Alimenty - kam zajít a jak řešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1aktak1
12.6.12 19:28

@Vera111 jenze nepočítá se do toho i plat jeho nynější manželky?

• Citovat
  • Upravit
17630
12.6.12 19:49
@1miss1 píše:
@Vera111 jenze nepočítá se do toho i plat jeho nynější manželky?

to by neměl, nová manželka s jeho dětma nemá nic společného a nemá k nim vyživovací povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
12.6.12 19:52

@Vera111 oni totiz jen na platbách za uvery atd platí mezi 20 - 30 tisíci měsíčně a s jeho příjmem pod 15 tisíc…

• Citovat
  • Upravit
17630
12.6.12 21:11
@1miss1 píše:
@Vera111 oni totiz jen na platbách za uvery atd platí mezi 20 - 30 tisíci měsíčně a s jeho příjmem pod 15 tisíc…

tak jestli má plat pod 15tis, tak by 7500 bylo víc než 50% z jeho platu a to bych řekla že mu snad napařit namůžou. Úvěry v potaz neberou teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.14 17:01

Alimenty

Ahoj holky chci se zeptat. Otec dítěte má dávat peníze nebo může malé vše koupit. Bez toho aby jsme se domluvili. Řekli jsme si že mě bude na malou dávat dva tisíce. Dnes přijel koupený pleny, sunar, nějaké ovoce jogurty i nějaké oblečení a k tomu mi dal 200kč, ať mám prý aspoň na pečivo. Nemáme to rozhodnutý soudem díky.

• Citovat
  • Upravit
3711
17.8.14 17:02
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se zeptat. Otec dítěte má dávat peníze nebo může malé vše koupit. Bez toho aby jsme se domluvili. Řekli jsme si že mě bude na malou dávat dva tisíce. Dnes přijel koupený pleny, sunar, nějaké ovoce jogurty i nějaké oblečení a k tomu mi dal 200kč, ať mám prý aspoň na pečivo. Nemáme to rozhodnutý soudem díky.

Pokud to nemáte soudem určené, tak je to na něm, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
17.8.14 17:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se zeptat. Otec dítěte má dávat peníze nebo může malé vše koupit. Bez toho aby jsme se domluvili. Řekli jsme si že mě bude na malou dávat dva tisíce. Dnes přijel koupený pleny, sunar, nějaké ovoce jogurty i nějaké oblečení a k tomu mi dal 200kč, ať mám prý aspoň na pečivo. Nemáme to rozhodnutý soudem díky.

Nějak v dotazu nevidim otázku, ale pokud to nemáte určené soudem, kolik ti má dávat, tak je v tomhle případě jen jeho dobrá vůle, že něco koupí nebo ti dá peníze. Být tebou, nechám si to soudně určit, ať to máš černé na bílém jinak se pak nedomůžeš ničeho, když ti najednou řekne, že ti nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.8.14 17:25

Pokud to nemáte určený soudem, je to jen na něm. dokud to nedáš k soudu, tak buď ráda aspoń za to, to co koupil nejsou zrovna věci za pár korun. pokud to budeš mít od osudu, máš samozřejmě právo na hotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
17.8.14 19:17

Nechápu, kde je dotaz? Pokud to ještě nemáte soudně upravené, bud ráda, že něco dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.8.14 19:42
@Anonymní píše:

pochopila jsem, že máte jen dohodu mezi sebou. Máte to sepsané? nech si výživné určit soudem a nemusíte se dohadovat. Doměří mu to zpětně. my měli taky dohodu, ex se pak šprajcnul a platit přestal, soud mu to vypočetl a vede to jako dlužné výživné. Výživné dohodou je sice nevymahatelné, ale on má vyživovací povinnost vůči dítěti stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.8.14 20:21
@Anonymní píše:

buď ráda, že to udělal aspoň takhle.. dokud není rozhodnutí soudu, může to tak praktikovat dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.3.15 12:45

dluh alimentu

Ahojte maminky, potrebuju poradit. Zitra jedu do Bruntalu, a chci zajit na policajty udat byvaleho skrz alimentu. Jen potrebuju vedet co si mam vsechno vzit sebou a co budu potrebovat. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.21 11:05

Výživé 3 roky zpětně

Také asi budu požadovat ovýživné zpětně, protože mi po jeho otci zůstala zásava na můj byt kvůli hypotéce na jeho bungalov ve kterém bydlí sám. Díky bohu jsem neprodala byt. Platil 3 roky pouze půlku kindergeldů a půlku si nechával. A když jsem něco malýmu koupila, tak jsme šli na půl i obědy ve škole. Lituju toho že jsem nežádala výživné hned. :( Nevím, jestli nebude problém, že jsem se ohlásila z trv. pobytu až v tomto roce. Doufala jsem, že budu mít na něco nárok, když jsme spolu žili 5-6let a máme spolu dítě. Bohužel jsme nebylianželé, tak mám smůlu. Barák jsem vybavila novým nábytkem a řekl mi, že se mi do bytu nehodí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna