Alergie vs intolerance

Anonymní
6.12.22 18:28

Alergie vs intolerance

Dobrý den, prosím zachovat anonym nebo vymazat. Chtela bych se zeptat, zdali je tu někdo, kdo nejí, ale vůbec neji (už proto, že nemůže, nebo nechce) mléčné výrobky a mléko, proč? Čím nahrazujete a chybí vám to? Dneska jsem zkusila vegan smažák a málem sem se :poblion: tak letěl do koše 8o za tu cenu bohužel, nedala jsem to. Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.12.22 18:53
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím zachovat anonym nebo vymazat. Chtela bych se zeptat, zdali je tu někdo, kdo nejí, ale vůbec neji (už proto, že nemůže, nebo nechce) mléčné výrobky a mléko, proč? Čím nahrazujete a chybí vám to? Dneska jsem zkusila vegan smažák a málem sem se :poblion: tak letěl do koše 8o za tu cenu bohužel, nedala jsem to. Děkuji za odpověď

Sójové mléko, rýžové mléko, sojová smetana, mandlové mléko, tofu atd.. těch variant je hodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.22 18:54

@martina.se A to vše si kupujete a proč?

• Citovat
  • Upravit
72725
6.12.22 18:57
@Anonymní píše:
@martina.se A to vše si kupujete a proč?

Protože nesnesu mléko a mléčné výrobky.. já je miluji, občas ujedu a pak je mi týden zle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.22 19:30

@martina.se tak to mě mrzí, no a jak často zhřešíte a čím.? :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
6.12.22 19:53
@Anonymní píše:
@martina.se tak to mě mrzí, no a jak často zhřešíte a čím.? :lol:

Vesměs nějaký syr.. twl.. sýrová omáčka prostě.. mňam.. tak jednou za čtvrt roku.. fakt pak trpím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.12.22 20:22

Před půl rokem jsem měla podezření, že u dítěte má na svědomí za jeho zdr. potíže mléko, teprve na podzim bylo potvrzeno ABKM. Popravdě, s jídelníčkem zatím bojujeme. Jogurty kupuji ovesné, Alpro, kokosové, místo mléka Zajíc sójový (překvapivě vynikající náhražka do buchet), pohankový a chystáme se vyzkoušet další, místo másla na pečení je prý dobrý Alsan, ale nemám vyzkoušeno, zatím jsem dala když tak Heru. Místo másla na pečivo mažeme Ramu. No ale oblíbené sýry… Po téhle stránce je mi dcerky nejvíc líto, protože ona miluje různé sýry a koupená veganská gouda z kokosového mléka jí moc nechutná (což se nedivím, mě se z ní navaluje :oops: ).
@martina.se Kdyby sis chtěla udělat třeba tousty, tak bys místo sýra dala co? Tofu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.12.22 20:24

@Petule030 sójový sýr 😂 ale jako vyloženě dobrota to není. Nebo se dá koupit radoby sýr, co je z tuku.. teď si nevybavim název, ale je to baleno každé zvlášť v celofánu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.12.22 20:32

@martina.se A prosím tě, kde to kupuješ? Já se zatím dívala jen v supermarketech, do nějaké zdravé výživy nebyla cesta a když ani nevím, co vlastně existuje, tak tápu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.12.22 09:25

A proč anonym?? :nevim:

Já dodrzuju bezmlecnou dietu, holt nejím sýry ani jogurty, ač je mám strašně ráda. Jediné, co mi chutnají, jsou kokosové alpro, tak je občas koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
8.12.22 09:35

@Petule030

U ABKM pozor na sójové výrobky. Sója je bílkovina velice podobná bílkovině kravské a může se ta alergie rozšířit. Stejně tak na kozí mléko. Byli jsme na to upozorněni v nemocnici i na alergu - při ABKM vynechat sojové i kozí produkty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
8.12.22 13:25

@Whitedog Ach jo, tu sóju jsem nevěděla, to není moc dobrá zpráva. :( Ale děkuji za upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek