Alimenty snížení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
11.10.11 18:12

ahojky..já pouze k tomu oblečení…dítě by mělo být od matky připravené a s náhradními věcmi na víkend u otce…jídlo už ne,ale věci určitě…říkala sociálka,když má Hydra posílala děti bez náhradního spodního prádla a na lehko…špinavé a navlékla je do hadrů které jim evidetně byly malé-včetně bot :poblion:

Řeči ať si koupí pokud je chce mít fakt nesnáším :cert: …dala je občas a děti nám mezi tím vyrostli z nakoupených věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
11.10.11 18:19
Sylvajs píše:
ahojky..já pouze k tomu oblečení…dítě by mělo být od matky připravené a s náhradními věcmi na víkend u otce…jídlo už ne,ale věci určitě…říkala sociálka,když má Hydra posílala děti bez náhradního spodního prádla a na lehko…špinavé a navlékla je do hadrů které jim evidetně byly malé-včetně bot :poblion:Řeči ať si koupí pokud je chce mít fakt nesnáším :cert: …dala je občas a děti nám mezi tím vyrostli z nakoupených věcí…

mne zase sociálka říkala ,že mu balit věci na víkend nemusím ,že si těch pár kousku spodního prádla a jedny tepláky a jedno triko na peřvlečení koupit může a zastávám to taky …to by si ale musel odpustit cigára… jednou jsem to zkusila mu věci nedat po slibech že s ním jede nakoupit a věci mu koupí …dopadlo to tak ,že ho nechali ve spodním prádle 3 dny(2krát i i když náhrdní oblečení měl) a půjčili mu oblečení od syna jeho současné partnerky… od té doby zase věci dávám..podotýkám že dávám věci staré po několika zkušenostech že mi vratil tatínek poničené oblečené a zničené boty..peřs léto běhěm 14dnů mi u něj zničil kluk dvoje boty :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.10.11 18:35

Ono asi záleží na soudu,kolik přizná výživné.Bratranec je rozvedený,dva puberťáci.On bere cca 20-21 tisíc.Dostal 4 tisíce s tím,že se předem dohodli s manželkou,že bude dětem dávat kapesné,na větších výdajích se budou podílet společně / nakonec ona vždy nemá a celé platí on/,platí léky,telefony dětem i bývalé manželce + internet.A nyní dceři začal platit i dojíždění do školy,bývalá manželka nemá peníze :-( -ale pro sebe si vždy něco nakoupí.Jinak dětem koupil fotoaparáty,dceři navigaci,synovi mobil,elektrický klávasy-aby děti nestrádaly.On odešel,tak má asi výčitky svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.10.11 20:08

Vse je na dohode, ja nechapu, proc by si mel otec nakupovat vse sve domu, kdyz to ditko tak moc nevyuzije a rychle odroste. (mame s tim zkusenosti)
Navic, kdyz ji na obleceni prispiva :nevim:
Na druhou stranu, balit pleny a jidlo, to uz je moooooc!!! To uz hranici s tim, ze otec neni schopen se o dite radne postarat.

Pokud prokaze, ze prestal tolik vydelavat (vypoved, snizovani stavu, neprodlouzeni smlouvy) mohl by u soudu uspet, treba muj pritel se snizenim neuspel ani po narozeni dcery, protoze ex. je na uradu prace a vse si vydelava na cerno… :cert: :cert: :cert: a neni to mala castka.
To zalezi cioste na soudci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A-lexa
11.10.11 20:32
monapupp píše:
Jo jo i jídlo.Lepší dát jídlo než aby mu koupil hranolky :roll: .
Pleny jsem dávala nyní už jen na noc,ale i přesto mi klidně řekne,že jsem mu dala sebou málo plen :evil:
Oblečení..má nějaké na ven svoje,ale já když se zeptám zda má to a to,tak nemá nic..takže kvůli malému dávám vše.Lepší dát než aby malému byla zima nebo chodil v mokrém.
Právě s tím platem..on byl tři měsíce doma a teď už zase tři měsíce pracuje,ale jeho máti je vychytralá :evil:Malého si bere jednou týdně většinou na jeden den a jednou za měsíc přes noc.Prý nemá víc čas..

Dávat dítěti jídlo mi přijde trochu moc - kde máš jistotu, že mu ty hranolky i tak nekoupí? S plenama je to stejné - to jsou základní potřeby, které by měl otec dítěte mít (stejně jako zubní pastu,mýdlo, toaletní papír…atd)!!! Oblečení je věcí matky - nevidím důvod proč by otec měl pokaždé kupovat nové věci(děti rychle rostou).Co se alimentů týká, tak opravdu záleží na soudci - jen si připrav podklady a argumenty. A nestresuj se předem. Držím palce, aby to dobře dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
3236
12.10.11 09:08

Souhlasím s tím že oblečení by jsi měla dávat dál - stačí obyč.tepláky,starší bunda - jako náhradní oblečení to postačí.Pleny,jídlo,toaletní potřeby a třeba ponožky ne :-)
Upřímě, to že si pán pořídí další dítě by mě taky nezajímalo, aby mému ubíral na alimentech.A hlavně ženská co má chlapa se závazkem s tím musí prostě počítat a ne pak chtít škudlit na dětech a snižovat alíky.Všechny děti mají stejná práva a mají mít stejně.
To si prostě chlap musí rozmyslet, jestli na to má a nebo nemá.
Myslím že se do toho započítávají i náklady na bydlení.A je to pochopitelné.Předci dítě musí bydlet a to taky něco stojí.Držím palce at to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
12.10.11 09:12
Sylvajs píše:
ahojky..já pouze k tomu oblečení…dítě by mělo být od matky připravené a s náhradními věcmi na víkend u otce…jídlo už ne,ale věci určitě…říkala sociálka,když má Hydra posílala děti bez náhradního spodního prádla a na lehko…špinavé a navlékla je do hadrů které jim evidetně byly malé-včetně bot :poblion:Řeči ať si koupí pokud je chce mít fakt nesnáším :cert: …dala je občas a děti nám mezi tím vyrostli z nakoupených věcí…

Taky určitě záleží na tom kolik ten tvůj na dítě platí.jestli má alíky 1500kč tak je to k smíchu.
Hydra asi nebude jméno.Je to tvoje věc ale nemělo by se to říkat,většinou se to pak obrátí proti nám a my jsme v situaci kde byla předešlá.Koloběh.Kamarádka nadávala přítelově ex a přesně to co ty…plus navíc že jí vezmou kluka že chodí v hadrech atd.Dneska je na tom jako jeho ex.On má novou a vyhružují jí také.peněz jí taky moc nedává..jako předešlé ex,kdy se rozčilovala že má alíky 2000kč a že je to moc.
Prostě soudnost je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.10.11 09:19

No, presne tak, obe deti maji mit stejne… :wink: a to v nasem pripade neni, protoze pritel na svou starsi dcerku plati o dost vice, nez mame k dispozici pro mladsi!!!
Jako jak ze si ma chlap rozmyslet, jestli chce druhe dite? Je prece normalni, ze pokud ma novou „zenu“ ktera deti nema, touzi po tom mit alespon jedno spolu! Jako kdyz se rozejde par s ditetem, je otec povinnen platit jen na to prvni a dalsi uz nema narok?
A kdyz se mrne narodi, je to „vydaj“ navic a musi se uskromnit vsichni, proto i jeho prvni dite, jako cast jeho rodiny, ne?
Mmch, nemeli jsme zajem zkorouhnout alimeny na polovinu, ci jeste mene! :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
12.10.11 09:43
Barca12345 píše:
No, presne tak, obe deti maji mit stejne… :wink: a to v nasem pripade neni, protoze pritel na svou starsi dcerku plati o dost vice, nez mame k dispozici pro mladsi!!!
Jako jak ze si ma chlap rozmyslet, jestli chce druhe dite? Je prece normalni, ze pokud ma novou „zenu“ ktera deti nema, touzi po tom mit alespon jedno spolu! Jako kdyz se rozejde par s ditetem, je otec povinnen platit jen na to prvni a dalsi uz nema narok?
A kdyz se mrne narodi, je to „vydaj“ navic a musi se uskromnit vsichni, proto i jeho prvni dite, jako cast jeho rodiny, ne?
Mmch, nemeli jsme zajem zkorouhnout alimeny na polovinu, ci jeste mene! :-P

Naprostý souhlas. Nikdy jsem nechtěla jedináčka a kdybych zůstala s ex, tak by jsme si určitě druhé dítě pořídili. Neříkám, že vydělával nějaké horentní sumy, ale dvě děti by jsme zvládli, i když by to znamenalo, že se budeme muset všichni trošku uskromnit - včetně staršího dítka (třeba tím, že místo dvou kroužků bude chodit jen na jeden).
Ex má v současné době partnerku, která je bezdětná. Takže předpokládám, že pokud jim to vydrží, tak časem si dítě pořídí a dojde i na snížení alimentů. Ty mám slušné (ne nijak extra, ale odpovídají platu, který ex v době rozvodu měl a tomu, že to je jeho jediná vyživovací povinnost). Pokud soud uzná oprávněnost a ex nebude dělat naschvály (mám na mysli práci „načerno“, přiznanou jen část příjmu atd.), tak mu přece nebudu zakazovat další dítě… :roll:

• Citovat
  • Upravit
3236
12.10.11 11:36

tohle jsem na mysli neměla :-) měla jsem na mysli případy,kdy na první dává 2.tis. a myslí jakej je borec :-) a na druhé 10měs.protože musí mít všechno značkové a nová partnerka to vyžaduje.I takové jsou mezi náma,nemyslíte?Mají mít prostě stejně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.10.11 11:52
helenkanai píše:
tohle jsem na mysli neměla :-) měla jsem na mysli případy,kdy na první dává 2.tis. a myslí jakej je borec :-) a na druhé 10měs.protože musí mít všechno značkové a nová partnerka to vyžaduje.I takové jsou mezi náma,nemyslíte?Mají mít prostě stejně!

A taky jsou mezi nami matky, co dostavaji vyzivne, nevi, co je to problem s otcem, nevazi si jeho zajmu a starosti a jen breci jak nemaji penize - pritom sedi doma, nechaji se zivit alimenty, ktere pripadnou diteti, dite nema ani kolo, odrazedlo, brusle, proste nic, nechodi do krouzku a matka vys.kava kde muze, ma gelovky a auticko… :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
12.10.11 13:39
helenkanai píše:
Sylvajs píše:
Taky určitě záleží na tom kolik ten tvůj na dítě platí.jestli má alíky 1500kč tak je to k smíchu.
Hydra asi nebude jméno.Je to tvoje věc ale nemělo by se to říkat,většinou se to pak obrátí proti nám a my jsme v situaci kde byla předešlá.Koloběh.Kamarádka nadávala přítelově ex a přesně to co ty…plus navíc že jí vezmou kluka že chodí v hadrech atd.Dneska je na tom jako jeho ex.On má novou a vyhružují jí také.peněz jí taky moc nedává..jako předešlé ex,kdy se rozčilovala že má alíky 2000kč a že je to moc.
trošku nastíním…Hydra zažádala o zvýšení alimentů na 11.500 což soud zavrhl a určil 7.O5O…pak madam požádala o zpětné doplacení za 3 roky…a během půl hodiny dlužíte kolem 200.000 a nevíte jak…tzn.musíte platit výživné+dluž.výživné…což dělá 11.000 alimentů…já klidně budu ex s tolika alimenty + její plat 19.000 čistého
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
12.10.11 20:12
Sylvajs píše:
helenkanai píše:
Sylvajs píše:
trošku nastíním…Hydra zažádala o zvýšení alimentů na 11.500 což soud zavrhl a určil 7.O5O…pak madam požádala o zpětné doplacení za 3 roky…a během půl hodiny dlužíte kolem 200.000 a nevíte jak…tzn.musíte platit výživné+dluž.výživné…což dělá 11.000 alimentů…já klidně budu ex s tolika alimenty + její plat 19.000 čistého

ty krááso a já mám na 6letého 1500 :-) a nic navíc podotýkám NIC ani na oblečení ani na léky na kroužky na věci na fotbal na nic podle soudu jak tvrdí můj ex je to až dost :mrgreen: … mno to jen tak mimichodem…v tom případě bych se nechala nazývat i hydrou :mrgreen: mít ali takové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
12.10.11 20:16
marketm píše:
Sylvajs píše:
helenkanai píše:
Sylvajs píše:
ty krááso a já mám na 6letého 1500 :-) a nic navíc podotýkám NIC ani na oblečení ani na léky na kroužky na věci na fotbal na nic podle soudu jak tvrdí můj ex je to až dost :mrgreen: … mno to jen tak mimichodem…v tom případě bych se nechala nazývat i hydrou :mrgreen: mít ali takové
no se jedná o tři dětičky ve věku 10,12 a 18 let…+naše malá 4 roky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
14.10.11 19:32
Barca12345 píše:
helenkanai píše:
A taky jsou mezi nami matky, co dostavaji vyzivne, nevi, co je to problem s otcem, nevazi si jeho zajmu a starosti a jen breci jak nemaji penize - pritom sedi doma, nechaji se zivit alimenty, ktere pripadnou diteti, dite nema ani kolo, odrazedlo, brusle, proste nic, nechodi do krouzku a matka vys.kava kde muze, ma gelovky a auticko… :huban:

Tak určitě i takové jsou..bohužel.Stejně tak jako chlapy co se zase nezajímají.Taky bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna