Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj potřebovala bych poradit jestli jste se nesetkali s alergií na jednorázové plenky-Tesco fialové.Používáme je tak rok,minulý týden se malé objevila na pipince vyrážka naše dr.řekla,že je to kvasinková infekce,dostali jsme imazol a koupat v Řapíku.Vyrážka je pryč ale na stehnech a na zadečku se objevilo zarudnutí,vypadá jako opaření s drobnou vyrážkou.Mohlo by to být z plen?Nesetkal se s tím někdo?Dr nám radí používat látkovky.Jinak vlhčené ubrousky nepoužíváme,omýváme od malinka vodou a jiný druh plenek jsem skusila také.Poradíte co by to mohlo být?Děkuji Jana
Může to být z plen, mám sice děti na látkovkách, ale loni v létě jsme byli na 14 denní dovolené a syn měl jednorázovky - přebalovali jsme hodně často, vedro moc nebylo, a stejně se na zadečku šíleně osypal, a pak letos na jaře pokaždé, kdy dostal při hlídání jednorázovku (asi 5× v týdenních intervalech), takže u nás na 100% reakce na něco v jednorázovkách. V obou případech jedl to co obvykle.
Ještě by to mohlo být po zavedení nějakého nového jídla.
To bude spíš reakce na ten řepík.
My měli jednou taky kvasinky, nafasovali jsme Pevaryl a bylo to pryč. Na kvasinky (plíšně apod.) nejdůležitější sucho, větrat, větrat, větrat.
S Tesco plínama máme taky zkšenost a vyhovují nám. Látkové jsou podle mně opruz, ale někdo na ně nedá dopustit.
Bára
Ahojky,
náš malý měl to samé, ale jemu se to rozjelo daleko víc… až tak že měl strhlou kůži na tříslech..... a měl to taky z fialových tesca plínek ( používali jsme je 11 měsíců). Lítali jsme po kožním ) dostali jsme to co vy) a doktorka řekla okamžitě změnit pleny, koupili jsme pampersky ale po měsíci mu to udělali taky...... ted máme hugies premium a zatím pohoda.
Zadek umývám suchou pěnou ( nastříkám a otřu papírovou utěrtkou) a mažeme niveou na opruzeniny
Nevím, řepík jsme používali na zhnisanou jizvu po TBC několik měsíců, pak na ten zadečřek po dovolené, a kožní reakce na rameni žádná, zadeček se zahojil rychle. Je méně alergizující než třeba heřmánek.
Ještě existují ekoplenky. Doporučují se při alergiích a ekzémech. Jsou ale dost drahý. Možná by se to dalo v kombinaci s látkovkama
http://www.proalergiky.cz/…pro-atopiky/