Alimenty, nový partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tala20
31.3.23 15:41
@LiduNe píše:
Jaký rozdíl je mezi sestěhováním a společnou domácností? To je snad to samé.

Ne, je to něco zcela jiného.

Sestěhování znamená, že v jednom bytě žije více osob, které před tím žily v různých bytech. Sestěhované osoby nemusí mít společnou domácnost - každá z nich může tvořit samostatnou jednočlennou domácnost, nebo je ve společné domácnosti s dalšími osobami.

Společná domácnost je ekonomická jednotka. Všechny osoby ve společné domácnosti společně hradí životní náklady celé domácnosti. Proto se členové domácnosti posuzují společně pro účely některých sociálních dávek a dávek v hmotné nouzi. Členové domácnosti nemusí být sestěhováni v jednom bytě - mohou se zdržovat v různých bytech, rekračních stavbách či ubytovnách.

Příspěvek upraven 31.03.23 v 18:20

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
31.3.23 17:13
@Tala20 píše:
Ne, je to něco zcela jiného.

Sestěhování znamená, že v jednom bytě žije více osob, které před tím žily v různých bytech. Sestěhované osoby nemusí mít společnou domácnost - každá z nich může tvořit samostatnou domácnost (hospodaří odděleně buď sama, nebo společně s jinými osobami).

Společná domácnost je ekonomická jednotka. Všechny osoby ve společné domácnosti přispívají na životní náklady celé domácnosti. Proto se členové domácnosti posuzují společně pro účely některých sociálních dávek a dávek v hmotné nouzi. Členové domácnosti nemusí být sestěhováni v jednom bytě - mohou se zdržovat v různých bytech, rekračních stavbách či ubytovnách.

Aha, vida :D

• Citovat
  • Upravit
605
1.4.23 10:14

@Tala20 no ale v tomto případě to nebude sestehovani ale logicky ta společná domácnost nebo budou mít každý svůj pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7729
1.4.23 11:03
@Anonymní píše:
5 tis. On tvrdí, že mi platí nadstandard.

A kolik je dceři let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 11:47
@KKK85 píše:
A kolik je dceři let?

Psala jsem, ale tohle není pointa diskuze Ptám se konkrétně těch, kteří se sestěhovali s novým přítelem, případně se znovu vdaly, zda tento fakt má vliv na snížení alimentů od otce.

• Citovat
  • Upravit
7729
4.4.23 12:28
@Anonymní píše:
Psala jsem, ale tohle není pointa diskuze Ptám se konkrétně těch, kteří se sestěhovali s novým přítelem, případně se znovu vdaly, zda tento fakt má vliv na snížení alimentů od otce.

Je spousta proměných… zda se jedná o 2leté dítě, nebo o 15ti leté… různá výše alimentu… dále kolik muž má plat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4965
5.4.23 13:24
@Anonymní píše:
Psala jsem, ale tohle není pointa diskuze Ptám se konkrétně těch, kteří se sestěhovali s novým přítelem, případně se znovu vdaly, zda tento fakt má vliv na snížení alimentů od otce.

Při projednávání u soudu se zohledňují poměry rodičů, včetně toho, jestli s někým bydlí a tudíž se dělí o náklady na domácnost. Ale vy beztak výživné nijak formálně určené nemáte, tak moc nechápu, co řešíš. Vzhledem k příjmu a minimální péči ze strany otce bys nejspíš u soudu dostala víc celkem bez ohledu na to, jestli s někým žiješ nebo ne. Ostatně vyřešit svěření do péče a výživné oficiálně jde i v klidu dohodou rodičů bez nervů. Jeho argument je směšný a nejspíš taky moc dobře ví, že by měl platit víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.23 13:40
@Jeremi píše:
Při projednávání u soudu se zohledňují poměry rodičů, včetně toho, jestli s někým bydlí a tudíž se dělí o náklady na domácnost. Ale vy beztak výživné nijak formálně určené nemáte, tak moc nechápu, co řešíš. Vzhledem k příjmu a minimální péči ze strany otce bys nejspíš u soudu dostala víc celkem bez ohledu na to, jestli s někým žiješ nebo ne. Ostatně vyřešit svěření do péče a výživné oficiálně jde i v klidu dohodou rodičů bez nervů. Jeho argument je směšný a nejspíš taky moc dobře ví, že by měl platit víc.

No on má totiž papírově menší plat. Tak mi tvrdí, že na něj nemůžou. A jak to zde čtu, není jasné, že bych vysoudila víc, když záleží jakého chytnu soudce. Může být přece na straně otce, protože přece mám práci, nového partnera…co já vím, u soudu jsem nikdy nebyla. Jsem ráda za to, co platí a chci jen aby to tak zůstalo nadále.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna