Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky chtěla jsem se zeptat mám doma tyto kapky ale ztratila jsem příbalový leták. Mohla by my dobrá duše napsat dávkování? Moc děkuji jste moje poslední záchrana.
Pribalovy letaky najdes i na internetu,dej Algifen do vyhledavace (doma ho nemam, jinak bych Ti to samozr.napsala
)
informace o vsech lecich jsou dostupne ze stranek Ministerstva zdravotnictvi
http://www.mzcr.cz/leky.aspx
Proboha hlavně ho nepoužívej.Doufám,že ses nelekla.Těhotné tyto kapky Algifen nemůžou.Je to kontraindikace a hlavně tam hrozý krvácení.
Mám s tím zkušenost,kdy mi to doktorka předepsala a já si pro jistotu pozjišťovala jestli to vůbec můžu,když jsem těhotná a zjistila jsem tohle.Takže radši nepoužívat.
Aha tak to promiň.Myslela jsem,že jsi.
Tak to můžeš tak dvacet kapek 2 krát až 3 krát denně.
Tady u toho si myslím,že ne.Dělám zdravotní sestru a běžně jsme to tak dávaly,ale nevím jestli je to teď nějak jinak.Kdyžtak se zkus zeptat v lékárně,abych ti neradila nějak špatně to bych nerada.
Moc děkuji tam jsem byla ale jsem asi slepá teď jsem to tam našla ![]()
Když máš větší bolest,tak je lepší první nárazovou dávku zvýšit,klidně 30 kapek.Když mám těžkou migrenu,nakapu i 40 a je mě to jedno.
To je taková bolest,až mám občas chuť vypít celou lahvičku. ![]()
Algifen je dělaný i dle váhy … ale při bolestech si člověk může vzít max 50kapek já jsem si jednou dala 100 a usnula jsem asi do 5 minut nedoporučuji zvyšovat dávky.. Chutná jako dezinfekce..