Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja vařím pudinky a kaše s rostlinnym mlékem nejraději mám mandlové alpro. V mléčné výživě kupuju rýžové a kokosove jogurty, sýr z kokosového mléka, dá se tam koupit i alsan,,máslo,, tak z něj i pečeme buchty.
Jinak celozrnný toustový chleba, rohlíky, normální chleba mazu perlou plus vitamíny ( ta taky nemá žádné bílkoviny) na to marmelada, šunka, ten sýr. Občas kvalitní párek
v dm jsou taky různé pomazánky a výrobky bez mléka…
@Anonymní píše:
@Fifi2
To dáváte ale asi staršímu dítěti že? My máme teprve 9 měsíců
Ano..ale pudink od amyliku pro deti a jogurt jsem davala i předtím. A ještě je dobrá kaše instantni kaše sinlac.
@Ajinac sinlac kaše je v každé drogerii a zalévá se vodou. Chuťově je velmi dobrá.
Pudink vařím sama akorát místo kravského mléka dám rostlinné mleko. Kupuju dětský pudink amylik má i vapnik a lepší složení než klasicke pudinkove prasky. Narazila jsem na něj ve velkém Albertu normálně u pudinku. A jinak kupuju kaše nominal. Jsou rýžové, pohankové, jahlove…a ty taky zalevam horkým rostlinným mlékem v misticce, nechám odstát a je to raz dva. Ty bývají taky v Albertu, Lidlu, ve zdravé výživě..
Takhle to vypadá. A je určitě více kaší a vseho. To zrovna jíme my. ![]()
Maminky prosím co dáváte svým dětem na papání, když mají ABKM (alergie na bílkovinu kravského mléka?)

Dcera má 9m a příjde mi, že dávám pořád dokola jen ovoce na svačiny a zeleninu s masem na oběd. Jinak má speciální UM a moje mateřské.
Někdy dám sušenku.
Nenapadá vás, neporadíte, čím bych ji mohla ještě zpestřit jídelníček?