Alkohol a egilok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
337
18.10.11 12:52

alkohol a egilok

Ahoj,

beru egilok půl prášku 2× denně na vysoký tlak a zvýšenou srdeční činnost. Chtěla jsem se zeptat, zda nemáte některá zkušenost, zda se může na tyto léky pít alkohol. Samozřejmě v rozumné míře. Měřím si tlak a hodně mi klesl, vlastně je dost nízký, takže si sama půl tablety odpoledne vysadím a budu brát jen půl ráno. Šla jsem k mému lékaři, bohužel má dovolenou. Myslíte že večer si můžu dát skleničku nebo dvě vína?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
18.10.11 13:36

Ahojky, těžko poradit, asi bych se řídila podle příbalového letáku…Pokud jde o srdíčko, tak bych asi neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
18.10.11 13:50

Na příbalovém letáku bohužel o alkoholu nic napsaného není. Jde o to, že vše se mi po těch lécích zlepšilo, jen budu stále brát půl prášku denně. No riskovat to tedy radši nebudu :-) Sakra já bych si tak dala ten burčák, co přítel přiveze :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
18.10.11 14:02

Tohle jsem našla na internetu: " Alkohol může zvýšit účinek přípravku EGILOK SUCC na snížení krevního tlaku."

Jedna sklenička by ti asi neměla ublížit, ne? Jen musíš u té jedné zůstat :mrgreen: …byla bych hooodně opatrná, když už, tak bych jen tak ucucávala fakt tu jednu sklenku klidně hodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
18.10.11 14:20

Díky za odpověď :-) Ještě uvidím, zda si dám nebo ne. Ale vidím to spíš, že jo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tom.Lares
15.12.11 06:47

Ahoj jelikož beru taky egilok ale zároveň jsem vášnivej pivař tak o tom něco vim a poradim.Bral jsem 2krát celý denně ale teď už jen půlku,bylo to moc to poznáš.Když je nízký motá se hlava,je nevolno.Když je vysoký tak já většinou mám hrozný tlak na temeni hlavy ale to je u lidí různý.Moje výhoda je že v rodině máme tlakoměr takže si to občas můžu i změřit.Doporučuju koupit stačí obyč tak drahý to není a seženeš v lékárně.Pokud máš super.Jestli sis ho brala ráno,skuz to si ho večer nevzít uvidíš.Neboj když ti stoupne tlak v noci probudí tě to a když se ti bude zdát že je vysoký vemeš prášek.****Hlavně nevstávat ryhle z postele to je největší blbost rychle vstaneš zamotá se ti hlava a taky to s tebou může švihnout****,takže pokud je nevolno v klidu vstát a vzít si prášek.A co se týče kombinace s alkoholem?Takže řikám alkohol ano proč ne? ale 3 důležitý věci.Za prví alespoň dvě hodiny před ani po dávce egiloku nepít alkohol.Za druhý dodržovat pravidelnost dávek takže si dobře vždy načasuj kdy si dáš alkohol,abys měla rezervu.
A za třetí nepřehánět to.Ikdyž já to někdy přeženu usnu zapomenu vzít prášek a pak je ráno blbě.Ale to už je lidská hloupost no.Měj se hezky a držim palce a hlavně v klidu.

• Citovat
  • Upravit
Tom.Lares
15.12.11 06:51

Omlouvám se koukám že to už je stará otázka nepřečetl jsem si blbec datum:Ale odpověď platí tak jako tak.

• Citovat
  • Upravit
337
15.12.11 07:57

Už jsem byla u lékaře. Beru půlku prášku pouze ráno a večer si dám skleničku nebo dvě vína. Nyní mám nižší tlak a tlakoměr jsme si už pořídili :-) S vysokým tlakem to znám, když jsem vstala z postele nebo z vany, jak se mi zamotala hlava. Mně tlak tedy dost skákal, ale naštěstí krevní testy byly v pohodě. Ale moc díky za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.9.19 20:40

Ahojte Beriem Egilok 25mg a Prenessu 2× za deň ráno-večer a rozhodol som sa cvičiť zmeniť stravu troska zhodiť hmotnosť..Chcem sa spýtať ci môžem na tieto tabletky brat dáky spaľovac tukov(proteín) sú rôzne spaľovace tukov ale čo chcem ja není nič napísané že nemôžu to ľudia s vysokým krvným tlakom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí