Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, pila sem převážně jen pivo a pribrala sem po něm dost. Přestalo mě chutnat a piju jen víno a chci se zeptat jestli má bílé vino vliv na příbrání nebo je i možný že ty kila půjdou dolů?
Dobrý den,
alkohol, včetně vína, obsahuje kalorie, které představují energii navíc, a ta může přispět k přibírání, pokud se konzumuje pravidelně nebo ve větším množství. Každý alkohol má kalorickou hodnotu, která se k celkovému energetickému příjmu přičítá, a je důležité si uvědomit, že tyto kalorie nejsou pro tělo nijak výživné – pouze přispívají k přebytku energie.
Kromě toho má alkohol i negativní vliv na naše zdraví. I při mírné konzumaci může ovlivnit metabolismus, například tím, že snižuje proteosyntézu (proces, při kterém tělo vytváří nové bílkoviny), což zpomaluje obnovu a růst svalů, negativní vliv to má ale i na náš imunitní systém. Dále může podpořit ukládání tuků a vést k dehydrataci, což má dopad na funkci orgánů a celkové zdraví.
Pokud máte cíle v oblasti hubnutí a celkového zdraví, doporučuji alkohol konzumovat střídmě a s rozmyslem. Pravidelná konzumace může brzdit vaši snahu o dosažení optimální váhy a zdraví.
Přeji vám hodně štěstí na vaší cestě!
Je to pořád alkohol. Záleží kolik toho piješ. Jedna sklenička za týden 14 dní ok, láhev denně fakt není ok.
@Zanet18 po alkoholu hubnout nebudeš, jestli piješ pivo nebo víno už je jedno, denně je to fakt moc, sem tam příležitostně to vliv nemá.
Jestli chceš proměnit svou postavu i psychuku do zdravější podoby, tak ten alkohol vynech úplně.
Jeslti piješ kvůli něčemu - ať už na úzkosti, napětí, či cokoliv jiného, tak to řeš v psychoterapii a případně medikací, ne chlastem.
Zároveň začni lépe jíst a víc se hýbat. Mimo jiné to povede k tomu, že budeš méně citit nutkání chlastat.
@Zanet18 píše:
@pikola někdy mám 2dcl někdy 4dcl skoro denně.
2dcl vína je asi jako 3 rohlíky. Takže si představ, jak se to asi bude hubnout, když denně sníš navíc 3/6 rohlíků?
bude to lepší nebo horší než kdyby sis večer nedala ty rohlíky? To máš asi 21/42 rohlíků navíc za týden ![]()
@pikola píše:
2dcl vína je asi jako 3 rohlíky. Takže si představ, jak se to asi bude hubnout, když denně sníš navíc 3/6 rohlíků?bude to lepší nebo horší než kdyby sis večer nedala ty rohlíky? To máš asi 21/42 rohlíků navíc za týden
Ty jsi mě vyděsila
.
Neeee, 2 dcl červeného suchého má 148 kcal, 0,8 g sacharidů. Tři rohlíky 390 kcal, 72 g bílkovin.
Tys mi dala
![]()
Když si dáš jednu 12ku, máš to hodnotami pomalu jak oběd. Oproti tomu 2dc suchého bílého vína je prd. Když víš, že si půjdete někam posedět, uprav tomu celkový denní příjem. Ne, že bys nejedla vůbec, jen si vyber dietnejsi verzi. A hlavně vynech u popíjení vše na prikousnuti.
@Mrg Takže si nemám dávat rohlíky ale něco méně kalorické? A při popíjení nic nejest? A co treba až půjdu domů a najim se doma to by se taky asi nemělo že?
@Proto02 píše:
Ty jsi mě vyděsila.
Neeee, 2 dcl červeného suchého má 148 kcal, 0,8 g sacharidů. Tři rohlíky 390 kcal, 72 g bílkovin.
Tys mi dala![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak jako jeden rohlík
pořád by. To ale bylo 7/14 rohlíků za týden
Všechny máte pravdu ale stejně mi nejde do hlavy, proč Teda ti alkaci jsou tak vychrtli??
vlastně mě to napadlo už několikrát.. Znáte ty alkoholičky, co vypadají jak trosky a mají 40 kilo i s postelí ![]()
Já si to víno ředím vodou a piju suché bílé. Kámoška treba za den sní jen oběd a denně vypije třeba ani 6 piv a během piva ji málokdy a spíše hubne.
Také jsem o tom nedávno přemýšlela… kdyby někdo věděl jsem zvědavá…
Jinak já jsem začala hubnout až poté co jsem přestala pít - absencí alkoholu se mi otevřel úplně jiný a lepší svět - mimo jiné 🙃
@Krista 1 píše:
Všechny máte pravdu ale stejně mi nejde do hlavy, proč Teda ti alkaci jsou tak vychrtli??vlastně mě to napadlo už několikrát.. Znáte ty alkoholičky, co vypadají jak trosky a mají 40 kilo i s postelí
Přítel mojí mámy pije hodně, ale ne ve smyslu, že by byl opilý, ale prostě přes den pije, hlavně vodku, pivo atd. A je vychrtlý. A je to tím, že skoro nejí. A nejí, protože nemá hlad. Máma má problém do něj cokoliv dostat ![]()
Stejně to mají feťáci, taky jsou vyhublí, protože za den skoro nic nesní.
Anonym nebo smazat.