Alimenty, kolik? Zůstat, odejít?

Anonymní
25.4.16 15:32

Alimenty, kolik? Zustat, odejit?

Hezký den. Prosím zachovat anonym.
S pritelem s nejvetsi pravedepodobnosti pujdeme od sebe. Nasel si jinou. Mame syna 2,5roku a v cvnci se narodi dcera. Pritel ma z predchoziho vztahu uz jedno dite na ktere, ma vyzivovaci povinost 1500kc. Zajimalo by me jestli to nektera z Vas nema podobne? Chtela bych vyzivne na synka, ktery pujde od zari do skoly, na dceru a neco i na sebe protoze s narozenim dcery dostanu automaticky rodicak na 4roky :(
Dekuji za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.4.16 15:37

Já se rozešla s přítelem, když byl dceři rok a od té doby (už 4 roky) mám vyživné 3000 Kč měsíčně. Neměli jsme žádný soud, je to jen naše ústní domluva. Kdyby byl soud, tak mám myslím 3× tolik :lol:, ale než se soudit s blbcem, tak budu mít raději menší výživné.

• Citovat
  • Upravit
36228
25.4.16 15:45

Tak záleží na platu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.16 15:45

Záleží, kolik vydělává a kolik mu i zůstane.
3 tisíce na školkové dítě, 2 tisíce na narozené + na sebe do dvou let dítětě cca taky 2 tisíce. Níž bych nešla.
Jako 1.500 dávat dítěti na výživném je ubohost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
25.4.16 15:52

Omluvám se, TO je ale de.bil!
http://www.kdejsitato.cz/…zivneho.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.4.16 16:25

No.. chtít alimenty na děti, to ano, to je samozřejmost. Ale chtít výživné na sebe, to se prostě nedělá, je to sprosté. To by mohl chtít i on po Tobě, když od něj odejdeš.
Já osobně bych se takhle nikdy neponížila, aby mě musel živit chlap, který o mě nestojí. :zed: Jinak pokud vím, tak to snad ani nejde, pokud nejste rozvedení.
Jinak se výše alimentů na děti bude odvíjet podle toho, kolik si vydělává a tak, aby mu zůstalo to, co potřebuje. Výživné, které má na první dítě, bude mít přednost (alespoň u nás mělo) a pak se teprve uvidí, kolik „zbyde“ na vaše děti. Ale pokud už na první platí jen patnáct set, tak má buď bývalá soudnost a nechce po něm víc, než na dítě potřebuje, a nebo si prostě víc dovolit nemůže a nic z něho už nevytáhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.4.16 16:27
@Anonymní píše:
No.. chtít alimenty na děti, to ano, to je samozřejmost. Ale chtít výživné na sebe, to se prostě nedělá, je to sprosté. To by mohl chtít i on po Tobě, když od něj odejdeš.
Já osobně bych se takhle nikdy neponížila, aby mě musel živit chlap, který o mě nestojí. :zed: Jinak pokud vím, tak to snad ani nejde, pokud nejste rozvedení.
Jinak se výše alimentů na děti bude odvíjet podle toho, kolik si vydělává a tak, aby mu zůstalo to, co potřebuje. Výživné, které má na první dítě, bude mít přednost (alespoň u nás mělo) a pak se teprve uvidí, kolik „zbyde“ na vaše děti. Ale pokud už na první platí jen patnáct set, tak má buď bývalá soudnost a nechce po něm víc, než na dítě potřebuje, a nebo si prostě víc dovolit nemůže a nic z něho už nevytáhneš.

Radeji anonymne, co? Ale chapu, ze se za tyhle nazory stydis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.4.16 16:30

Mas narok na vyzivne I na sebe a rozhodne ho zadej. Na rozdil od něj neutikas od povinnosti a dite nikam neodlozis, takze tezko muzes jit na 8 hod do prace, na rozdil od nej…
Ty 3+2+2 tis bych videla jako realne, pokud je ovsem kde brat. Pokud ma nizky plat, tak proste brat nebude z ceho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.16 16:30
@Anonymní píše:

Ale ona od něj odchází, protože už má několikátou ženu po sobě. První udělal první dítě, pak další udělal 2 děti (skoro, druhé se za chvíli narodí) a teď už má třetí ženu… předpokládám, že jí udělá další dítě.
Takový by se už rozmnožovat neměl, ale bohužel toto neovlivníme. Jako chce další ženu? Fajn, ale ať se finančně postará o ženu (ženy), se kterou má děti! Je fajn odejít s celou výplatou a pak se cítit jako geroj, když má poslat usmolených 1.500 na alimentech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.16 16:36

@Ali-Ali Nevidím na tom nic, za co se stydět. :nevim: Výživné se opravdu počítá z příjmů a tak, aby mělo co platícímu zůstat, ale kdyžtak mě oprav a to, že v našem případě měly přednost peníze pro první dítě je také pravda, zda to tak funguje vždy, nevím, ale nevidím důvod to nijak napadat, jelikož tohle je asi hodně o člověku, který to určuje. ;) :roll:
A že z něho zřejmě moc nevytáhne, když už na první moc neplatí, tak pokud prostě nemá z čeho, tak do druhé práce ho soud určitě nedokope, prostě nebude z čeho brát. To jsou všechno fakta a naprosto odůvodněné názory, ale chápu, že takové nemá každý. ;)
Mimochodem- ne, že by Ti do toho něco bylo- ikdyž chápu, že někteří prostě musí breptat do všeho, když nemají, co jiného dělat a nemají žádné argumenty-, ale anonym proto, že zmiňuji, jaké, respektive jaké ne, alimenty se odvozovali u nás a bohužel je tu i kopa kolegyň a jelikož ženy jsou od přírody drbny, tak nepotřebuji, aby si o tom povídaly. :D

• Citovat
  • Upravit
666
25.4.16 16:42
@Anonymní píše:
Hezký den. Prosím zachovat anonym.
S pritelem s nejvetsi pravedepodobnosti pujdeme od sebe. Nasel si jinou. Mame syna 2,5roku a v cvnci se narodi dcera. Pritel ma z predchoziho vztahu uz jedno dite na ktere, ma vyzivovaci povinost 1500kc. Zajimalo by me jestli to nektera z Vas nema podobne? Chtela bych vyzivne na synka, ktery pujde od zari do skoly, na dceru a neco i na sebe protoze s narozenim dcery dostanu automaticky rodicak na 4roky :(
Dekuji za odpovedi.

Hezký den i Vám, zadavatelko. Píšete, že se jedná o přítele, manželé tedy nejste? Zkoušela jste s přítelem o celé situaci hovořit? Jak se k tomu staví on? Jak moc má v plánu o své děti pečovat? Případně jaké výživné je ochoten Vám přispívat? Pokud vše půjde soudní cestou (Vaší výlučné péče) a nedohodnete se, odvíjí se výživné na výši platu. Lze využít kalkulátor, ale záleží vždy čistě na rozhodnutí soudkyně, jaká bude konečná částka (po rozhodnutí prvnoinstačního soudu, je možné se odvolat - Vy i partner). Na výživné na sebe máte nárok. Děti můžete mít ve střídavé péči a oba dva máte možnost se o děti starat a zároveň vydělávat, aby Vám zcela nespadla životní úroveň. Hodně štěstí, ideální cestou je vždy dohoda rodičů, pokuste se o to v zájmu Vašich dětí, které za to nemohou a mají právo na oba dva své rodiče. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.16 16:42

@hudečice Je správné se finančně postarat o své děti, které si udělal a odešel od nich, tomu by se neměl vyhnout nikdo. Ale nevidím jediný důvod, proč živit i ty ženy. Jsou dospělé a měly by být odpovědné sami za sebe. Já bych si třeba nepořídila dítě, kdybych nevěděla, že se o něho zvládnu postarat i sama, že jsem zajištěná. Co kdyby chlap neodešel, ale třeba zemřel? Z koho by se asi tahali penízky pak..? Děti jsou děti, naše společné, tak na ty ať platí. Ale já jsem dospělá a svéprávná, proč by měl platit i mě? To, že to lidem nefunguje, se prostě stává. Ale je fakt, že by se mi líbilo moct chtít peníze po každém bývalém příteli, to uznávám, komu by se to nelíbilo. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25.4.16 16:46
@Anonymní píše:
@hudečice Je správné se finančně postarat o své děti, které si udělal a odešel od nich, tomu by se neměl vyhnout nikdo. Ale nevidím jediný důvod, proč živit i ty ženy. Jsou dospělé a měly by být odpovědné sami za sebe. Já bych si třeba nepořídila dítě, kdybych nevěděla, že se o něho zvládnu postarat i sama, že jsem zajištěná. Co kdyby chlap neodešel, ale třeba zemřel? Z koho by se asi tahali penízky pak..? Děti jsou děti, naše společné, tak na ty ať platí. Ale já jsem dospělá a svéprávná, proč by měl platit i mě? To, že to lidem nefunguje, se prostě stává. Ale je fakt, že by se mi líbilo moct chtít peníze po každém bývalém příteli, to uznávám, komu by se to nelíbilo. :mrgreen:

Dobře, ale ta žena dostává ubohou podporu ve výši mateřské (rodičovské). Nemá možnost dosáhnout na příjem své původní mzdy, tak proč by na tom měla být bita (když chce chlap milenky a odcházet za nimi)? Do doby, než půjde do práce se musí muž postarat i o ženu, než si zvýší příjmy odchodem do zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
25.4.16 16:50
@Anonymní píše:
@hudečice Je správné se finančně postarat o své děti, které si udělal a odešel od nich, tomu by se neměl vyhnout nikdo. Ale nevidím jediný důvod, proč živit i ty ženy. Jsou dospělé a měly by být odpovědné sami za sebe. Já bych si třeba nepořídila dítě, kdybych nevěděla, že se o něho zvládnu postarat i sama, že jsem zajištěná. Co kdyby chlap neodešel, ale třeba zemřel? Z koho by se asi tahali penízky pak..? Děti jsou děti, naše společné, tak na ty ať platí. Ale já jsem dospělá a svéprávná, proč by měl platit i mě? To, že to lidem nefunguje, se prostě stává. Ale je fakt, že by se mi líbilo moct chtít peníze po každém bývalém příteli, to uznávám, komu by se to nelíbilo. :mrgreen:

Pokud by muž umřel a je zodpovědný a má rodinu, zřejmě by zůstaly peníze z životní pojistky na nějakou dobu nebo zaplacení závazků (hypotéka např.), dále může být dědictví a dítě a vdova mají nárok na sirotčí a vdovský důchod. Pokud žena odejde ze zaměstnání na mateřskou automaticky jí klesá životní úroveň. Řešením může být střídavá péče, kde mají oba rodiče možnost pečovat o své vlastní děti a zároveň vydělávat. Pokud muž o dítě odmítá pečovat a zůstává to na ní a nemůže chodit do zaměstnání, nevidím důvod, proč by nemohla využít nároku na výživné pro sebe. Vše je o prioritách a dohody rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.4.16 16:51
@Anonymní píše:

Ten narok na vyzivne je pro rodice, ktery se stara o dite do 2 let. Prave proto, ze mu tato starost znemoznuje se zapojit do pracovniho procesu. Pokud ma mimino u prsu a cely den kolem nej lita, tak neschopnost vydelavat nema jaksi nic spolecneho se svepravnosti.

Pokud se to chlapovi nelibi tak nema plodit deti a pak od nich odchazet.
A jestli nechapes rozdil mezi pouhym byvalym pritelem a otcem ditete, tak jsi jeste blbsi nez to vypadalo. A to fakt nemam ve zvyku nekoho urazet. A dokonce ziji s otcem svych deti, takze zadna zast ze me fakt nemluvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna