Alergie na psa u dospělého

Anonymní
12.3.20 12:28

Alergie na psa u dospělého

Holky, otázka zní jasně a je na ty z Vás, které se nějak dokázali poprat a alergií na psa a v rámci možností mohou se psem sdílet domácnost bez toho, aby musel pejsek z domu. Předepsané léky od doktorky mi nezabírají, čistička vzduchu také ne. Denně uklízím, mohli bychom jíst ze země, fenka nesmí do ložnice a přesto je každá noc pro mě peklo. Nemůžu se nadechnout, ventolin a čerstvý vzduch na balkoně je pro mě noční rutina. Přes den to jde, mám rýmu, svědí mě celý člověk, jakmile mě fenka olizne, naskočí vyrážka… tohle všechno se dá, ale ty noce jsou boj. Doktorky jediná rada, je dát psa pryč, to mi ale nepřijde šťastné řešení, nejdříve bych proto chtěla udělat maximum. Momentálně doma není, je již přes týden u mých rodičů 150 kilometrů daleko a stýská se jí i nám, ráda bych jí vzala zpátky. Ještě doplním, že se jedná o psa mého partnera, spolu žijeme necelý rok a fence je 13 let a vychovanějšího, hodnějšího a chytřejšího psa jsem neviděla. Mám jí ráda, pro partnera je velmi důležitá i když chápe nastalou situaci a souhlasí, vím, že ho to trápí a kdykoliv se o ní já nebo můj čtyřletý syn zmíní má slzy v očích. Má jí od puberty a dostal ji od maminky, která krátce na to zemřela. Otce nemá, sourozence také ne. Má mě, mého syna a kamarády, ale pes mu schází, prožili spolu hodně. Mého syna příjmul okamžitě a malý ho bere jako tátu, možná proto mi přijde velmi nefér, že nemůže v klidu dochovat svého starého psa. Synovi chybí též, několikrát denně po ní brečí. Nemáte holky nějaké řešení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
leisa
12.3.20 12:33

Požádej svého lékaře (nemusí být alergolog) o sprej Nasofan. Mně skutečně pomohl, dva vstřiky ráno a dva večer do každé nosní dírky, sliznici to tam něčím obalí a alergická chronická rýma jde pryč. Osobně na něj nedám dopustit.
 https://pribalove-letaky.cz/nasofan

• Citovat
  • Upravit
34322
12.3.20 13:08

Někde jsem slyšela, že je potřeba mít i zcela antialergickou postel, bez roztočů, speciální povlaky, denně poluxovat, žádné peří a koberce. Že to dokáže poladit i alergické reakce na jiné věci. Ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
12.3.20 13:10

Hele, jukla jsem na net a nasla tohle https://www.proalergiky.cz/eshop/hledani . Nejde ani o srst, jako o bilkoviny, ktere se v ni drzi, ty se roznasi vzduchem, na obleceni, atd. doporucuju pro sebe nejaky hypoalergenni sampon, protoze se alergie prenese do vlasu a pak to v noci dychas sama ze sebe.
Nekdo doporucuje vysavac s vodnim filtrem :nevim:
Ja osobne muzu rict to, ze jsem byvala velmi tezky alergik na kocky a dneska jich mam 6. Nevim, jestli to alergie vzdala nebo jako co, ale po par mesicich fakt krusnejch noci kdy jsem myslela, ze nasi tehdy prvni a jedinou kocku dam pryc, se to proste zlomilo, no… Ale to je rada pouze pro sebevrahy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
12.3.20 13:22

@Scara Nápodobně :D :D Bývala jsem extrémní alergik. I můj starší syn, ten míval silné dýchací potíže. A nějak se to samo zlomilo. Dnes máme 4 psy (čivavy), 4 kočky a děti bez problémů.
Alergie zůstala vlastně jen na jednoho kočičáka. To netušíme proč. On je zrovna takový svízel přítula, nejraději by se do náruče a na rameno odstěhoval. Ale každý z něj po nějaké době hlazení frkáme. U ostatních reakce víceméně žádná. Neřešíme, je to už starý dědouš, sladkých 14 let, už trochu dementní, po jedné mozkové příhodě, ale snad tady s námi ještě nějaký ten pátek pobude, je to zkrátka náš mazlík, máme ho od jeho pubertálního věku, kdy ho děti přinesly coby bezdomovce z ulice s rozbitou hlavou a zlomeným ocáskem. A už u nás zůstal, stěhoval se s námi i za velkou louži.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek