Alkohol denně - neměla bych vyhledat pomoc?

Anonymní
3.4.20 15:54

Alkohol denně

Dobry den. Je mi 21 let a skoro denně vypiju litr vina. Kolikrát si řeknu, ze ne a mám tu vůli. Ale teď poslední měsíc je to denně.
Neměla bych vyhledat pomoc? Nebo to tak je v tomhle věku a přejde mě to?
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18118
3.4.20 16:02

Já se teda počítám mezi alkoholiky, taky si dám něco skoro denně, nebo ob den, ale toto množství mi přijde docela dost. Sklenku až dvě bych neřešila, Francouzi tak prochlastají celý život, ale litr se mi zdá moc, to je už na odbornou pomoc.
I když kamarádka v tom tak jede už několik let a je v klidu, vychovává děti, pracuje na úřadě a pije jen večer, takže někdo to třeba zvládá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
3.4.20 16:05

Pokud pijes víc, než bys chtěla, a nedaří se ti to omezit, tak máš problém. Rozhodně to není normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
3.4.20 16:07

No já sice nevypiju denně litr vína, ale tak dvakrát do týdne flašku jo :lol: na chuť… Nebo místo vína dvě tři piva… A nepřipadám si teda jako alkoholik, nijak mě to neomezuje v a další den normálně funguju… Jsem zvědavá kolik se tu najde lynčařek co nás zadupou do země za to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.4.20 16:10
@bigl píše:
Já se teda počítám mezi alkoholiky, taky si dám něco skoro denně, nebo ob den, ale toto množství mi přijde docela dost. Sklenku až dvě bych neřešila, Francouzi tak prochlastají celý život, ale litr se mi zdá moc, to je už na odbornou pomoc.
I když kamarádka v tom tak jede už několik let a je v klidu, vychovává děti, pracuje na úřadě a pije jen večer, takže někdo to třeba zvládá :nevim:

To pije buď patoky, nebo jí to musí děsné lézt do pěněz 8o
Já když mám víc chlastací měsíc, je to raketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21024
3.4.20 16:11

Asi by neškodilo trochu zvolnit tempo. Ideálně by člověk měl jít do penálu jako alkoholik prvního stupně. :think: a penál je pro tebe ještě daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.4.20 16:11
@KalamityJohn píše:
Asi by neškodilo trochu zvolnit tempo. Ideálně by člověk měl jít do penálu jako alkoholik prvního stupně. :think: a penál je pro tebe ještě daleko.

To moudro se mi líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21024
3.4.20 16:19
@Bábrdl píše:
To moudro se mi líbí :palec:

Taky jsem to někde ukrad, sám bych to nevymyslel.  :)

Ale bez perdele, zakladatelka má IMHO už příliš velký náskok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
3.4.20 16:24

Feťákům se pomáhat nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
3.4.20 16:27

Litr už je hodně. Stáhni to na půl litru.
Pokud cítíš, že už tu vůli nemáš, že je to silnější než ty, tak vyhledej pomoc, na věk se nehledí.
Já v tomhle věku vypila dost, byla doba, kdy padla skoro sedmička denně, ale to bylo krátké období a pak jsem to utla na flašku týdně. A taky jsem se poučila a vím, že si na pravidelné pití musím dávat pozor, mám k tomu sklony dodnes.

• Citovat
  • Upravit
18118
3.4.20 16:31
@Bábrdl píše:
To pije buď patoky, nebo jí to musí děsné lézt do pěněz 8o
Já když mám víc chlastací měsíc, je to raketa.

Tak ona pije tvrdé, víno, cokoliv, ale množstvím se to tak asi vyrovná, bych řekla - litr vína, nebo 6-7 panáků??? Jo, ona prochlastá hodně, taky to kupuje ve velkém :lol:
Ale tak litr vína za pětikilo asi nedá, i když krabičky taky nepije. Takový nějaký střed.
Ale v běžném životě ji to neomezuje, do práce vstane a jde každý den, ruce se jí neklepou, nos červený nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lynx.lynx
3.4.20 16:40

@Zumpa jako, všimla jsem si tu spousty zakomplexovaných ženských, ale teda ty vedeš. Komu myslíš, že ty tvoje výkřiky o feťácích v každý kuřácký diskusi pomůžou? Tebe bych chtěla mít v rodině, určitě je pak u vás lepší atmoška k tomu, požádat o pomoc když má někdo nějakej problém.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
3.4.20 16:45

Ano jsi závislý/á na alkoholu. Piješ rozhodně přes míru a nejsi schopný/á přestat i když chceš. Nemáš to pod kontrolou, naopak - alkohol má pod kontrolou tebe. Čím dřív si to přiznáš, tím dřív se začneš učit, jak si najít kontorlu nad svým životem a chováním.

A ne nepřejde to samo - samo se to bude jen prohlubovat a čím mladší a čím víc chlastáš, tím horší poškození si způsobuješ.

Velmi pravděpodobně přechlastáváš něco - úzkost, depresi, pocit méněcenosti, něco podobného. POtřebuješ tomuhle porozumět a začít to řešit jinak a konstruktivně. PAk nebudeš potřebovat chlast.

Až skončí karanténa najdi si nějakou adikotologickou ambulanci a začni to řešit. A nebo se vydej obvyklou cestou alkoholiků, prostě se na to vysser a začneš to řešit až poté, co se ti celý dosavadní život zhroutí a nic jiného, než řešení ti nezbude.

Pro začátek alespoň vstřebej nějaké informace

https://www.knizniklub.cz/…lkoholu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.4.20 16:46

My máme vinařství na Jižní Moravě a taky si dám každý den, hlavně bublinky, lahev má kolem 9% a nic mi po ní není. Tady se pije normálně a nikomu to nepřijde divný… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
3.4.20 16:48

Ja teď co jsem doma na ošetřovačce tak taky piju denně… Jindy taky taky ob den až dva…jsou to většinou buď dva tři sklenky vína, nebo dvě tři piva, nebo 4 panáky…víc nic. Každý den si dám něco jiného viz zmíněného a jako alkoholik si nepřipadam. :nevim: Pravidelně si ročně udělám měsíční půst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí