Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nějak nerozumím. U alergologa jste nebyli, ale víte, že má alergii na něco? Nebo proč to vyřazujete? Nebo proč to řešíte?
A že obsahuje stopy znamená to, že se to může vyrábět na stejně lince jako něco s mlékem. Takže silným alergikům bude vadit i toto.
A proc resis hned alergie? Pises dost zmatene, ale hadam, ze mas dite do pul roku s kolikami a vystrasene uz skoro nic nejis a porad nemuzes prijit na to, co mu teda dela zle. Nezraly a vyvijejici se travici trakt spolecne s minimem pohybu. Pouzivas kapky? Cvicis s nim? Zkouselas vanickovani? Jestli ti jde o neco jinyho tak sorry, ale fakt to nedava smysl. A abych ti odpovedela, pokud ty nejsi silny alergik, „stopy“ bych fakt neresila. A na alergologii te jen tak s miminem nevezmou, mluvim z vlastni zkusenosti a to mame pomerne vazne problemy u syna. Do dvou let mi tam s nim nic delat nebudou.
Má krev ve stolici a pediatr tak usoudil bez výtěrů bez testů.. četla jsem v jedné diskuzi že i malé mimi vzali
Ahoj, mě malého na alergoologii vzali i v 1 roce a myslím, že by mi ho vzali i dřív, dělali mu testy z krve na dost potravin a vyšlo jen vejce. Zavolej si tam a uvidíš. Lepší než tapat a vyřadit třeba zbytečně tolik věcí.
@SlečnaJ blbé je že ty testy prý nebývají přesné, co je na tom pravdy? A jak malé mimi snese odběr krve
![]()
Nám to vyšlo zřejmě dobře, protože potíže jsou pryč ( měl atopický ekzém a kyselou hlenovitou stolici). A to jsem zase najela na všechno kromě těch vajíček. Taky ještě kojím takže jsem se snažila vyřadit postupně všechno co by ho mohlo dráždit. To ti neřeknu, nejsem odborník, přece jen jsou to skoro 3 zkumavky. Ale když si tam zavoláš tak ti určitě řeknou.
Nam vzali obe deti hned po sestinedeli. Testy z krve jsou neprukazne, alergolozka stanovovala diagnozu jen podle symptomu. Navic existuji Non IgE alergie, ktere z krve zjistit vubec nejdou.
Mne se ale teda nepovedlo eliminovat vse, co synovi vadilo, kompletne jsme to zjistili az pri kombinaci UM+prikrmy…
U alergie na kravské mléko vadí i když je na výrobku může obsahovat stopy nikoliv obsahuje? U většiny pečiva to je a pokud ne stopy mléka tak sóji.. dost se s tím teď trápíme. Už dva měsíce mám vše vynechané, čtu složení, vyřadila jsem i ořechy, rajčata, teď budu kuře..a nic, horší se to. Jo vajíčka taky nejím. Jak moc bolí miminko návštěva alergologa? A je lepší kojit i nadále podle vás kvůli imunitě? Chtěla jsem kojit dlouho, ze začátku problém s rozkojením, teď tohle