Diagnostika zánětu slepého střeva

Anet18
15.12.24 19:22

Diagnostika zánětu slepého střeva

Dobrý den, chtěla bych vás zeptat, zda se k diagnostice zánětu slepého střeva používají i jiné diagnostické metody, nebo pouze sonografie. Protože já jsem byla s bolesti v pravém podbřišku na chirurgii a poslali mě na sonografické vyšetření, ale na tom sonu to slepé střevo nebylo vidět, tak mě ještě poslali na gynekologii, ale tam je prý všechno v pořádku, tak mě poslali domů, ale ten pravý podbřišek mě bolí pořád, tak se ptám jestli s tím někdo nemáte zkušenost. Předem děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
247
15.12.24 19:37

Prst do zadku a nebo do dřepu a vyskočit 3× a pak z krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
15.12.24 19:59

Mno, takže ještě znova… chronicky hypochondr si udělá v době bolesti ovulační test :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
15.12.24 20:03
@hospodki píše: Více

Už ten slepák řeší min. od září. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
15.12.24 20:07

Je možné doplnit CT vyšetření. Mé mamince CT tehdy zachránilo život. Doktor říkal, že nebýt tohoto vyšetření, tak by bylo za 2 dny pozdě… Ultrazvuk problém tehdy neprokázal. Nemusí se jednat jen o slepé střevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
15.12.24 20:37

Vyšetření pohmatem a poklepem, CRP vysoké - známka zánětu, může být zvýšená teplota, průjem, zvracení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
16.12.24 14:47

Z krve zánětlivé markery… Vím, že někdy je diagnostika slepáku fakt těžká (mé neteři slepák prasknul)… A kolegyně tenkrát cca 10 letý syn po veškerém lítání, až si vydupala opravdu CT, tak ho hned brali na sál :nevim: Pokud bych měla podezření, šla bych asi soukromě na krev a pokud by to bylo zvýšené, chtěla bych další vyšetření. Když jsem kdysi ležela „na rozehnání“, tak nám říkali, že když skočíš ze schodů (jako snožmo) a nepíchne tě to tam, tak je to dobrý :) ale jestli to platí a je na tom něco pravdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.24 17:24

@mamule42 Má babička měla chronický zánět slepého střeva a zjistili jí ho až na CT vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.24 17:28

@hospodki Má babička měla chronický zánět slepého střeva a zjistili jí ho až na CT vyšetření… Do té doby si také o ní všichni mysleli, že je hypochondr.

Příspěvek upraven 18.12.24 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
18.12.24 17:30

Nemůže to být jen kýlá, nebo takový ten stav před, kdy se to ještě může samo zahojit/srůst? Jsem fitneska a měla jsem to kdysi. Trápilo mě to pár měsíců a pak to samo odcházelo, měla jsem to prostě namožené z cvičení, ale na operaci to nebylo. Trošku jsem to cítila v místě, kde je slepák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
18.12.24 19:05
@AdrianaNovák píše: Více

Ale tohle byl hypochondr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
18.12.24 20:37

Hele ja mela ted 4dny prujmy, bolest v celym podbřišku a vic doprava…tak jsem vcera byla u doktora (v pripade slepaku jsem to chtela stihnout bejt doma na stedry den) a sono i krev vyloucili slepak….prej virovy a bricho boli od tech prujmu, dneska lepsi ale jeste to bricho odpo citim. Taky jsem zjistila podle appky ze +- by mohla bejt ovulace, takze jsem v klidu….prujmy dneska uz nejsou a doufam, ze kazdym dnem bude lepsi i břicho…

• Citovat
  • Upravit
1968
18.12.24 21:11

Mě posílali rovnou na CT, že by na sonu nebylo nic pořádně vidět, protože jsem tlustá. A krev. Měla jsem hodně přes sto crp.
A to mě jen pár týdnů trochu píchalo v podbřišku. Žádný další příznaky. A nakonec prý za pět dvanáct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí