Alergie na pelyněk

311
5.3.14 22:11

Alergie na pelyněk

Zdravim, potřebuju poradit, našli mi silnou alergii na pelyněk a mám nyní omezený jídelníček, nevíte někdo co vařit, jak kořenit když nesmím, jak je to s čaji, s ovocem…??? Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
5.3.14 22:22

Ahoj, já jí měla taky a omezení jsem neměla :nevim: Brala jsem Zodac a to bylo všechno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
5.3.14 22:25

Mi napsala něco jiného. Zodac už mi nepomáhal :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
5.3.14 22:27

@kajamimi Tak prostě asi nevařit nic s pelyňkem, ani jsem netušila, že někdo pelyněk používá tak často k vaření, že by nebylo co jiného vařit :think: a ovoce asi můžeš to snad s pelyňkem nesouvisí :nevim: Nejsi spíš alergická na ten pyl :think: tady o tom něco píší http://www.potravinova-alergie.info/…otraviny.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
5.3.14 23:54

Vubec nepouzivam pelynek v kuchyni. Jednou v detstvi vim, ze jsme davali pod pelech psovi, kvuli prevenci blech. Jinak ani nevim, co se s nim koreni :think: Zajima me to ale, proto sem pisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
6.3.14 06:53

Holky alergie na pelyněk je vpodstatě na vše hořké a souvisí to s alergeny.(nevím jak to přesně vysvětlit) ale jmenovitě je pelyněk obsažen v koření a tam se jmenuje estragon. Vyjmenuji vám tady skoro vše co nesmím :
Kořenová zelenina: celer, petržel, mrkev, pastiňák
koření: fenykl, kmín, kopr, anýz, libeček, koriandr, pepř, paprika, chilli, kari směsi, a jakékoli směsi koření…např. grilovací, provensálské atd.
kořenící bylinky: kopr, tymián, bazalka, oregano, libeček, majoránka
Léčivé bylinky: heřmánek, echinacea, měsíček, řebříček, podběl, chrpa, čekanka…
z květin: slunečnice, astra, gerbera, chryzamtéma, aksamitník, echinacea, kopretina, sedmikráska, pampeliška, měsíček, vratiče, zlatobýly, bodláky, pcháče, bodláky
Dále: slunečnicová semínka, slunečnicový olej, čekanka, cibule, česnek, arašídy
Ambrozie
Ovoce: banány, všechny melouny, kiwi, jablka a dále: med, okurky, cukety, patizony, rajčata, papriky, artyčoky, ibišek

Snad jsem na nic nezapomněla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
6.3.14 06:56

Místo těch druhých bodláků patří lopuchy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.3.14 07:47

Mám taky potvrzenou tuto alergii, ale omezeni žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.3.14 10:13

To mi připadne bláznivé. Skoro vše, co jsi vyjmenovala, jsou divoké polní byliny, musí tam být nějaká hořčina, co ti nesedí. Ovšem meloun??? 8o :mrgreen: Nevím, nejsi tak trochu „v karanténě“ od těchto rostlin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
6.3.14 10:16

@kajamimi mno… diky za rozsireni obzoru, netusila jsem, ze estragon je pelynek. Nepouzivam ho ale kvuli intenzivni chuti a vuni. O zbytku jsem netusila, diky za osvetleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
6.3.14 13:24

V karanténě nejsem, jen mám neustále rýmu, stále se dusím a kašlu, teče mi z očí. dostala jsem léky tak snad zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.3.14 14:10

@kajamimi hele, já trpěla na opravdu šílené alergie 10 let. Přestala jsem jíst maso, začala se jaksi pravidelně vyprazdňovat, začala jsem lítat hodně po polích, lesích a po alergiích jako když utne (a to jsem často vypadala jako jedinec s leprou). Tím nechci říct, aby jsi snad následovala mého příkladu :mrgreen: ale možná by bylo fajn navštívit dobrého iridologa, ktarý ti může říct, které orgány máš zanešené a čím si ulevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
6.3.14 14:38

No asi nemá cenu se dohadovat paní doktorko. hold je někdo víc i když mé příznaky neviděl a jelikož jsem se otekla právě po jídle, proto mi bylo doporučeny testy snad na všechny alergeny jídla. alternativní medicínu nemusím. a s orgány fakt problém nemám. a já osobně se masa nevzdám, nemám důvod a problémy s vyprazdňováním taky ne…jen jsem prosila o radu v jídelníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí