Alimenty snížení

836
11.10.11 16:50

alimenty snížení

Ahoj.
Máte prosím někdo zkušenost se snížením alimentů?Ex chce snížit alimenty..důvod prý už nehodlá platil tolik peněz.Mám sice vyšší alimenty,ale díky jeho příjmům.Jak se to dělá v případě,že dojde žádost k soudu?K čemu přihlíží soud?O kolik může jít dolů?
Bojím se,že je schopný všeho..dělat na černo a být na pracáku jen aby mi nemusel platit.Alimenty jsou jediné peníze co mi dává..když jede malý k němu,tak mu dávám vše sebou..jídlo,oblečení,pleny,ubrousky,krémy..no prostě vše.Takže ani když je u něho tak nemusí vytáhnout ani korunu na malého.
V prosinci to budou dva roky od prvního rozhodnutí.Malému budou v dubnu tři.

Děkuji všem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Holma
11.10.11 16:56

Ty dáváš malému s sebou i jídlo??

Není to k tématu, ale mě to teda šokuje!

• Citovat
  • Upravit
8707
11.10.11 17:00

taky mne peřkvapilo ,že dáváš jídlo…

a kolik ted máš z jakeho platu? bere si dítě pravidelně???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
11.10.11 17:02

nebuď hloupá pokud kluka chce ,tak at mu koupí pleny ubrousky kremy jídlo oblečení… to není tvá povinnost mu dávat…prokazuje příjmy za poslední rok a pokud děla nesníží mu to pokud mu nějak razantne nepadl plat smerem dolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.10.11 17:08

soud pohlíží k jeho výdělkům třeba za poslední 2-3 roky,výši si zjistí sám. Stejně tak i tvé příjmy. TY DOKLÁDÁŠ VÝDAJE ZA BYDLENÍ,ON TAKTÉŽ ,dále náklady na výživu dítěte,klidně uved´,že ti krom výživného na dítě jinak nepřispívá (narozeniny,mim. výdaje na jídlo) A NAVÍC ŽE MU VŠE MUSÍŠ POSKYTOVAT I PO DOBU NÁVŠTĚV U OTCE.To je vážně k smíchu .
Apropo celkem by mně zajímalo,o jaké sumě si myslíš,že je vyšší?
Dělá to nad 5? Výši současného výživného vám rozhodl soud,nebo je to vaše domluva?
Asi bych se nebála,že by u soudu uspěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
11.10.11 17:12

berry u nás se třeba za bydlení nedokládá tatínek tam plácnul sumu a nic dokazovat nemusel já měla sipo s sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.10.11 17:13

Jo jo i jídlo.Lepší dát jídlo než aby mu koupil hranolky :roll: .
Pleny jsem dávala nyní už jen na noc,ale i přesto mi klidně řekne,že jsem mu dala sebou málo plen :evil:
Oblečení..má nějaké na ven svoje,ale já když se zeptám zda má to a to,tak nemá nic..takže kvůli malému dávám vše.Lepší dát než aby malému byla zima nebo chodil v mokrém.
Právě s tím platem..on byl tři měsíce doma a teď už zase tři měsíce pracuje,ale jeho máti je vychytralá :evil:

Malého si bere jednou týdně většinou na jeden den a jednou za měsíc přes noc.Prý nemá víc čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
11.10.11 17:14

Zkušenost nemám (naštěstí)…ale princip bude stejný, jako u zvyšování výživného. Tzn. že ten, kdo chce výživné zvýšit/snížit, musí uvést důvod. Např. v případě zvýšení nástup dítěte do školky/školy, zdravotní pomůcky, dieta atd), v případě snížení to bývá asi nejčastěji nová vyživovací povinnost. Jinak je to jak píše Berry4 .
Bohužel, u soudu hodně záleží na jakého soudce/soudkyni narazíš. Pokud je alespoň trošku možnost, neváhala bych si vzít právníka. Přeji hodně štěstí…

• Citovat
  • Upravit
836
11.10.11 17:15
berry4 píše:
soud pohlíží k jeho výdělkům třeba za poslední 2-3 roky,výši si zjistí sám. Stejně tak i tvé příjmy. TY DOKLÁDÁŠ VÝDAJE ZA BYDLENÍ,ON TAKTÉŽ ,dále náklady na výživu dítěte,klidně uved´,že ti krom výživného na dítě jinak nepřispívá (narozeniny,mim. výdaje na jídlo) A NAVÍC ŽE MU VŠE MUSÍŠ POSKYTOVAT I PO DOBU NÁVŠTĚV U OTCE.To je vážně k smíchu .
Apropo celkem by mně zajímalo,o jaké sumě si myslíš,že je vyšší?

Bylo to dohodou a je fakt,že mi nic nepřispívá.Ani nevím zda malý něco dostal k narozeninám..nic si nepřivezl.A domlouvat na dárkách se nechce..ví proč

Příspěvek upraven 15.10.11 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
11.10.11 17:24
monapupp píše:
berry4 píše:
Jo jo je to 7500,–,ale má cca 35-40 tisíc plat.
Bylo to dohodou a je fakt,že mi nic nepřispívá.Ani nevím zda malý něco dostal k narozeninám..nic si nepřivezl.A domlouvat na dárkách se nechce..ví proč

Tak řekla bych, že částka je odpovídající příjmu…pokud nemá jinou vyživovací povinnost :think: .
Otázka ale je, s čím ex přijde k soudu. Na tobě každopádně bude, abys dokázala, že celé alimenty jdou jen a pouze na potřeby dítěte - tzn. vyčíslit oblečení, zdravotní pomůcky, školku (pokud v době žádosti o snížení bude chodit) atd. Prostě dostatečně zdůvodnit, proč si nemůžeš dovolit přijít ani o korunu z dosavadní výše…

Příspěvek upraven 11.10.11 v 17:26

• Citovat
  • Upravit
29577
11.10.11 17:24

:think: no v podstatě dostáváš nadprůměr. Ale to by vážně bylo na soudci,je tam mnoho faktorů: jsi na MD ? Jsi znovu vdaná nebo sama? Výdělečně činná,nebo ne? Atd atd.
Raděj to nebudu pitvat,je to vážě o soudci a do tvých poměrů žádná nevidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.10.11 17:30
berry4 píše: :think: no v podstatě dostáváš nadprůměr. Ale to by vážně bylo na soudci,je tam mnoho faktorů: jsi na MD ? Jsi znovu vdaná nebo sama? Výdělečně činná,nebo ne? Atd atd.
Raděj to nebudu pitvat,je to vážě o soudci a do tvých poměrů žádná nevidíme.

No já někde četla,že by to mělo být 20-25% platu.Vdaná nejsem,ale na MD(pořád s malým).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.10.11 17:32
Palina.zl píše:
monapupp píše:
berry4 píše:
Jo jo je to 7500,–,ale má cca 35-40 tisíc plat.
Bylo to dohodou a je fakt,že mi nic nepřispívá.Ani nevím zda malý něco dostal k narozeninám..nic si nepřivezl.A domlouvat na dárkách se nechce..ví proč

Tak řekla bych, že částka je odpovídající příjmu…pokud nemá jinou vyživovací povinnost :think: .
Otázka ale je, s čím ex přijde k soudu. Na tobě každopádně bude, abys dokázala, že celé alimenty jdou jen a pouze na potřeby dítěte - tzn. vyčíslit oblečení, zdravotní pomůcky, školku (pokud v době žádosti o snížení bude chodit) atd. Prostě dostatečně zdůvodnit, proč si nemůžeš dovolit přijít ani o korunu z dosavadní výše…

Příspěvek upraven 11.10.11 v 17:26

No ona v tom má prsty jeho máma…už mi vyhrožovala,že mi udělá audit :roll:

Někde jsem četla,že hypotéka se nepočítá do nákladů.Jenže mě zůstala z manželství,aby jsem měla kde bydlet s malým a platit musím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.10.11 17:40

Já myslím,že počítá,jsou to náklady na bydlení.
20-25 je moc,nevím to přesně ,ale dělá to něco kolem 15 % . Bohužel. Faktická výše ale je na soudci,který přihlédne k ostatním okolnostem. Může to být i mnohem výš,znám případy,kdy odklepl mnohem vyšší částu jen proto,že ho dotyčný nas.al :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
11.10.11 17:47

alimenty mohou být až čtvrtina platu :wink: ale záleží na každím soudci rozhodně byhc poukázala na tož e malému sebou musíš dávat vše i jídlo a že platíš i hypotéku co jste měli společnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna