Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky minulý týden jsem prodělala střevní chřipku a od té doby nejsem moc ok navíc mě už v kuse asi 4 den bolí hlava taková hnusná bolest co přijde z ničeho nic. Bolí mě i dost za krkem, ale ně nějak, že bych se nemohla hnout, ale při pohybech hlavy cítím pnutí. Kolikrá nějak otočím hlavu a udělá se mi na zvrcení může to býd od páteře nějaká blokáda co s tím? teplý obklady suchý jsem dávala nepomohlo, chlap mi to masíroval taky nic ![]()
Minimálně bych navštívila maséra, který pozná, kde je přesně problém. Může použít klasiku, kombinaci s baňkami a zakončit to třeba kineziotejpem.
Z vlastní zkušenosti - mamka se mi snažila rozmasírovat namožené lopatky a i když se moc snažila, výsledek nula. Zkušený masér věděl hned, kde je problém a pomohl.
Asi to budu muset zkusit navíc jsem parkrát na rehabka musela… Měla jsem náročnou práci (pečovatelka).Kde mi bohuzel neprodloužili smlouvu tak jsem doma a asi jak najednou „nic nedělám“ tak jestli se něco nebloklo nevim i tlak jsem si měřila a ten jsem měla vždycky 118/77 takže ten je ok.
No asi jo… a pijes?,po te strevni chripce mozna i nedostatek tekutin
jina kdyz se takhle blbe bloknu tak me pomaha tepla vana - polozit se na zada i hlavu ve vode a jakoby lehce hlavou kopirovat pohyby ryby (ale ze strany na stranu) aby se mi krc pater uvolnila… - no pomaha to me - neni to 100%
S motáním hlavy a pocitem na zvracení jsem měla potíže celý minulý měsíc
ještě ted se mi někdy zamotá hlava…právě prodělávám zánět průdušek / zápal plic…neříkám, že to spolu souvisí…taky mi všichni říkali, že to mám od krční páteře a ted jak sem byla u doktorky tak jsem se o tom zmínila a ta mi řekla, že pokud v noci vstávám k malé tak je to unavený organismus ![]()
@vejisek Určitě to může být od páteře. Možná by nebylo od věci navštívit kromě fyzioterapeuta taky neurologa, krční páteř je sviňa
Piju hodne ja si piti hlidam k malemu nevstavam jsou mu 4 a chrupka krasne.Jo ja taky slysela co umi pater tak nerada chodim k doktorum a ted se mi toasi nevyhne ![]()
@vejisek Jo, může myslím, že by mohl pomoct nějaký relaxant-dřív byl výborný dorsiflex(tuším), ale nejsem si jistá, že ho ještě dělají a byl na předpis. Taky namazat dolgitem (mám raději gel-mast totiž hrozně smrdí)
@vejisek rozhodne to muze byt od patere. Me pomaha noc stravena na podlaze jen na dece, idealne u radiatoru. Tvrda zem mi zada srovna ![]()
Problémy s páteří se zpravidla rozjednou při nějakém větším stresu, kterým ztráta práce jistě je. Určitě navštiv lékaře, ať vyloučí neurologickou přícinu a problémy s krční páteří bude třeba řešit komplexně. Nejdřive rehabilitací a pak i cvičením. Dovedu si představit, jak ji máš ze svého povolání zrasovanou.