Alergie na vejce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
7.12.05 13:12

Alergie na vejce

Prosím poraďte, zajímá mě vše kolem alergie na vajíčka, děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
7.12.05 13:21

Helčo

to je dost obecný dotaz, co konkrétně potřebuješ vědět?
Míša má alergii na žloutek, ale prý se máme vyhýbat celému vajíčku (v domácím vaření), jinak ho sledovat prý nemusíme (třeba v sušenkách, kupovaném pečivu,…). Doma nahrazuji vajíčko lžící solamylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.12.05 13:35

Jurinko děkuji za odpověď, zajímají mě jaké jsou hodnoty při prokázané alergii na vejce, malý má osm měsíců a má hraniční hodnoty jak na bílek tak i žloutek, zatím dostával jen bezlepkové piškoty, žloutek do polívky jsem mu zatím nedala a už asi ani nedám. Dělají se nějaké jiná vyšetření, nebo jen krevní testy. Může zmizet ta alergie? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.12.05 13:55

Helčo, nám dělali krevní testy (jednou) a od té doby se tím nezabývali. Prostě nejíst vajíčka, eliminovat roztočel, pyly a plísně (taky alergie). Pro dr je to vyřešené, už se tím nezabývají, teď léčí jen jeho astma.
July má alergii na mléko, taky se tím nikdo až tak nezabývá, prostě ho nemá pít a vápník má čerpat z mateřského mléka. Bohužel mi nedali vědět jak dlouho, ale prý co nejdýl :)
Chtěla jsem ti poradit diskusi na rodině, ale myslím jsi ji už zkoušela :D Milada se sice rozčílila, ale jinak mám pocit, že toho o alergiích ví snad nejvíc. Sama se tím dost zabývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 14:14

Ještě ti můžu doporučit knížku od dr Fuchse Kuchařka pro alergiky, doporučovali ji na různých diskusích o alergii. Dá se objednat na internetu http://www.adela.cz/alergie/, já ji mám a připadá mi, že víc informací neseženeš nikde jinde.

• Citovat
  • Upravit
11
7.12.05 14:18

Jurinko děkuji, na rodině jsem tu diskusi založila já a protože jsem se ničeho jedočkala, založila jsem ji tady.
My jezdíme s malým do Zlína a zatím nám nic moc neporadili, ale to nevěděli že má tu alergii na vajíčka. Naše malá měla intoleranci laktózy.
Mrzí mě že mají vaše děti tolik trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.12.05 14:20

To bylo ode mně, ten nepříhlášený příspěvek. Nějak mi to blbne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.12.05 11:51

Ahoj holky, no me by taky zajimalo. Kdyz ma syn alergii na bilek. Bude ji mit cely ziviot? Nebo se to muze i spravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
8.12.05 13:08

V té knížce co mám (Fuchs) je, že MŮŽE do tří let vymizet. Jestli vás zajímá ještě něco konkrétního, klidně se ptejte, podívám se do ní a napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
8.12.05 14:01

Ahojky,
taky máme alergii na vaječný bílek a BKM (bílkovinu kravského mléka). Tu knížku od Fuchse tqaky doporučuji, fakt je skvělá a je to tam supr posaný.
Akorát při alergii na vaječný bílek nesmíš být dítě očkované proti klíšťatům a proti chřipce, což mě dost mrzí.
Taky doufám, že mu to vymizí.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.12.05 15:43

Alergie na vejce

Ahoj holky, prosím vás jaká je ta hodnota v krvi když je alergie, (nevím jestli jsem to dobře napsala) jestli to teda víte, jo a máte přehled na které potraviny si dávat pozor, myslím třeba pečivo, oplatky atd. Jo a musím si dávat pozor i na léky? Asi se ptám na blbosti, ale zajímá mě to tak se na mě nezlob te. Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.12.05 16:41

Alergie na vejce

Ahoj holky, tak nevím ale nějak to tu vázne, alergie na vejce je prý druhá nejrožšířenější u nás, mě se ale podle ohlasů tady, zdá že ji nikdo nemá a to je jistě dobře. Pokud se ale někdo najde, tak ať mi prosím vás, napíše odpověď na předchozí dotaz, teda pokud ji samozřejmě ví. DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
13.12.05 18:33

Helco,
malej sice má alergii na vaječný bílek, ale odpovědět ti nedokážu, jen že si musíš číst složení sušenek a potravin. S tím pečivem by mě to také zajímalo. Někde jsem se dočetla, že by snad vajíčka neměla být v chlebu Šumava a snad i v obyč rohlíky.
Kdyžtak koukni sem, jestli jsi ty stránky ještě nenavštívila, ty by ti mohly poradit.
 http://www.potravinova-alergie.info/

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.12.05 19:39

Helčo

pokusím se ti vypsat zajímavé informace z té mojí knížky, ale přímo odpovědi na tvé otázky nemám.

Alergií na vaječné bílkoviny (většinou bílek) má 1 % populace, u dětí vyšší (2 %).
Bílek - u alergie na slepičí vejce nelze konzumovat vejce jinýách ptáků. Žloutek - hlavní alergen žloutku (livetin, resp. sérový albumin) může být zodpovědný za syndrom „pták-vejce“. 5-10 % původně jen vaječných alergiků získá alergii na drůbeží maso nebo alergii na peří a následné astmatické obtíže.

Náhrada vajec: práškem do pečiva, pomocí droždí, želatinou, bramborovým škrobem nebo pudinkovým práškem. Je tu i rozepsané, kolik čeho se může dávat, já používám škrob, dávám 1 lžíci místo 1 vajíčka.

Alergie na vajíčko do 3 let věku vyhasíná až v 80 % případů.

V dětství zjištěné vyšší protilátky proti vajíčku jsou prognosticky nevýhodným nálezem. Ukazuje se, že tyto děti mají v budoucnu větší riziko vzplanutí jiného alergického onemocnění s důrazem na průduškové astma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
14.12.05 13:13

Ahoj holky,
Lenko i Jurinko děkuji vám za odpověď. Juri ty jsi mě moc nepotěšila, ale nemyslím to osobně proti tobě, myslím tím co jsi opsala z knížky, ach jo nemají to ti prcci vůbec lehký.
Lenko pokud zjistím něco víc o pečivu, dám sem určitě vědět.
Měj te se moc hezky a někdy napište a ještě jednou děkuji. Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky