Alergie na Sorbifer

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.12.25 16:11

Alergie na Sorbifer

Zdravím, :mavam:
Máte prosím někdo zkušenost s alergickou reakcí na Sorbifer?
Skončila jsem s tím v nemocnici a teď mám strach z jakéhokoliv železa :oops: Jsem těhotná a Sorbifer jsem dostala kvůli sníženému hemoglobinu.
Samozřejmě se svým gynekologem konzultovat budu, nic bez konzultace sama začínat nehodlám :D jen mě zajímá, jestli náhodou někdo neměl podobnou zkušenost a mohl by říct, co mu pomohlo?
Dočetla jsem se totiž, že takové reakce jsou na sorbifer vzácné, že spíš je po něm zácpa/průjem a černá stolice, případně zle od žaludku. No, já do 30ti minut blila jak amina úplně všechno včetně vody, vyrážka v obličeji a na krku, začala jsem otýkat… hrozný :roll: zažít to už znovu fakt nechci.

(Anonym pro zdrav. info, díky)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14093
14.12.25 16:22

Ne takovou reakci, ale silné průjmy. Mně pak fungoval maltofer. Ještě jsem měla Feretab, ale po něm se mi zas rozjela sluneční alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64956
14.12.25 16:38

Mě železo způsobuje průjem. Jediné, s čím jsem problém neměla, byl Floradix. Nebyla jsem teda těhotná, ale koupila jsem si ho na doporučení, co měli na gynekologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.25 16:42

Děkuji za zkušenosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24750
14.12.25 17:10

Sorbifer mi velmi krásně pomohl na anémii, zvláště v době dlouhých a stálých krvácení…
u mne žádná negativa, držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.25 18:25

Tak záleží, z čeho přesně ta alergická reakce byla, což se předpokládám neví. Mohla to být třeba reakce na nějakou další složku tabletky, ne přímo na železo.
Sirup Floradix je přírodní, můžeš zkusit, ale začala bych radši jen olíznutím pro jistotu. Akorát je slabý, takže záleží, jak moc rychle potřebuješ železo doplnit.
Jinak doplňky stravy fungují také, mám na sobě ověřeno (brala jsem jen doplňky několik měsíců a byla pak na odběru, hemoglobin se srovnal do normy a zvýšení zásobního železa taky bylo). S léky by to nejspíš šlo rychleji, ale já to nepotřebovala doplnit rychle. Jo a ten doplněk jsem si našla Solgar, je šetrný k zažívání, nic mi po něm nebylo. Snažila jsem se najít něco, co bude mít minimum těch přídatných látek v tabletě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.25 18:44
@Anonymní píše: Více

Děkuju, ukládám si.
Na co přesně se bohužel neví, no :nevim: Na nic ze složek v léku jsem v minulosti nereagovala, ale prý to může být i tou kombinací, takže jsem trochu bezradná no. Ten od Solgaru vypadá, že by mohl být ‚ten pravý‘, tak to zkonzultuju, děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.