Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dej si do hrnce vodu, sůl případně jestli máš nějaký esenciální olej -eukaliptus, teetree nebo borovici…přiveď k varu a pak si nad ten hrnec dej hlavu přikrytou ručníkem a ježky z hluboká inhaluje jak pusou tak nosem…a můžeš zkusit i koupit dětskou odsávačku nudlí na vysavač a zkusit si to odsát…mě to zabralo a dokonce jsem nemusela a i k doktorovi pro antibiotika…
@Vladusxx píše: Více
Odsavacku mám, ta mi moc nevysaje. Každopádně dost mi pomohla na jednu dutinu ta konvicka. V té druhé to je asi dost oteklé, tou dýchat nemůžu. Inhalaci zkusím ![]()
Nejlepší je ta konvička a pak detska odsávačka, ale ta stará, s uzkyma hadička, který ti půjde zastrcit až „do mozku“. Tím vysajes úplně všechno, doporučili mi to v nemocnici po operaci dutin a byla jsem za to fakt moc ráda. Jen už je problém ji sehnat.
Tak pokud máš zánět dutin, tak jsi byla na ORL a tam ti na to něco předepsali, minimálně antibiotika…
Dávají se kortikoidni spreje na snížení otoku, inhalace
@Vladusxx píše: Více
Taky doporučuji inhalaci: škvírkou mezi hrncem a ručníkem reguluji, aby vdechovaný vzduch pálil, ale ještě to šlo vydržet. Někdy si i ucpu tu lepší dírku, ať vdechuju cíleně tou ucpanější. A vydržím dokud voda nezchladne.
Z volně dostupných léků doporučuji sinupret.
Mi třeba inhalace na zánět dutin a rýmu nepomůžou. Ten nos je zabetonovaný, inhalaci se mi ten otok nezmírní…
Takže přes den solný sprej do nosu a jen na nic si dávám Sanorin.
Piju čaje na odhlenení a Vincentku
Na dutiny mi nejlépe pomáhá Sinupret, trochu navýšit doporučené dávkování, a teplo samozřejmě. Na uvolnění nosu pak skvěle funguje jeden hack, myslela jsem si, že je to nesmysl, ale mě to skvěle zabírá: vydechnout co nejvíc vzduchu, pak si zacpat nosní dírky a jakoby tlačit přes ně vzduch ven z nosu, u toho kývat hlavou dopředu, dozadu i do stran, pak se pomalu nadechnout ![]()
Příspěvek upraven 16.12.24 v 11:07
Na ORL jsi byla? Tam ti dají kortikoidy, které ti uvolní nos a pomohou i od bolesti hlavy.
A domluv se na mukotomii. Pokud máš chronicky zduřelou sliznici, nic jiného ti nepomůže. Byla jsem na operaci na jaře 2023 a od té doby jsem ani při rýmě sprej nepotřebovala.
Ahoj. Roky jsem byla závislá na Olynthu…Dva roky zpátky jsem konečně přestala být zavislak a kupovat si kapky pomalu co dva týdny. V případě problémů vincentka nebo solny roztok z kuchyňské soli. V nejhorším případě kapky jen na 3 dny. Jenze teď jsem dostala silný zanet dutin. Mám antibiotika, hlava mě tresti,.. Klasicke kapky už jsem používala minuly týden, a uz je nemám. Další kupovat určitě nechci. Jde přežít zanet dutin i bez těch kapek co způsobují závislost? Já se toho pak priserne dlouho zbavuji. Celý den si nos stříkam kuchyňskou soli s vodou, a vyplachuju silnějším slanym roztokem s konvickou. Jednu dutinu to protáhne, ve druhé cítím pořád otok.