Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Na otce mé dcery jsem podala minulý měsíc trestní oznámení ohledně neplacení výživného. Před půl rokem jsem podala exekuci na jeho plat, ale pak bylo zjištěno, že dal výpověď a šel dělat na ŽL. Teď jsem se dozvěděla, že na ŽL už nedělá a že od října má nastoupit do nového zaměstnání úplně do jiného města. Lze nějakým způsobem zjistit nového zaměstnavatele, chci mu dát opět exekuci na plat. Máte někdo zkušenost? Díky za info…
nevím to jistě ale já bych 1. počkala až nastoupí
2. dala bych předběžné otatření k soudu (on je povinnen soudu zdělit kde pracuje)
3. pokud by odešel ,podala bych trestní oznámení,že účelově odešel ze zaměstnání,aby se vyhnul svým závazkům vůči dítěti (věřiteli,když už dluží)
A jaké předběžné opatření k soudu? To mám dát žádost k soudu, aby soud zjistil, kde pracuje??? Je to děs, ale nikde mi nikdo nedokáže poradit… ![]()
na exekuci platu -musel by zdělit zaměstnavatele soudu a tomu by soud nařídil exekuci z platu…
možná plácám,asi by to chtělo ověřit,ale asi tak nějak bych postupovala nebo bych pohledávku předala exekutorovi a ten by nahlédl do sociálního pojištění a tím zjistil zaměstnavatele.
dělám exekuce na soudě..až budeš vědět, že nastoupil ( je jedno že nevíš kam ) sděl do uřednici na soudě - stačí zavolat a ona je povinna to zjistit sama..tzn. napíše na ČSSZ, kdo za něho platí sociálku, nebo napíše na pracák aby sdělili kam nastoupil a tak..to už zjistí soud kam nastoupil a pošle zaměstnavateli usnesení o exekuci na plat.
Navíc ten blb má trvalé bydliště úplně někde jinde. Neznám ani adresu, kde teď bydlí… prý s novou přítelkyní někde v Jablonci nad Nisou. Poštu si údajně nevyzvedává. Asi zajdu k soudu osobně přímo na exekuční oddělení, ale už přestávám věřit, že se tady v tom státě děje něco ve prospěch dětí… Debil neplatí, ale na benzín má, na cigára má a na chlast taky. Je to fakt paradox…, ale když bych já dítěti nedávala jíst apod., tak na mě přijde sociálka…
smurfka píše:
dělám exekuce na soudě..až budeš vědět, že nastoupil ( je jedno že nevíš kam ) sděl do uřednici na soudě - stačí zavolat a ona je povinna to zjistit sama..tzn. napíše na ČSSZ, kdo za něho platí sociálku, nebo napíše na pracák aby sdělili kam nastoupil a tak..to už zjistí soud kam nastoupil a pošle zaměstnavateli usnesení o exekuci na plat.
Jé, děkuju za informaci!!!!!
Hned to udělám. ![]()
ajna píše:
Navíc ten blb má trvalé bydliště úplně někde jinde. Neznám ani adresu, kde teď bydlí… prý s novou přítelkyní někde v Jablonci nad Nisou. Poštu si údajně nevyzvedává. Asi zajdu k soudu osobně přímo na exekuční oddělení, ale už přestávám věřit, že se tady v tom státě děje něco ve prospěch dětí… Debil neplatí, ale na benzín má, na cigára má a na chlast taky. Je to fakt paradox…, ale když bych já dítěti nedávala jíst apod., tak na mě přijde sociálka…
jestli si vybereš exekuci na plat tak nemusíš znát místo kde bydlí..obsílka se mu zašle na místo trv. bydliště a jestli si ji nevyzvedne nevadí..je brána za doručenou a normálně ta exekuce bude v právní moci a zaměstnavatel muže strhávat.
hlavní je aby bral alespon tolik aby se mu mohlo ze zákona strhávat alepson neco..takže doufej že není tak chytrý aby se dohodl se zaměstnavatelem, že bude dělat za minimální plat a zbytek mu bude dávat načerno..protože to by pak soud strhávat nemohl.. ![]()
Moc Ti děkuji za informace! No, podle mě ho ani ve snu nenapadne, že si zjistím, kde pracuje, tudíž ho asi nenapadne, že by mu to strhávali z platu.
Bohužel ty informace mám z druhé ruky, tak snad jsou pravdivé a on opravdu někam do práce nastoupí.
ajna píše:
Moc Ti děkuji za informace! No, podle mě ho ani ve snu nenapadne, že si zjistím, kde pracuje, tudíž ho asi nenapadne, že by mu to strhávali z platu.
Bohužel ty informace mám z druhé ruky, tak snad jsou pravdivé a on opravdu někam do práce nastoupí.
to je v pořádku..když v tom dělám, ráda poradím.
No je fakt, že když někdo dělá na ŽL nebo OSVČ tak ztrhávat nejde..leda dát exekuci na movité věci nebo nemovitosti, ale to zas musíš vědět kde bydlí a že vlastní aspon neco co se dá zpeněžit. Nejlepší je exekuce na plat, protože to pak jde i z pracaká strhávat a tak. UVidíš co ti zjistí ta urednice, jestli teda pracuje nebo ne..I kdyby se zjistili ze nenastoupil, tak tvuj podnět se musí řešit, tak se apson dozvíš na čem jseš a na čem je on.
smurfka píše:
Ty jo, to jsou mi věci
. Já vyřizovala exekuci výživného před dvěma lety. Tenkrát mi bylo paní u soudu (Praha 6 - jen pro zajímavost) sděleno, že exekuce jde jen díky tomu, že jsem znala zaměstnavatele ex-manžela…pokud bych ho neznala, měla bych, dle ní, smůlu. Přišlo mi to tenkrát hrozně sprostý vůči maminám, které nemají to štěstí a tuhle informaci nezjistí… ![]()
A i z pracáku to jde strhávat, ano? Je fakt, že ona minedala spoustu informací.....Btw - pokud ex změní zaměstnání, je moje povinnost to jít nahlásit na soud? Původně mi totiž tvrdila, že je podstatné, aby měl exekuci zapsánu v zápočťáku - další zaměstnavatel to pak jen „přebere“. Pak, když ta situace nastala, tak jsem dostala zprda, že jsem to neoznámila
. Jinak se zakladatelce omlouvám za OT ![]()
Palina.zl píše:smurfka píše:Ty jo, to jsou mi věci
dělám exekuce na soudě..až budeš vědět, že nastoupil ( je jedno že nevíš kam ) sděl do uřednici na soudě - stačí zavolat a ona je povinna to zjistit sama..tzn. napíše na ČSSZ, kdo za něho platí sociálku, nebo napíše na pracák aby sdělili kam nastoupil a tak..to už zjistí soud kam nastoupil a pošle zaměstnavateli usnesení o exekuci na plat.. Já vyřizovala exekuci výživného před dvěma lety. Tenkrát mi bylo paní u soudu (Praha 6 - jen pro zajímavost) sděleno, že exekuce jde jen díky tomu, že jsem znala zaměstnavatele ex-manžela…pokud bych ho neznala, měla bych, dle ní, smůlu. Přišlo mi to tenkrát hrozně sprostý vůči maminám, které nemají to štěstí a tuhle informaci nezjistí…
tak to byla kráva..já to dělam tri roky a je to furt stejné..teda alespon u nas na soude to zjistujeme..stací podnět ze si myslíte že je zaměstán a my to uz bud zjistime nebo nezjistime ( pokud dela na cerno) ale urco to zjistujeme..
![]()
smurfka: Mohla bych mít ještě jeden dotaz k exekuci? Klidně ti napísu SZ…abych se zakladatelce nepletla do diskuze. Jen bych si ráda ujasnila jednu věc a na info od ženské ze soudu nechci spoléhat…viz můj doplněný příspěvek…Díky ![]()
Palina.zl píše:
smurfka: Mohla bych mít ještě jeden dotaz k exekuci? Klidně ti napísu SZ…abych se zakladatelce nepletla do diskuze. Jen bych si ráda ujasnila jednu věc a na info od ženské ze soudu nechci spoléhat…viz můj doplněný příspěvek…Díky
jasne..já delám sice jen v Prostějově..ale určo ti dám info jak to chodí u nas..