Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
zjistila jsem, že jsem těhotná v 18. tt na preventivní prohlídce. Žádných příznaků jsem si nevšimla, i menzes jsem mívala pravidelně. Můj problém je, že před 2 týdny jsem byla na oslavě, kde jsem vypila 3 velká piva.
Mohla jsem ublížit miminku?
Může to způsobit FAS?
Děkuji
Fakt až v osmnáctém týdnu? To už jsem měla solidní bříško.
Nemyslím, že by tři piva takhle jednorázově způsobila FAS. Byla bych v klidu. Ale určitě bych nevynechala další screening ![]()
@Serpentini jsem dost u sebe, nemám ještě žádné brusko, dnes jsem se nahlasila na 4d morfologicky ultrazvuk, mohlo by to něco odhalit?
@Serpentini aha už chapu, já teď nic jiného neřeším jen to, a přitom mi chybí všechna základní vyšetření
@Petra1224 klidek. tri piva bych neresila pokud to neni kazdy tyden nebo jsi se totalne neliskala. Ja teda bricho mela uz u obou a u druheho citil pohyby v 18tt pres bricho i prvorozeny
taky podle toho to druhe dite vypada. Strasny rarach. hlavne nestresuj pokud te ted zacne bolet bricho. cca 16-20 tt zacina deloha naplno vylejzat a vyvalovat se ven a ty vazy strasne boli. vylozene tupa bolest ze strany, podbrisku, jsem i myslela jestli nemam slepak
bude to klidne na dva tydny a je to v poradku.