Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky,
mám 4m chlapečka, který má sklony k opruzeninám, i když přebaluju fakt často, prdelku nechávám větrat atd. Zatím jediné co zabírá je Sudocrem, ale po nějaké době používání se u mě objevila alergie. Na prstech, kterými mu mažu prdelku, se mi objevil takový ten suchý ekzém, co časem rozpraská až do krve
Není to u mě poprvé, mám tyhle kožní alergie na kdeco, ale u dětské kosmetiky bych to nečekala
Přešli jsme tedy na opruzeninový krém od Weledy a zatímco mě začal ekzém pomalu mizet, malému začala prdelka zase rudnout
Zkusili jsme krém od Hippu a to samé
tak jsem včera vytáhla ze šuplíku znovu Sudocrem a dneska už mám prsty zase slušně „olezlé“
zatímco prckovi se prdelka pomalu zlepšuje.
Kromě toho, že jsem si přišla postěžovat
, bych uvítala radu, jaký jiný krém by se dal vyzkoušet aby malému nečervenal zadeček a já neměla ekzém
Ještě před Sudocremem jsme zkoušeli Bepanthen a Rybilku a taky nic moc ![]()
Máte zkušenost s Sudocrem Antiseptický ochranný krém?
Přidejte zkušenost s Sudocrem Antisept...Napadá mě jediné - používat dál sudocrém a pokaždém namazanání prdelky si pak ruce řádně namazat modrou indulonou (je mastná, sudocrém vysušuje). Zkus nejdřív to a pak hledej dál. Mně u prvorozeného zabírala jedině rybilka (ta kupovaná v tubě) a u malé taky jedině sudocrém. Ruce se mi taky vysušují, ale indulona zabírá (ale fakt jen ta modrá). jinak sudocrémem si mažu obličej a konečně po tolika letech přestávám vypadat jak puberťák ![]()
Já ho také používám a v lékárně jsem si koupila dřívka do krku co má dr. 100kusů stojí 50,– a tím mu krém nanáším na zadek.
Nebo bych si pořídila takovou tu chirurgickou rukavici jak by jsi ho mazala, ať něpříjdeš s tím do kontaktu rukama. Jak píšeš o tom suchém ekzému, tak mě tohle dělaly plenky ty jednorázové, kolikrát jsem to nechala manželovi (když byl doma) aby děti přebalil, nějak to mé ruce nesnesly ten materiál ![]()
pořídila bych si tyto rukavice
http://www.naradieshop.cz/…baleni-100ks
Myslím si,že když se zeptáš v lékarně,tak je budou mít nebo jinde
Buď rukavici, aby ses toho nedotýkala, když to prckovi tak svědčí, nebo mě napadla krémpasta imazol.
Taky bych sla do rukavice, pokud „Sudos“ malemu fakt vyhovuje, byla by skoda slozite hledat… ![]()
Nam se jeste osvedcila NIVEA SOS krem pri lecbe opruzenin a Nivea proti opruzeninam jako prevence…
Já bych teda nejdřív zkusila spíš kůži na rukách promašťovat. V rukavicích bývá pudr a to vysušuje ruce ještě víc, než sudokrém. CO se týče kupříkladu Imazolu, tak to je až léčba - je to širokospektrální antimykotikum, takže to používat preventivně není dobrý nápad.
Místo experimentování s další kosmetikou bych používala Sudocrem, který vyhovuje dítěti.
Existují rukavice, není snad nezbytně nutné dotýkat se krému holou rukou. ![]()
A co zkusit krém na opruzeniny (Windschutzcreme) Babylove z DM? Používám ho na třetí dítě a v pohodě. Cena 50,– za 150ml, obsahuje heřmánek a oxid zinečnatý.
hele na tohle jsem fakt expert a dám ruku do ohně za krém z konopí robátko proti opruzeninám, jedině ten nám pomohl ( mám vyzkoušené snad všechny)
BohunkaP píše:
Místo experimentování s další kosmetikou bych používala Sudocrem, který vyhovuje dítěti.Existují rukavice, není snad nezbytně nutné dotýkat se krému holou rukou.
Taky bych se přidala k tomuto názoru. Hlavně ať je zadeček v pohodě. Ruce můžeš řešit jednodušeji. A´t už nanášení „dřívkem“, nebo rukavicí - v případě ouze i sáček po ruce ![]()
Tak mě vyhovují ty dřívka do krku jsou hladká a aspo%n do krému nevnášíš nečistoty a bakterie prstami.
Já jo v tom balení jich je hodně.Ale určitě se dá použít i opakovaně