Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Více
Bohužel se alimenty oficiálně jinak než soudně určit nedají jinak je to pořád na dobré slovo.
Jinak alimenty mohou být určené od třeba 500 Kč do třeba desetitisícu. Průměrné výška aliemtu je kolem 3 až 4 tis.
Řekla bych, že dvě hodiny dvakrát za měsíc je fakt hodně málo… ![]()
Teda, pokud je jinak všechno v naprostém pořádku, ze strany otce.
Ale, jestli ti jde o přesně stanovenou částku výživného, tak v tomto případě, je opravdu jediným řešením obrátit se na soud. ![]()
@karkarka píše: Více
Asi tak
Neví, kolik ex bere, ale k soudu jít nechce ![]()
Budeš to muset dát k soudu, co řešíš?
Když dohody nefungují, tak nemohou být
Vyměří mu to podle platu a dalších vyživovacích povinností. A nechápu, proč nechodíš jako matka samoživitielka už minimálně rok do práce.
Můžeš žádat ve firmách o pracovní místo.
Alimenty se určují podle příjmu, případně průměrného výdělku v jeho oboru. Ale nevím k čemu ti to je dobrý když k soudu jít nechceš. Myslíš, že když mu pohrozis že když to dáš k soudu tak mu vyměří 10 tis a on se lekne a začne ti pravidelně platit. To asi těžko.
@karkarka píše: Více
Ses zbláznila? Teď se dozvíme, že syn je autista a má všechny nemoci světa, proto moc pracovat nemůže. A ex sype slušně, proto si ho nechce rozházet u soudu. Klasická chudinka samoživitelka.
Dobrý den. Mám 4leteho syna. S otcem dítětem nežijí už přes 3 roky. Vždy jsem se o peníze musela doprošovat, kdyz měl dál. Ale už mě to nebaví. Soudně nic nemáme, jen mezi sebou dohodu.
je čím dál těžší se s ním domluvit. Chci se zeptat podle čeho se určujou alimenty? Nevím jeho plat, je OSVČ. Soudně zatím jít nechci. Otec a syn se vidí když otec má čas. Návštěvy nebo jejich odpoledne nezakazují..jen malý s ním vydrží 2h. Pak se nudi a chce za mnou. Vidí se společně 2× za měsíc na ty dvě hodiny. Já jsem doma-rodicak ještě 2mesice. Prosím poradíte, jaká je částka možná si říct, nebo by soud určil. Případně o co bych potom mohla žádat. Moc děkuji