Alimenty, nový partner

Anonymní
31.3.23 12:20

Alimenty,nový partner

Dobrý den, chci se zeptat těch, co byli v podobné situaci a mají zkušenost. Mám delší dobu nového partnera a chceme se sestěhovat do nájmu. Na dceru mi ex platí pravidelnou částku plus mimořádné výdaje na půl. Uspěje u soudu se snížením alimentů, pokud požádá až zjistí že se mi změnily poměry?
Dodám, že si ji bere velmi sporadicky 1× za 14 dní na jednu noc o víkendu, častěji si ji nebere protože chce mít čas pro sebe a novou známost. Přihlíží i k tomuto soud? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6795
31.3.23 12:26

Kdy byly alimenty urceny?
Pravdepodobne neuspeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 12:32
@VitaminC píše:
Kdy byly alimenty urceny?
Pravdepodobne neuspeje.

Máme jen ústní dohodu. Ze soudu prý nechce mít nervy. Ale celé 4 roky platí, jak má. Ví, že bych se hned obrátila na soud.

• Citovat
  • Upravit
6795
31.3.23 12:35
@Anonymní píše:
Máme jen ústní dohodu. Ze soudu prý nechce mít nervy. Ale celé 4 roky platí, jak má. Ví, že bych se hned obrátila na soud.

Takze ctyri roky se alimenty nezvysovaly?
A odpovidaji jeho platu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 12:37
@VitaminC píše:
Takze ctyri roky se alimenty nezvysovaly?
A odpovidaji jeho platu?

Nezvyšovaly. Odpovídá ano. Jen mi jde o to že by mohl argumentovat, že jsem se sestěhovala, tak si polepším.

• Citovat
  • Upravit
6795
31.3.23 12:46
@Anonymní píše:
Nezvyšovaly. Odpovídá ano. Jen mi jde o to že by mohl argumentovat, že jsem se sestěhovala, tak si polepším.

Ty bys zase po ctyrech letech mela narok na zvyseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
31.3.23 13:03
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat těch, co byli v podobné situaci a mají zkušenost. Mám delší dobu nového partnera a chceme se sestěhovat do nájmu. Na dceru mi ex platí pravidelnou částku plus mimořádné výdaje na půl. Uspěje u soudu se snížením alimentů, pokud požádá až zjistí že se mi změnily poměry?
Dodám, že si ji bere velmi sporadicky 1× za 14 dní na jednu noc o víkendu, častěji si ji nebere protože chce mít čas pro sebe a novou známost. Přihlíží i k tomuto soud? Děkuji

Kolik platí ty alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 13:11
@KKK85 píše:
Kolik platí ty alimenty?

5 tis. On tvrdí, že mi platí nadstandard.

• Citovat
  • Upravit
35077
31.3.23 13:13
@Anonymní píše:
Dodám, že si ji bere velmi sporadicky 1× za 14 dní na jednu noc o víkendu, častěji si ji nebere protože chce mít čas pro sebe a novou známost. Přihlíží i k tomuto soud? Děkuji

Tvůj nový přítel ale nemá k dítěti vyživovací povinnost. Tak jaký by uvedl důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25010
31.3.23 13:16
@Anonymní píše:
5 tis. On tvrdí, že mi platí nadstandard.

Kolik vydělává a kolik je dceři let?

Příspěvek upraven 31.03.23 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25010
31.3.23 13:17
@arinecka píše:
Tvůj nový přítel ale nemá k dítěti vyživovací povinnost. Tak jaký by uvedl důvod?

To sice nemá, ale ona zas nebude platit sama všechny náklady na domácnost, jídlo atd. Takže to hrát určitou roli může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 13:17
@arinecka píše:
Tvůj nový přítel ale nemá k dítěti vyživovací povinnost. Tak jaký by uvedl důvod?

Důvodem by mohlo být, že jsem za bydlení sama s dcerou platila více, než teď když budeme s přítelem platit nájem na půl. Tak v jeho očích ušetřím.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
31.3.23 13:26
@Anonymní píše:
Jen mi jde o to že by mohl argumentovat, že jsem se sestěhovala, tak si polepším.

Pouhé sestěhování je bezvýznamné. Dopad do majetkových poměrů rodiče nezletilého dítěte by mohlo mít pouze založení společné domácnosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.23 13:33
@Tala20 píše:
Pouhé sestěhování je bezvýznamné. Dopad do majetkových poměrů rodiče dítěte by mohlo mít pouze založení společné domácnosti.

Souhlasím, ale když to tu tak čtu, záleží na náladě soudce, takže nemám jistotu, že to uvidí tak jasně. Proto se ptám zda má někdo zkušenost. Otec bere plus mínus 40.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
31.3.23 15:23

Jaký rozdíl je mezi sestěhováním a společnou domácností? To je snad to samé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna