Alimenty a přijmení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Alimenty a přijmení
Dobrý den. Moc prosím o radu, protože nevím co mám dělat. Mám dvě děti na první dítě předškolního věku mi má dávat jeho pravý otec alimenty 2500. Tenkrát jsme se domluvili na 4000tis korun, změna byla jen ústní. K dnešnímu dni mi dluží nějakých 58 tis.Něco má ještě z dřívějška, ale od letošního roku nedal ani korunu. Dávala jsem mu návrh, že když mi dovolí změnit malému přijmení, jelikož se budu vdávat a on se vyptává proč jediný se bude jmenovat jinak tak mu dluh odpustím a půjdeme dál,ale na to nepřistoupil. Vdávat se mám ke konci srpna a nevím zda mám na něj podat trestní oznámení anebo ne, nebo vlastně co. Jak by se na mě koukala jeho maminka. Nemám třeba počkat až se vdám a zkusit znova o změnu přijmení a odpuštění dluhu? S budoucím manželem mají bezvadný vztah ikdyž vím, že to bohužel nestačí. Vždy když si jeho maminka řekne o malého zavezeme ho k nim. Snad je to trochu přehlednéé…jsem z toho už naštvaná a zoufalá. Přeji Vám hezký večer a děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, nepochopila jsem z tvého příspěvku, jakou roli v tom hraje jeho maminka???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak pokud neplatí tak určitě tr. oznámení podej když nestojí o to se domluvit tak co s nim. Jinak až se vdáš tak můžeš změnu příjmení požádat ty sama je to sice na dýl ale jde to. Nevím sice jakej máte vztah ale jestli má určeno platit 4000,– domluvili jste se na 2500,– a ani to neplatí tak bych neváhala a podala to. I když je to skoro k ničemu třeba aspon to bububu zabere.
A co si bude myslet jeho maminka ti může být jedno ne??
Příspěvek upraven 28.05.12 v 19:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak si myslím, že po svatbě se nic nezmění - když nyní ti to bývalý zamítnul. Dluží ti dost korun, tak ho dej k soudu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj jen nechci být před jeho mamkou za zlou, myslím před syna babičkou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak ústní dohoda o zvýšení na 4000 Kč je asi na nic, u soudu to nejspíš popře, ale pokud neplatí, tak bych dala žádost o exekuci dlužného výživného na soud…
Jak by měla koukat jeho maminka na tebe, to nechápu, co tím myslíš, spíš by měla koukat na to, jak její syn neplatí na své dítě a za to by ho asi chválit neměla… a jestli ty peníze nepotřebuješ tak akutně, tak bych s tím šla za ní a zkusila se s ní domluvit, že tu žádost o exekuci stáhneš, když podepíše souhlas se změnou příjmení…
Jinak to máš trochu zmatené, třeba ta část o tom, že on jediný se ptá, proč se bude jmenovat jinak - to asi nemyslíš svého ex, ale svého syna, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A můžete mi poradit jak ho mám udat, nebo jak se to vůbec dělá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježiš no jo, je to zmatené. Já jsem to psala ve stresu a teď to vypadá jak když neumím ani psát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MoncaBre píše:
A můžete mi poradit jak ho mám udat, nebo jak se to vůbec dělá?
Zajdi buď na sociálku, na odbor péče o dítě a tam s tebou sociální pracovnice sepíše návrh na exekuci dlužného výživného, nebo vzory můžeš najít i na internetu, případně někde to s tebou sepíše přímo pracovnice na soudu na exekučním oddělení… ta žádost o exekuci se dá u soudu na podatelnu a to je vše… tyhle věci se řeší přednostně, takže pokud víš třeba jeho adresu, zaměstnavatele nebo číslo účtu, tak to je ještě rychlejší… exekuci můžeš dát na peníze nebo na majetek, pokud není třeba zaměstnaný, ale má nějaký movitý a nemovitý majetek… a v závěru nezapomeň napsat, aby mu další běžné výživné strhávali přímo ze mzdy, abys nemusela řešit každé jeho neplacení… při ukončení zaměstnání to bude mít v zápočtovém listě a každá další mzdová účetní mu to bude dál strhávat a posílat peníze rovnou tobě na účet…
Vzor třeba tady… http://www.rodinausoudu.cz/…ze-mzdy-vzor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě tak - když dáš trestní oznámení, bude to sice vyšetřovat Policie, ale on pak něco zaplatí, oni to vezmou jako že spolupracuje a odloží se to… navíc to trvá hodně dlouho a většinou se nic nevyřeší… ta exekuce je rychlejší a jistější…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Hm, tak ústní dohoda o zvýšení na 4000 Kč je asi na nic, u soudu to nejspíš popře, ale pokud neplatí, tak bych dala žádost o exekuci dlužného výživného na soud…
Jak by měla koukat jeho maminka na tebe, to nechápu, co tím myslíš, spíš by měla koukat na to, jak její syn neplatí na své dítě a za to by ho asi chválit neměla… a jestli ty peníze nepotřebuješ tak akutně, tak bych s tím šla za ní a zkusila se s ní domluvit, že tu žádost o exekuci stáhneš, když podepíše souhlas se změnou příjmení…
Jinak to máš trochu zmatené, třeba ta část o tom, že on jediný se ptá, proč se bude jmenovat jinak - to asi nemyslíš svého ex, ale svého syna, že?
S těma penězma bych mohla říci, že neplatí déle aby mi dal opravdu, to co mi dluží, jenže abych se nedostala do dalších potíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MoncaBre píše:
S těma penězma bych mohla říci, že neplatí déle aby mi dal opravdu, to co mi dluží, jenže abych se nedostala do dalších potíží.
No to nevím, jestli dřív platil, tak bude mít doklad o tom, že ti ty peníze poslal, takže by ti to asi neprošlo…
Ale exekuci můžeš dát i po nezaplacení jediného výživného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On nemá Žádný doklad o zaplacení, když mi něco někdy dal vždy na ruku a bez podpisu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit