Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, už podle textu asi víte. A ano vím jak to bývá ale chci se zeptat.
Asi po páté jsem si vzala nurofen - rapid. A kamarádka má narozeniny tak jsem vzala skleničku vodky s džusem😄 možná dvě skleničky… nemůžete se nic stát hrozného ne? Mám jen problém trošku (zatuhlé svalstvo) delší dobu…ale jinak jsem v pohodě…ale kvůli tomu přeci se nemůže nic stát (jsou horší věci)
No, maximálně si odrovnáš ledviny. To přece není nic strašného.
tak pokud vím, že budu pít, neláduju do sebe silné léky na bolest. Kor když ti nic není, jak píšeš…
@nozu Já vím, ale je to jen na ty narozky. Dvě skleničky hlavně míchané, takže to není samotný alkohol (samozřejmě bych ani nepila) 😄 příště dám pozor.
Nic by se stát nemělo, ale nedoporučuje se to dělat pravidelně.
@NaNicemNezalezi Nene nepiju jinak vůbec. Proto se právě ptám 🙂 jen příležitostně
Po jedné tabletě ibalginu a dvou panácích vodky ještě navíc naredenych se fakt nic nestane…
Nurofen, respektive ibuprofen, se odbourává v ledvinách, takže to nevadí. Na alkohol by sis neměla dávat léky, které se odbourávají v játrech, například cokoliv s paracetamolem.
@ancovicka rybicka Ok, ale už jsem si něco četla. Měla jsem jen 2 skleničky míchané…a navíc příležitostně. Jen jsem se chtěla zeptat, jinak vše ok
Děkuji🙂