Může mě zničit?

Anonymní
15.10.24 20:59

Může mě zničit?

Ahoj, chci se zeptat, žiju už skoro 8 let s narcistou a manipulátorem a k tomu ještě alkoholikem. Bohužel je to první láska a udělala jsem si s ním 2 děti. Chci už definitivně odejít. Už mě nic nedrží a držet nefunkční vztah kvůli dětem nebudu. Furt mě kontroluje, vyslýchá a uhání a já už fakt nemůžu.
Před chvíli proběhla hádka, protože jsem se chtěla domluvit na normálním rozchodu a péči o děti. Prý mám jít sama a děti mu nechat, přitom doma nic nedělá a poslední dobou s dětmi tráví minimum času a zároveň si hraje na skvělýho fotra. Na to jsem mu řekla, že pak tedy soudně. Ale to mě prý zničí. Jako já jsem si jistá tím, že on na mě nemá co, ale mám strach. Co mám tedy dělat? Zítra jít na ospod a zdrhat? Nebo čeho všeho je takový člověk schopen?
Omlouvám se za anonyma, nechci aby se někdo dozvěděl kdo jsem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13750
15.10.24 21:03

Jsou to akorát prázdné řeči… Nicméně bych se sním nesnažila domluvit, spíš si tajně všechno připravila a nachystala, nejlépe postupně dostat pryč z bytu a potom odejít i s dětmi, až nebude doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.24 21:17
Manipukator
@AnastazieB píše: Více

Přesně, pouze prázdné řeči, vyhrožování a zastrašování, neplati nic, žádná domluva, protože ten člověk je nemocnej, jemu to přijde normální, nikdy si nepřipustí chyby, na světě je pouze on a nikdo jinej. Takže potaji se pripravit a pak blesková akce, moment překvapení. A ani potom si to neuvědomí, bude si sám sobe namlouvat a přesvědčovat okoli tak, aby mu řeklo, že on má pravdu. Je to peklo, tyhle lidi by měli zavřít někam do blázince.

• Citovat
  • Upravit
3094
15.10.24 21:24

Ne, neutíkej, dokud se nestane něco vážného - fyzické napadení atd, kdy bys volala policii! Jakmile odejdeš s dětmi, on vás jakýmkoliv způsobem najde a BOHUŽEL má právo děti vzít zpátky, je úplně stejně rodič jako ty, dokud soud nerozhodne jinak. Když s nimi utečeš daleko, bude to ÚNOS a to ti teprve nedaruje. Kontaktuj Člověk v tísni, Bílý kruh bezpečí nebo Rosa, tam ti poradí. V Člověku dělají snad i skupiny pro oběti psychického násilí, které je bohužel těžko dokazatelné. Zatím buď v klidu, udrž ho v klidu a jednej za jeho zády. Hlavně žádné hurá akce! Pokud objektivně nic zlého nedělá, tak i když podáš návrh na soud o svěření dětí do tvé péče, může on chtít střídavku a má šanci ji dostat. Sbírej důkazy, nahrávky, svědky.. A poraď se v organizaci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
15.10.24 21:27

Jak píšou ostatní. Vše si nachystat, připravit a pak prostě odejít. Začala bych, že bych zajistila aspoň přechodné bydlení a jeho vybavení (nebo u rodičů, případně azylové domy,…).
Pokud je pravda jaký je, tak si to příslušné orgány zjistí a do pece mu děti nesvěří.

A samozřejmě nejdřív se s někým (kompetentním) poradit, ať to neuškodí tobě…

Držím palce a hodně sil :srdce:

Příspěvek upraven 15.10.24 v 21:28

• Citovat
  • Upravit
Vector42
@teroonka píše: Více

To bude asi rozumnější řešení :palec:

• Citovat
  • Upravit
3094

OSPOD nic nevyřeší. Prvně musí dostat popud od soudu. A tam můžeš podat návrh ty nebo manžel. OSPOD jedná a měl by jednat v zájmu dítěte. A pokud kontroly a návštěvy dopadnou tak, že tvůj muž je dokonalým taťkou a jen ty vyšiluješ, nemá důvod nedoporučit střídavku třeba. Píšu to tvrdě, ale to je bohužel realita. S manipulátory, psychopaty a narcistními osobnostmi jak se jednou dostaneš do vztahu a máš s nimi dítě, je těžko uniknout. Ale ne nemožné! Nebuď na to sama a vyhledej pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
15.10.24 21:29
@zuzanka320 píše: Více

Jenže on je najde a děti si odvede zpátky domů! A když mu je ona nebude chtít vydat, on na ni zavolá policajty, že chce děti unést! To není řešení. Věř, že vím, co píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
15.10.24 21:30

Proto jsem to doplnila, ať se nejdřív s někým poradí aby se to neotočilo v jeho prospěch…

Určitě co jsi napsala ty je rozumné.

• Citovat
  • Upravit
3094
15.10.24 21:31
@zuzanka320 píše: Více

Pravděpodobně to nezjistí nikdo. Pokud ona nemá pádné důkazy, je to jeho slovo proti jejímu. Tihle psychopati jsou zvyklí lhát tak, že nepoznáš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
15.10.24 21:34

Ohledně těch dětí, existuje možnost předběžného svěření do péče, ale musí se to podat soudně. Ale nic o tom nevím, jen co slyším kolem. Chce to pořádně zajistit jaké máš možnosti a pak konat. Nějaké domlouvání s takovým člověkem asi nikam nevede.

• Citovat
  • Upravit
8558
15.10.24 21:40

Zaprvé takovým expertům se nemáš svěřovat se svým plány. Protože z mstivosti Tě bude chtít předběhnout, aby „vyhrál“ on (třeba ne, ale je to prý u nich běžné).
Zadruhé se možná trochu vykašli na to, co ASI udělá on, a zajisti se informacemi Ty. Ano, zašla bych na OSPOD, tam jim všecko řekla (jsou zvyklí). A možná bude nejlepší, když si najdeš přímo nějakého „rozvodového“ advokáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
15.10.24 21:40
@LiduNe píše: Více

Ne, to by muselo jít o extrémní ubližování dětem - týrání, zneužívání, děti svědci týrání matky.. jinak předběžné opatření není moc reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.10.24 21:43

Máš pravdu.
V první řadě je potřeba, aby si obstarala informace.
Akorát čekat na nějaké napadení, nevím. To bych ho radši nějak tajně natočila opilého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
15.10.24 21:44
@Cimada píše: Více

OSPOD začne jednat ve chvíli, kdy dostane podnět od soudu, že např. matka podala návrh na úpravu výchovy a výživy nezletilých dětí. A OSPOD jedná pouze tak, aby dětem bylo co nejlépe a nedošly újmy a mohly žít pokud možno s oběma rodiči stejnou měrou. Za předpokladu, že „tatínek“ je herec a dobře to nafilmuje na sociální pracovnice během šetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna