Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už jsem psala do jiné diskuze ale nedostala žádnou odpověď…zkusim znovu. Mala 9 měsíců už má tři týdny průjem v pátek budou výsledky vyteru…trva to 9 dni. Nekdy je to lepší kaka dvakrát za den někdy horší to i 7 krát…průjem byl s hlenem…on miminka používám biogaia a po Hylacu se to trochu zlepšilo…udelal se jí i exem na rukou. Mám podezření na nějakou alergii v pátek jdu k doktorce poprosím ji o testy. Koupila jsem i bezlaktozove mléko…nekdy má průjem někdy je to v pohodě…kdyz jsem ho vysadila to samé…nedokazu říct po čem to může mít…napadla mě bílkovina Kr. Mléka nebo lepek…ovsem někdy se pokadi po jogurtu po Pribinaku ne, někdy se pokadi po presnidavce pak ji nevadí, pečivo to samé…jsem zoufalá zkouším furt pokus omyl…mate některá zkušenost s nějakou potravinovou alergii?
Nerostou ji zuby? Nemá trochu i rýmu? Někdy i tohle by a příčina-rust zubů
@pannda píše:
Nerostou ji zuby? Nemá trochu i rýmu? Někdy i tohle by a příčina-rust zubů
Rýmu nemá a zub možná roste ale doktorka říkala že by ze zubu neměla průjem tak dlouho a ten exem
@Pavlusa 84 píše:
Už jsem psala do jiné diskuze ale nedostala žádnou odpověď…zkusim znovu. Mala 9 měsíců už má tři týdny průjem v pátek budou výsledky vyteru…trva to 9 dni. Nekdy je to lepší kaka dvakrát za den někdy horší to i 7 krát…průjem byl s hlenem…on miminka používám biogaia a po Hylacu se to trochu zlepšilo…udelal se jí i exem na rukou. Mám podezření na nějakou alergii v pátek jdu k doktorce poprosím ji o testy. Koupila jsem i bezlaktozove mléko…nekdy má průjem někdy je to v pohodě…kdyz jsem ho vysadila to samé…nedokazu říct po čem to může mít…napadla mě bílkovina Kr. Mléka nebo lepek…ovsem někdy se pokadi po jogurtu po Pribinaku ne, někdy se pokadi po presnidavce pak ji nevadí, pečivo to samé…jsem zoufalá zkouším furt pokus omyl…mate některá zkušenost s nějakou potravinovou alergii?
Takto rychle to nezjistite. Nejčastější alergií u kojenců je kravské mléko, zkuste ho kompletně na dva týdny vysadit, včetně veškerých mléčných složek a sóji. Pokud je na um, kupte allergy care (ha nestačí, někdy ani to allergy care a je třeba přejít na plně štěpené formule). Jestli kojite tak i vy musíte toto přestat jíst. Krevní testy bývají u takto malých dětí falešně pozitivní nebo falešně negativní, tak na to moc nespolehejte. Jediná spolehlivá cesta je vyloučení a znovu zavedení podezřelé potraviny. Průjem i ekzém jsou typické příznaky ABKM. Přeji hodně štěstí. Moc sem nechodím, kdyby jste měla nějaké dotazy kontaktujte mě na info@abkm.cz