Přítelkyně a bývalá manželka

20.4.16 13:55

Přítelkyně a bývalá manželka

Ahoj všem, Rozvedla jsem se, můj manžel pil a nechtěl nic řešit. O naše děti nemá zájem, soudím se o výživné. Vše jsme dali dětem, aby manžel nic nepropil a já měla čisté svědomí. Bydlím v podnájmu s dětma, odešli jsme 30km dál, abychom nepotkávali opilého otce. Posléze jsem potkala přítele, v rozpadu manželském - ze strany manželky a její nevěry. Vše mi napsala v hrozném dopise, kde přítele haněla, jak je zlej, jak se ho bojí, ale hrozně moc ho chtěla nechat dětem. Rozhodnutí jsem nechala na příteli. Dnes již bydlíme spolu roky v podnájmu. Bydlíme s mými dětmi a jeho děti máme 1×14 dní, dovča, svátky, někdy v týdnu. SP jsme neřešili, neboť by děti měli stres, aspon si to myslíme. Při rozvodu nechal vše, ale opravdu vše v domku.Tj.vložené peníze do majetku manželky (není na něj napsán, ale hypotéku hradili v SJM, takže docela hodně statisíců by mu musela vyplatit),nechal jí vybavení domku-letiště, postel v dubu, co dělal sám atd, jen příklad. Vše jí nechal proto, že nechtěl, aby jeho děti měli sníženou životní úroveň a strach o střechu nad hlavou při vyplácení. Odstěhoval se za mnou, ještě ani nezabouchl dveře, jiný chlap (ještě jiný než milenec) se mu nastěhoval do jeho peřin, takže ty si ani neodvezl.:XDD, tak moc ho chtěla :lol:
Celou dobu jsem brána od manželky jako stín, přestože žiji v domě s jejím bývalým mnaželem. Nejsou to moje děti, ovšem já jsem ten kdo uklízí, kdo jim vaří, kdo jim nakupuje, takže mám právo akceptace. Nerozhoduji a nikdy jsem nechtěla, nejsem otec ani matka. Pomáhám, takže mám právo účastnit se všeho čeho partner a že má zrovna děti je pro mě a moje děti plus. Mám je ráda, moje děti též. Užijem si legrace, je nás 6,moje děti jsou veselé, hubaté a praštěné, doukáží strhnout zábavu. Ovšem dle matinky přítelovo dětí, neexistuji a když ano, tak po letech došla od sprostého slova k „paní“.Vím, že problém je v tom, že mě přítele hanila, doufajíc, že uteču a ono ne. Nikdy jsem se do ničeho nemíchala, netrvala jsem na žádném svém názoru, podřizovala se potřebám partnera a jeho dětí, jen aby nebyl problém. Stejně je. Když jdou kluci na chlapskou procházku, tak podporuje tatínka, honem honem vem kluka a běž (jen ať nejsi s klukem tam kde je ona - teda já)..ale co dcera? nu tu ať nechá doma.komu?já přeci neexistuji, tak to jo, to mohu. hlídat. Když mají nudle v zimě z domova s nimi dojedou a kašlem ( to je poměrně časté, světe div se není třeba dojít k lékaři, takže stále kapky do nosu a kašel z lékárny, nikdy nevíte jestli ten tuberácký kašel už náhodou nejsou průdušky), u nás se topí dřevem a v podnájmu jsme velkém, aby jeho i moje děti měly prostory, tak se nerady sprchují, protože je jim zima..to joooo, to je okamžitě oheň, že se děti nesprchovaly, jestli taky moje děti se nesprchují…jako základní hygiena je dodržovaná, děti se běžně sprchují, jen v zimě je to o občas o zdraví, když se nestihne vytopit barák..ale vysvětlete to… Ovšem když nařídí tatínkovi, že má umýt hlavičku, protože má dcera lupy a já se jen tak letmo podívám, že jí hlavu vydrbu a vyfoukám, když je třeba a na hlavě má jednotlié ložisko dermatitidy, krvavé škrábance a strupy, tak se mi chce brečet. Nedělám z ní špatnou matku, dělám z ní hloupou ženu. Nic jsme jí neudělala. O její děti je po celou dobu postaráno tak jak každá normální máma dělá. Když se přítel optá na děti, tak se starat nemá a nebo se nestará vůbec. Stále peskuje. Vzhledem k tomu, že mi přišlo, že dceru poněkud zanedbává- dermatitida, slepené prádlo výtokem, díra v druhím zubu - vše řeší s lékárníkem nebo kamarádkama. JSou věci, které musí lékař, všichni to víme. Nevidím do zubu, nevidím do bříška, netuším co se kde děje, proto lékař. Dermatitidu jsem 4 hodiny olejovala a vyčesávala vlasy do puli zad. Myslíte, že došlo „děkuji“?Sdělení „Paní to vyčesala, tak co řešíš“ sdělila tatínkovi. Jsem docela bezradná. Hrozně ráda bych jí klepla přes prsty, aby věděla, že tudy cesta nevede, ale nechci zase až moc. Vím, že pracuje po práci bez daňového přiznání, vím, že má doma chlapa co vydělává jako já a přítel dohromady, ale nepočítá ho jako společně posuozvanou osobu, vím, že bude chtít zvýšit alimenty..na dvě děti přítel platí 4000,–(15tisíc čistého),takže netuším to asi půjdem s přítelem pod most, navýšení neutáhnem. Já mám dvě nezletilé, které bojují o stejnou částku, jejich otec nehradí, ovšem řeší se to u stejného soudu. Výše výživného je na oba páry stejný, ovšem přítelovo děti jsu na ZŠ a moje dvě děti jsou na SŠ, jiná věková kategorie a stejný soud přiklepl stejnou výši, samozřejmě dle výdělku otců ( ten můj bývalý měl daleko víc na přiznání, ale stejně neplatí :cert: ). Nejsem bez chybná, nechci aby mě její děti milovali jako svou mámu, nechci s ní být kamarádka, ani byhc nemohla, chci jen jasně určit hranice, za které ona nebude moci jít. Poradí někdo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9183
20.4.16 14:14

Budeš se muset nad to povznést..Bejvalky rády dělají peklo bývalým partnerům, zrovna tak exmanželé rádi dělají zle svým bejvalkám…Na to není pravidlo, pomoci může tvůj současný přítel, který se svým dětem bude více věnovat místo tebe. Je jejich otec, no ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
20.4.16 14:14

Nešlo by to prosím česky? Nerýpu, to ne, ale vážně nevím, jestli je to tou teplotou, nebo je to tak špatně napsané, ale nerozumím ani jedné větě.. Oba dva jste tedy rozvedení, tvůj ex se nestará, jeho ex tě neuznává jako jeho novou partnerku a ty si stěžuješ na co? Že ona nechce, aby sis hrála na matku jejích dětí, když se o ně starat chceš a že tvůj ex se nestará vůbec, když chceš aby se staral a platil? :think:

• Citovat
  • Upravit
1695
20.4.16 14:18
@Kattynka000 píše:
Nešlo by to prosím česky? Nerýpu, to ne, ale vážně nevím, jestli je to tou teplotou, nebo je to tak špatně napsané, ale nerozumím ani jedné větě.. Oba dva jste tedy rozvedení, tvůj ex se nestará, jeho ex tě neuznává jako jeho novou partnerku a ty si stěžuješ na co? Že ona nechce, aby sis hrála na matku jejích dětí, když se o ně starat chceš a že tvůj ex se nestará vůbec, když chceš aby se staral a platil? :think:

Já to taky moc nepochopila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.16 14:20

Dík, to mi docela stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
20.4.16 14:21
@aleba píše:

Chvála bohu, já už myslela, že jeden den nemoci mimo office a je ze mě úplně dutý tvor :lol: :think: Tak snad jen nejsme blbé dvě, ale vážně je to chybou stylu vyjadřování :palec:

• Citovat
  • Upravit
221
20.4.16 14:24

Když to tak čtu, cítím z toho jakousi Vaši křivdu. Myslím, že ta paní na Vás nijak nemůže, ale Vás přesto mrzí její hloupost a nevděk a možná někde v hloubi očekáváte její uznání.
Přestala bych se jí trápit, myslet na ni a vypustit ji ze svého života. Co se stalo v minulosti - dobrovolné přenechání majetku už bylo, tak se tím neužírejte. Pokud má i ta paní nového pána, asi by stálo za to si možná to svéodnést, pokud je ještě možnost. máte teď svou novou rodinu. A jejím dětem přeci vždy nabídnete ráda svou pohostinnost kvůli nim a partnerovi, víc nic bych neřešila. Věnujte a dejte do toho to, co můžete a nedělejte si žádné násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
20.4.16 14:24

Podle mě to bereš celkem statečně, zbytečně bych do toho asi nerýpala. Tvůj přístup z toho vychází jako nejlepší. Ale přiznávám, občas jsem v textu taky měla problém pochopit, o co vlastně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.16 14:25
@aleba píše:

Asi špatně napsané, plná všeho. Mého bývalého manžela, nechť řeší soud, byl to jen příklad. Já bych chtěla poradit jak přistoupit k přítelovo bývalé manželce - jak píšete ex. Jestli nechat vyšumět a nebo prostě něco udělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.16 14:29

Všem se omlouvám..není to jen tím, že mám toho plnou hlavu, taky jsem nikdy nikde takto nepsala, není to komu říct. Takže skok tam a skok zpátky, tak fakt promiňte a navíc tak trošku píšu z práce a pokaždé když někdo vejde do dveří..znáte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.16 14:33

Věnuje uplně normálně jako táta, uvaří, udělá, hraje, zabaví - jsou to jeho děti..já prostě jen někdy pomohu z ženského pohledu a bohužel něco objevím.:XDDD, nechci sedět a nebo se pakovat na víkend pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
20.4.16 14:53

Jestli to dobre chapu, vadi ti ignorace tve osoby ze strany exmanzelky tveho partnera?
protze jinak si nedokazu vysvetlit to, ze ona rozhoduje o tom, ze on pujde ven se synem a ty muzes dceru hlidat…co je ji jako do toho? proc ji nechas takhle ti ovlivnovat zivot?
tvuj partner by mel v prvni rade vysvetlit sve ex, ze pokud jsou deti U VAS, ne U NEJ, ale u vas, tak je o ne postarano, at vas tedy laskave necha dychat…

a to, ze nepodekuje nektery z nich za „poskytovanou peci“, to uz je holt uloha nextek…
co se tyce toho uvodu " kdo s kym"- nevyjadruju se, musela bych si to nakreslit a na to ted nemam cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
20.4.16 14:54
@Francimorka píše:
Věnuje uplně normálně jako táta, uvaří, udělá, hraje, zabaví - jsou to jeho děti..já prostě jen někdy pomohu z ženského pohledu a bohužel něco objevím.:XDDD, nechci sedět a nebo se pakovat na víkend pryč.

já bych se normálně zapojila a neřešila „to jsou tvoje a ne moje“…momentalně se to odehrává ve vaší domácnosti a tam je vše společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.4.16 15:11

@Francimorka Obecně, hranice leda přes partnera - otce dětí. Biomatku neovlivníš, leda to, aby se k tobě nedonášely její výroky. Děti řeš výhradně s partnerem a od ní nic nečekej (žádnou akci ani vděk).
Pokud je něco na lékaře, tak se domluv, ať je k lékaři vezme on (nebo ty, máš-li čas a jsou dost velké).
Sprchování bych neřešila vůbec, to ať si pořeší tatínek, jestli děti musí nebo ne, a ať si to vyříká s maminkou sám.
Alimenty se zdají vždycky příjemci moc malé a plátci moc velké :) Při evidentně nepřiměřených se lze odvolat, nevím, jak by prošel odkaz na srovnatelný rozsudek (výživné na tvé děti), ale proč to nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.4.16 15:15

Asi se v tom poněkud ztrácím a nevidím dost jasně, co přesně ti vadí, ale pokud tebe ignoruje, tak peskuje asi partnera -tož bych trvala na tom, ať si to s ní vybaví sám a mě s tím neprudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna