Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam zkusenost stejnou a take s Niveou. Vylozene me podpazi po striknuti sprejem bolelo. V dobe tehotenstvi se mi deodoranty samy od sebe hnusily a pouzivala jsem pouze parfemy a moje telo zrejme vedelo, proc se deodorantum vyhnout. Prectete si slozeni a studie deodorantu na vliv zdravi a poridte dceri prirodni deo.
Přesně to mám od mládí taky. Žádný spreje vůbec nepoužívám, to mám okamžitě červený fleky a svědí to. Já na to dostala belogent. Používám od nivey tuhej antiperspirant, nebo rexonu a není to tak hrozný, někdy mám období, kdy to štípe - hlavně když se namatlám po holení, tak i vyskočí vyrážka, ale jinak ne. Nejvíc mi vadí Fa - jak sprcháče, tak antiperspiranty - ačkoli ty vůně miluju, tak mě to suší jako blázen.
@Natt00 píše:
Mam zkusenost stejnou a take s Niveou. Vylozene me podpazi po striknuti sprejem bolelo. V dobe tehotenstvi se mi deodoranty samy od sebe hnusily a pouzivala jsem pouze parfemy a moje telo zrejme vedelo, proc se deodorantum vyhnout. Prectete si slozeni a studie deodorantu na vliv zdravi a poridte dceri prirodni deo.
Tak deodorant není tak „škodlivej“ jako antiperspirant, ten jen přesmrdí pach potu. Antiperspirant brání, aby se ten pot vytvořil. Já osobně nevěřím tomu, že je to nějak zásadně škodlivý, těch studií je víc a dost si to protiřečí, ale to je na jinou diskuzi. Ale k tomu přírodnímu deodorantu - to by mohlo být řešení. Mám ten deokrystal a fakt to funguje, ačkoli jsem tomu nevěřila, a nemám z toho nikdy vyrážku. Na druhou stranu, v létě bych na to nespoléhala, a to se nějak zásadně moc nepotím.
Pořiď ji krystal
cítit pak nebude
Potit se bude, ale to je holt daň
Dobrý den,
Do školy se jí kvůli tomu moc nechce, aby ji neměli za.. No vy víte, co myslím.. Dneska mi říkala, že jí to podpaží jakoby „zatuchlo“, že to prostě nesmrdí pot, ale jakoby tam ten krém zatuchl, ale dcera se myje i 2× a ten krém už jsem ji dneska nedávala, nevíte co s tím dělat? 
Moje dcera(13 let) používala teď značku nivea a dcera s ní neměla žádné problémy, ale po měsíci se jí podpaží začalo vysušovat, loupat a nakonec i hrozně svědit. Tak to mažeme každý den belodermem, ale kožní nám teď zakázala používat jakékoliv spreje na kůžičku, takže chudinka je teď ve vývinu a trápí jí, že se nadměrně potí.