Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat na zkušenost. Začali jsme používat plenky Huggies superflex - v Pampers se nám malá stále pročůrávala, ať jsme zkoušeli všechno možné. Huggies se mi zdají dobré tvarově a je fakt, že zatím žádné pročůrání nebylo, ale co mi vadí, že když je měním, vidím u malé na kůži zbytky gel. kuliček, malinko, ale přece. Stává se vám to taky a nevíte, co s tím dělat, příp. jak to může vadit.
Díky za reakce Meda + Julinka (6měs.)
Ahoj Medi.
Asi Ti neporadím, ale přidávám se k Tvému dotazu.
Taky jsme Pampersky pročůrali a tak jsme přešli na Huggies Superflex. Ty se nám ještě nepodařilo překonat
Vyhovujou nám pružné pásky, ale taky se nám občas stane, že máme na tělíčku trochu gelu.
Nevím jestli to něčemu vadí??? ![]()
Lenka
Ahoj Medo,
mě se to stává teď u plenek Babylove z DM, a to malá nemusí být ani moc pročůraná… Jinak jsem ale spokojená, hodně vydrží, dobře sedí…
Troufám si říct, že to nevadí, gelové kuličky v plínce…
Mirka
Ahoj holky,
já jsem se na stránkách Pampers dočetla, že ten gel se objeví, když je mimčo hodně počůrané a že to je nějaká ta absorbční látka, která při velkém množství moči takhle „zreaguje“. Ale je to prý neškodné ![]()
ahojky
nám se to stává i u Pampersek i u Babylove - beru to jako daň za to že plenka vydrží i celou noc - prostě se to stává, když už je plenka moc nacuclá… pokud vám vyhovuje značka a tvar tak bych to neřešila, jelikož toho gelu na prckovi je jen trošička (aspoň u nás)
tak ahojky
Ahoj
Když byl malý jako novorozenec, tak jsme skoro 5 měsíce používali plenky Pampers Newborn 2-5 kg, chtěli jsme vyzkoušet taky jinou značku, tak jsme ukusili Huggies Newborn 2-5kg a je fakt, že ten gel hodně z plenky utíkal, to se mi nelíbilo a tak jsme používali Pampersky, potom 3-6kg a teď se blíží malý v 6 měsících k 7 kg, Pampers 4-9 kg mu jsou větší, má je utažené až až, úž to ani víc nejde a jsou u volné a párkrát se nám stalo, že plenka protekla, tak jsme teď znovu zkusili Huggies Superflex 5-9kg, plenku má utaženou, co to jde, plenka mu docela sedí, neprotéká a gel jsem zatím na něm nenašla, tak nevím, jestli je to třeba sortou, která byla vyrobena.
Oluška a Martínek
Jo a ještě jsem chtěla dodat, že teda plenku nenechávám hodně počůrat, malý to ani nevydrží, takže přebaluji 10× až 15× za celý den a noc. Takže ten gel musí unikat kvůli něčemu jinému.
Nám se to stalo také i v případě, že nebyla plenka pročůraná. Je mi jasné, že výrobce napíše, že je to OK, nezbývá, než jim věřit. Jinak typ pro maminky co kupují Huggies - jsou teď v akci vel.4 66ks za 299 kč (Droxi a my kupovali včera v Globusu na Černém mostě). Ještě někdo v diskuzích chválil Tesco plínky - dělají to také, myslím unikající gel?
pa Meda
Ahoj.
Tak nevím, ale osobně bych do Tesco plínek nešla. Radimek má hodně choulostivou pokožku a nás důsledně varovali před těmito plínami. Prý se snadno pročůrají a vzniklá „směs“ je agresivní. Toť z doslechu.
Používáme Pampersky (10,5 kg=velikost 4, spotřebujeme průměrně 4 ks.), gel se nám objevil jen několikrát - to už byla plína těžkotonážní. Zkoušeli jsme i jiné - třeba po Huggies, které jsou taky kvalitní, se osypal až hrůza. Nijak se doporučují ještě Fixies a Babylove (DM).
Beruška
Beruško,
Tesco plíny bych nebrala pouze bílé-igeliťáky.
Ty fialové jsou vlastně Helen Harper a jsou dobré.My je používáme a jsem jimi nadšená.
Gabka