Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Těžko říct… Viděla bych to na 5000 tisíc. Můj ex má o 10 tisíc méně a soudně jsou schválené 3000 tisíce s tím, že si můžu do budoucna zažádat o navýšení.
Soud byl ve 4 letech dítěte, teď mu je 10 a uvažuju o navýšení na 4000 tisíce.
Takže bych teď spíš volila méně a v budoucnu navýšila s nástupem do školy.
Spocitej si naklady na dite, komplet, pis si vsechny vydaje vcetne podilu na bydleni, jidlo, vse.
Pak to spocitej na jeden den (prumer) a odecti dny, kdy se stara otec.
Pak to pomerove porovnej s vysi prijmu otce a sebe a vyjde ti castka, kterou by se mel podilet otec.
Pokud má kolem 50 čistého, tak bys mohla mít až kolem 7,5 měsíčně.. Zkus se s ním domluvit, když dáš návrh k soudu, tak určitě dostaneš více než 4
@Anonymní píše:
Těžko říct… Viděla bych to na 5000 tisíc. Můj ex má o 10 tisíc méně a soudně jsou schválené 3000 tisíce s tím, že si můžu do budoucna zažádat o navýšení.
Soud byl ve 4 letech dítěte, teď mu je 10 a uvažuju o navýšení na 4000 tisíce.
Takže bych teď spíš volila méně a v budoucnu navýšila s nástupem do školy.
To je jako 5 milionu?
pises to zvlastne, tak budto 5 tisic nebo 5000, ne?
@Lucie_Sx
O dceru se zajímá až poslední cca měsíc.
Zatím se vidí cca 1-2 hodiny za týden ![]()
Z tohoto platu tak cca 7-8 tis? Dle tabulek by to mohlo být až 12 % platu. Pokud nemá jiné děti. Mě ex platí 5 tis z 25 tis platu.. Ale je fakt, že dlouhé roky neplatil a tohle navrhl sám, když šel do insolvence. Kluka jsem 8 let živila sama.. Teď kupodivu posílá prachy i po ukončení insolvence, pac ví, že to dříve pohnojil a chce to dohnat
být tebou zkusila bych se s ním nejdříve domluvit
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na jaké alimenty mám cca nárok na čtyřletou dcerku. Otec pracuje v zahraničí, plat má cca 50tis. Žádnou jinou vyživovací povinnost nemá a žije u své nové přítelkyně. Nic navíc nekoupí. O dceru se zajímá od narození asi poslední měsíc. Máme předchozí dohodu 4000,– měsíčně - to ještě pracoval jinde.
Já mám ještě syna z prvního vztahu. Dle kalkulaček mi to vychází až na 6500kč. Na částce netrvám a ráda bych se prostě slušně dohodla i vzhledem k situaci s covidem, neboť mi není umožněno chodit do práce. Děkuji za rady