Dotaz na výživné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20174
19.9.14 13:35

@CZEKing Ještě k těm příjmům a žalobě: V potaz by měl vzít samozřejmě budoucí příjmy, když se alimenty mají určit do budoucna. Ty minulé příjmy jsou jen pomůcka, jak je odhadnout, když nic jiného není k dispozici, čeho by se dalo chytnout.

Ale to, že nebude moci uplatňovat daňové zvýhodnění na dítě, je známo již nyní, takže by to soud brát v úvahu měl (jako musí vzít v úvahu vše, co do budoucna ovlivní příjmy a výdaje zúčastněných) a s argumentem nemožnosti daňového zvýhodnění se musí přinejmenším vyrovnat, pokud bude předložen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
19.9.14 14:11

@eumedon prosím mrkni ještě na můj dotaz https://www.emimino.cz/…tcem-203235/ děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20174
19.9.14 14:41
@anickadomnik píše:
@eumedon prosím mrkni ještě na můj dotaz https://www.emimino.cz/…tcem-203235/ děkuji

Pročítám to, ale obávám se, že nebudu schopen ti poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
29.4.15 06:56

Ahoj maminky, prosím o radu. S partnerem jsme se rozešli, nejsme svoji, mame 18mesíční dítko. S partnerem nám to neklapalo už dýl, vše jsme se snažily držet kvůli malé, to tady psát ale nechci. Partner prostě nebyl ani schopen se o rodinu postarat, nenosil domů žádné peníze, takže jsem s dcerou žila vyloženě s rodičovského příspěvku. Když bylo dceři 8 měsíců, naskytla se mi možnost chodit pár dní v týdnu do práce. Nakonec jsem to vzala a malou v tyto dny hlídala babička. Malá byla super, brala to v pohodě. Byla jsem ráda, že vydělám aspoň nějakou tu kačku, ať něco máme, s přítelem jsme spláceli i nějaké dluhy a rodičák byl pak už jen 3800. Nyní jsme se rozešli, resp. já ho vyhodila, protože už se to vážně nedalo a odejít nechtěl. Je momentálně bez práce, já do práce můžu chodit na dvy dny v týdnu, ale znamenalo by to dát malou na ty 2 dny do jeslí. Když se mě ptal, kolik si představuju výživné, tak mi nakonec řekl, že jelikož já jsem ho vyhodila a nastoupila jsem do práce brzy, tak na žádné výživné nárok nemám? Chci se jen zeptat, zda s tím nemáte některá zkušenosti? Myslím, že když nemá žádný majetek a je bez práce, tak mu ani nemají z čeho to výživné nařídit, ale spíš by mě zajímalo, jestli tam vážně zohlednují to, že jsem nastoupila do práce? To víte, taky jsem chtěla byt radši doma s dcerou, ale z něčeho jsme nájem, jídlo a věci pro malou zaplatit museli a když on nebyl schopný se postarat, tak jsem musela já :( Děkuji za vaše rady :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.15 06:59

@Pulpy je to blbec :mrgreen: samože se výživné na dítě stanoví a pokud podáš návrh na soud, tak se stanoví aspoň minimální výživné - pokud na to nemá on, tak to klidně můžeš požadovat po jeho rodičích. A to, jestli pracuješ nebo ne, se moc v potaz nebere - tedy co se týče toho nároku - jestli má pocit, že když pracuješ, tak platit nemusí, je na velkém omylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33039
29.4.15 07:31

Na nákladech na dítě se musí podílet oba rodiče. Záleží pak taky na podílu péče. Nemáš asi tak vysoký příjem z těch pár dní, aby to bylo bráno jako klasický příjem a zaměstnání. I když se příjmy uvádějí i u matky, tak na to, aby mu proto nebylo vyměřeno vůbec výživné to fakt není. Horší je, zda to bude mít jak platit, pak nastupuje neplacení výživného, exekuce..Jedině opravdu rodiče (mojí mámě za otce který byl v trapu a nedohledatelný platila jeho mamka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.15 07:34
@martina.se píše:
@Pulpy je to blbec :mrgreen: samože se výživné na dítě stanoví a pokud podáš návrh na soud, tak se stanoví aspoň minimální výživné - pokud na to nemá on, tak to klidně můžeš požadovat po jeho rodičích. A to, jestli pracuješ nebo ne, se moc v potaz nebere - tedy co se týče toho nároku - jestli má pocit, že když pracuješ, tak platit nemusí, je na velkém omylu.

souhlasim. A do jesli ji muzes dat az ve 2 letech, jinak ti mozna vezmou rodicak. To ale asi zalezi na poctu hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.15 07:35
@MilijonDolarBejby píše:
souhlasim. A do jesli ji muzes dat az ve 2 letech, jinak ti mozna vezmou rodicak. To ale asi zalezi na poctu hodin

jj, 46 hodin měsíčně tam být může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
29.4.15 07:37

Pokud vam bude schvalena ta stridavka, a mas vetsi zivotni uroven, budes vice platit ty otci ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.4.15 09:45
@evill píše:
Pokud vam bude schvalena ta stridavka, a mas vetsi zivotni uroven, budes vice platit ty otci ditete.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
29.4.15 09:51
@evill píše:

Nemusí to tak být, záleží na soudkyni. Pokud usoudí, že chlap je schopen vydělat spoustu peněz, klidně mu to vyměří z té fiktivní částky i při jeho nižší životní úrovni. Jediné pravidlo u výživného je, že pravidla neexistují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
2.7.18 18:32

Dobrý den chtěla bych jenom poradit když se mi dcera narodila tak jsem byla sama a pak jsem obnovila soužití s přítelem ale ted se asi od nás odstěhje tak se chci zeptat jesly si musím znovu podat návrh na svěření do péče a výživné děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20174
2.7.18 20:31
@1993 píše:
Dobrý den chtěla bych jenom poradit když se mi dcera narodila tak jsem byla sama a pak jsem obnovila soužití s přítelem ale ted se asi od nás odstěhje tak se chci zeptat jesly si musím znovu podat návrh na svěření do péče a výživné děkuji

Myslím, že to bude záležet na historii předchozích návrhů - co se s nimi dělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna