí. K tomu ještě inhaluju kortikoidy, jinak bych se asi udusila. Na letácích je sice napsaný, že by se v těhu neměly, ale věřím dr. Taky si říkám, že už jsem ve 32. týdnu, tak už by to mímu tak vadit nemělo.
Ahoj, já jsem byla poslední 4 jara buď těhotná nebo kojící a musím říct, že mi bylo skvěle. V těhotenství jsem nevěděla, co je alergie a kojení taky ušlo. Zato letos se to rozjelo v plné síle včetně astma. Loni jsem si koupila nějaká homeopatika (myslím, že rhynalergin nebo tak nějak), která v těhotenství nevadí, ale žádný zázrak to není. Možná budeš reagovat lépe a za pokus to stojí. Kdyby aspoň zapršelo, co?
Halka
Terulko
taky mam ted alergii, coz jako netehotna neznam.......
Na doporuceni homeopatky beru EUPHRASIE 15CH 2×1
Prvni vecer jsem myslela ze se udusim, ale ted beru asi 4 dne a je to znat
Katka
Ahojky děvčátka!
Děkuji vám všem za radu. Určitě vyzkouším co budu moct.
Alergii mám i normálně, ale v těhotenství se mi to zhoršuje.
Minulé těhu jsem nemohla sníst ani celé jablko, aby mně nezačalo škrábat v krku a ačkoli nejsem normálně alergická na psi, tak v této době se s nimi nemůžu zdržovat v jedné místnosti déle než půl hodiny a o kočkách ani nemluvim.
Přeji vám všem krásné těhu a zdravé dětičky.
Pa Terka