Svatba léto

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.3.22 12:21

Svatba léto

Ahoj. Předem se omlouvám za pro spoustu lidí malicherný problém, a za anonym, chodí sem rodina, a nerada bych byla za hysterku..V červenci máme mít svatbu, nic moc velkého. Spousta věcí už zajištěna. A já najednou vůbec nemám motivaci cokoli řešit dál, přijde mi to, vzhledem k současné situaci, trochu mimo, když ani nikdo nevíme co bude za týden, za měsíc…Přiznám se, že mám dost strach, co bude. Nejen, kdyby opravdu něco vypuklo u nás.. Ale i kdyby to dopadlo dobře a mělo to jen ekonomické důsledky, tak se bojím i toho, aby jsme byli vůbec schopni zbytek svatby doplatit, pokud by ceny šli nějak rapidně vzhůru, aby to pak nebylo mimo naše možnosti… Nějaké rezervy máme, ale to bych je v případě obrovského zdražování určitě nechtěla dávat do svatby. Zároveň se na svatbu moc těším, hodně jsem toho už naplánovala, a nechce se mi to dopředu vzdávat.. Je mi smutno z toho co se děje, a mám takový vnitřní pocit, že teď je nějaká svatba přece úplně jedno.. A tak nevím, jestli se dokopat a řešit dál, a doufat, že nebude tak zle.. :nevim: Achjo, omlouvám se za výblitek, snad mě někdo pochopí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37121
14.3.22 12:35

A chybí vám doplatit hodně, případně šlo by něco vypustit nebo pořídit levněji? Jinak bych to brala naopak pozitivně, jako něco hezkého v té hnusné době, na co se můžete těšit. Kdyby něco vypuklo, tak to vypustíte, ale nám třeba hodil do svatby vidle covid a i tak sme se vzali, akorát sme seskrtali seznam hostů a udělali to skromnější, než byl původní plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 12:36

Svatba je moc krásný den, jak pro budoucí novomanžele, tak pro všechny zúčastněné.
Naopak v těžké době je moc dobře být si oporou jako manžele.
Svatba ale rozhodně nemusí být opulentní událost. Rozhodně by tě neměla zrujnovat nebo by ses kvůli ní neměla zadlužit.
Pokud přemýšlíš nad financema je to dobře, třeba zapřemýšlej co se dá ušetřit a třeba vše tolik neřešit, nemusíš mít všechny blbosti co na některých svatbách bývají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.22 12:58

Zakladatelka
Právěže nic moc navíc, co by se dalo vypustit nemáme, chtěli jsme to celkem jednoduché i tak, bez ohledu na finance. Z toho hlavního chybí víceméně jen ubytování a hostina, což moc osekat nejde. Teď s financováním problém není, ale děsí mě to, jak hodně se můžou ceny všeho zvedat - samozřejmě si uvědomuju, že to může být náš nejmenší problém :(. Moc děkuju za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.22 13:06

A hostinu a ubytování už máte zamluvené?
Máte v plánu nějaké odlehlé místo, kde budou všichni svatebčané i bydlet?
Není tvá povinost platit někomu ubytování. Byla jsem na dvou svatbách, kde jsem si ubytování platila vždy sama, nevěsty vždy jen doporučili místa poblíž, ale nic neplatily a nezajišťovaly.
Platila bych maximálně rodičům a tam bych předpokládala, že rodiče dětem na svatbu přispějí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.22 13:08

Pokud bych šla na svatbu, kde by vše bylo na jednom místě (třeba moderní statek), kde bych byla na hostině i tam měla ubytování, tak bych novomanželům do obálky určitě přispěla tolik, aby se náklady na mě určitě zaplatily. Myslím, že je to v dnešní době slušnost.

• Citovat
  • Upravit
1074
14.3.22 13:12

Proč ubytování?
Beru pro tebe a manžela, ale ostatním nevidím důvod ho platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 13:32

@adamcoka ubytování máme v soukromém objektu, takže by tam bez toho jinak hostina ani nešla, a je jedno, kolik nás tam bude ubytovaných. Takže bych musela úplně zrušit místo hostiny, a celé to ještě překopat.. Samozřejmě to je taky možnost, zrušit tuhle část a udělat nějaké posezení doma na zahradě. Zrovna na tomto místě nám ale hodně záleží :? Samozřejmě by to ale bylo řešení…

• Citovat
  • Upravit
74219
14.3.22 18:08
@adamcoka píše:
Proč ubytování?
Beru pro tebe a manžela, ale ostatním nevidím důvod ho platit.

Tak každý to vnímá jinak.
Ale pozvat si někde dál svatebčany a nezaplatit jim ubytování, tak to je pěkný trapas.
Muže rodina jela 100 km na naší svatbu. Plus jeho sestra vdaná se svou rodinou z Anglie přiletěla. To bych ani neuvažovala, že jeho rodině ubytování nezaplatíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
15.3.22 06:19
@Kelsey píše:
Tak každý to vnímá jinak.
Ale pozvat si někde dál svatebčany a nezaplatit jim ubytování, tak to je pěkný trapas.
Muže rodina jela 100 km na naší svatbu. Plus jeho sestra vdaná se svou rodinou z Anglie přiletěla. To bych ani neuvažovala, že jeho rodině ubytování nezaplatíme.

Tomu rozumím. Jen když bych se snažila ušetřit, tak bych určitě nedělala svatbu tak daleko, kde by museli všichni cestovat. Pro vzdálené příbuzné by se určitě našlo ubytování i doma, blíže k domovu i za levněji.

Každopádně chápu zakladatelku, pokud to má vázané k tomu místu obřadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný