Alimenty, změna příjmení

12
25.5.20 11:09

Alimenty, změna příjmení

Dobrý den, moc Vás prosím o radu.

Mám 13nacti měsíční dceru, od narození jsem do jejích šesti měsíců byla na ní sama, její bio otec se nestará, už když jsem byla těhotná musela jsem bydlet u příbuzných, oni mi pomohli s vybavickou a tak, sama sem si musela najít bydlení, příjmení má dcera po něm, což mě teď celkem štve, alimenty máme soudně 1200 Kč které už 7 měsíců neplatí takže už jsem byla dát trestní oznámení a bude soud,, z novým přítelem bydlíme, je úžasný, dcera mu říká tata, stará se o ní, kupuje oblečení hračky prostě vše. Bere ji jako vlastní. A nedávno jsem narazila na problém, chtěla jsem dceři zalozit stavebni spoření, jenže je háček v tom že kdybych to pak chtěla vybrat tak musí být podpis bio otce ????takže jsem založila spoření jen na své jméno a pak ji to až bude dospělá dám. Bio otec mi kolikrát psal že se chce dcery vzdát jde to? A jde změnit příjmení? Že bych jí nechala dát mé, otec je v rodném liště zapsán. Teď toho na jednu stranu lituju, malou viděl naposledy 3.listopadu 2019. A to dvacet minut. Mám ji svěřenou do péče já, soudně. Kolikrát jsem nabízela že může vidět malou a on že nechce že ho nezajímá. A to on už má 11 nactileho syna o kterého se 8 let nezajímá, to jsem zjistila po porodu dcery. Můj přítel se kterým jsem by si chtěl malou v budoucnu osvojit. Má ji moc rád. Poradíte mi prosím? :) omlouvám se ale nevěděla jsem jak to vše nějak napsat a ty otázky jsou nějak napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2064
25.5.20 11:24

Jediná smysluplná rada: pořídit si dobrého právníka, který ti řekne všechny možné aspekty ohledně zrušení rodičovských práv a povinností bio otce a následně osvojení jiným partnerem.

Není to lehký proces, k soudu bude muset i bio otec a prohlásit, že s tím souhlasí. Je to běh na dlouhou trať, právník ti řekne vše podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36203
25.5.20 11:27
@Kikušak96 píše:
Dobrý den, moc Vás prosím o radu.Mám 13nacti měsíční dceru, od narození jsem do jejích šesti měsíců byla na ní sama, její bio otec se nestará, už když jsem byla těhotná musela jsem bydlet u příbuzných, oni mi pomohli s vybavickou a tak, sama sem si musela najít bydlení, příjmení má dcera po něm, což mě teď celkem štve, alimenty máme soudně 1200 Kč které už 7 měsíců neplatí takže už jsem byla dát trestní oznámení a bude soud,, z novým přítelem bydlíme, je úžasný, dcera mu říká tata, stará se o ní, kupuje oblečení hračky prostě vše. Bere ji jako vlastní. A nedávno jsem narazila na problém, chtěla jsem dceři zalozit stavebni spoření, jenže je háček v tom že kdybych to pak chtěla vybrat tak musí být podpis bio otce ????takže jsem založila spoření jen na své jméno a pak ji to až bude dospělá dám. Bio otec mi kolikrát psal že se chce dcery vzdát jde to? A jde změnit příjmení? Že bych jí nechala dát mé, otec je v rodném liště zapsán. Teď toho na jednu stranu lituju, malou viděl naposledy 3.listopadu 2019. A to dvacet minut. Mám ji svěřenou do péče já, soudně. Kolikrát jsem nabízela že může vidět malou a on že nechce že ho nezajímá. A to on už má 11 nactileho syna o kterého se 8 let nezajímá, to jsem zjistila po porodu dcery. Můj přítel se kterým jsem by si chtěl malou v budoucnu osvojit. Má ji moc rád. Poradíte mi prosím? :) omlouvám se ale nevěděla jsem jak to vše nějak napsat a ty otázky jsou nějak napsané.

Pokud by se změnou příjmení nesouhlasil, musíš soudně. Dej jí svoje. A určitě bych zatím nepřemýšlela, že bych tam chtěla měnit otce po půl roce co spolu jste kvůli spoření :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.5.20 11:38
@pikola píše:
Pokud by se změnou příjmení nesouhlasil, musíš soudně. Dej jí svoje. A určitě bych zatím nepřemýšlela, že bych tam chtěla měnit otce po půl roce co spolu jste kvůli spoření :roll:

No to spoření, byl u mě finanční poradce, nechávala jsem sebe a malou pojistit a ptala se ho na stavební spoření pro dceru, a on mi řekl že ho založit můžu ale že kdybych ho chtěla placnu třeba za deset let nebo tak vybrat musela bych mít souhlas a podpis bio otce, takže jsem ho raději založila na mé jméno, on má totiž strašně moc dluhu čeho se taky bojím aby to pak dcera nezdedila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.5.20 11:40
@Petrusska007 píše:
Jediná smysluplná rada: pořídit si dobrého právníka, který ti řekne všechny možné aspekty ohledně zrušení rodičovských práv a povinností bio otce a následně osvojení jiným partnerem.Není to lehký proces, k soudu bude muset i bio otec a prohlásit, že s tím souhlasí. Je to běh na dlouhou trať, právník ti řekne vše podstatné.

Dobře děkuji, stejně budu muset mít asi právníka u soudu kvůli těm alimentum. Na sociálce mi moc právě neporadili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
25.5.20 12:16

@Kikušak96 možná bych se poptala spíš na matrice, pokud by šlo jen o změnu příjmení. A počítáš s tím, že když se jí zřekne nebudeš mít od něj žádné alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.5.20 12:27
@welovefashion píše:
@Kikušak96 možná bych se poptala spíš na matrice, pokud by šlo jen o změnu příjmení. A počítáš s tím, že když se jí zřekne nebudeš mít od něj žádné alimenty?

Ano počítám tak stejně neplatí, on maká na černo, bydlí zadarmo u kamaráda, ani není nahlaseny na úřadu práce, dceři nic k vánocům a ani k prvním narozeninám nic nedal. Našla jsem si brigádu úklid takže ty alimenty svým způsobem si vydělam.
Dobře děkuji poptám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
25.5.20 12:37

@Kikušak96 vzdát se dcery může, ale v okamžiku až se dcery vzdá (a příp. si ji osvojí tvůj nový přítel) tak na ni alimenty platit nemusí.

• Citovat
  • Upravit
12
25.5.20 13:34

Kdyby došlo na soud, kdybych já poslala,, žádost,, nevin jak se tomu říká, že aby se vzdal rodičovského práva, a on si to třeba rozmyslel, je možné že to soud schválí? Nebo prostě to nechají být tak jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36203
25.5.20 13:39
@Kikušak96 píše:
Kdyby došlo na soud, kdybych já poslala,, žádost,, nevin jak se tomu říká, že aby se vzdal rodičovského práva, a on si to třeba rozmyslel, je možné že to soud schválí? Nebo prostě to nechají být tak jak to je.

A on s tím souhlasí? Obávám se že aby ho jen tak vymazali a nebyl tam nikdo nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.5.20 14:03
@pikola píše:
A on s tím souhlasí? Obávám se že aby ho jen tak vymazali a nebyl tam nikdo nejde.

On sám mi kolikrát napsal že se chce dcery vzdát jenže u něj člověk neví, výhrůžky atd vše mám uložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
15.6.20 00:43

@Kikušak96 Řeším to sama bez právníka momentálně. Pokud neplati a nezajima se, tak podej zadost o zbaveni rodicovskych prav. Tim padem muzes bez souhlasu zmenit příjemní. Pozor vyzivovaci povinnost tim nezanika. Pokud Vas pritel je slusny hodny chlap a vy to vite jiste a chce si vas vzit, tak potom muze po svatbe zadat o osvojeni. Pokud bio otec zanedbava dítě nebude problem, ale nahradni zapis do r.l.musi byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.6.20 07:21

@Nike0333 děkuji za radu :) a to tu žádost o zbavení práv, musím sepsat a poslat na soud? Stinže bio přišel dopis rozsudek od soudu a jde sedět na rok. Což zase dceru neuvidí takže malá ho už tuplem nebude znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
16.6.20 11:05
@Kikušak96 píše:
@Nike0333 děkuji za radu :) a to tu žádost o zbavení práv, musím sepsat a poslat na soud? Stinže bio přišel dopis rozsudek od soudu a jde sedět na rok. Což zase dceru neuvidí takže malá ho už tuplem nebude znát.

Pokud mate zajem muzete mi zavolat a pomohu Vam. nike. butterfly@seznam.cz
Pošlete mi e mail a ja vam poslu cislo a zavolejte.. Toto neni na psani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna