Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím všechny nosící mamči, chci se zeptat na zkušenosti s nosítkem Alpino, malou 11 měsíců nosím zatím v šátku, ale chtěla bych si pořídit nosítko, pro rychlejší nastupování a vystupování. Pomalu začínáme capkat a šátek není ideální. Myslíte, že by Alpino vystačilo? Je pohodlné pro dítě? Děkuji za odpovědi ![]()
Ja alpino mam, nosim v nem uz druhou dceru a za mne parada ![]()
S prvni dcerou jsem s alpinem v jejich 9mes. obesla cele Plitvice.
Kupovala jsem na mmb z druhe ruky.
Alpino neznám, ale já napíšu ježíškovi o Kibi.. Já vím, že si se ptala na Alpino, ale já to prostě musím napsat, příjde mi fakt dobrý
http://www.kibi.cz/
@gabriela82 souhlas, nad rok věku rozhodně brát nosítko velikostně odpovídající dítěti, komfort pro nosiče i nošence je znatelný.
Ano
trochu mi chybi zkracovani zadopve operky jako ma manduca, da se to ale vyresit tak, ze se to nejdriv zapina s otocenym bederakem (udela se sklad). alpino ma zadovou operku dost dlouhou, starsiho jsme nosili jeste ve dvou letech. vyslechla jsem si poznamky, ze ne to nositko dole moc uzke, ze to desku reze nozicky. nevim, mladej nerikal. on teda nikdy nemel noseni rad kvuli omezeni pohybu, ale prave ve strarsim veku pak pochopil, ze chodit je jeste vetsi utrpeni, tak se nosil rad.
jo pokud se tyce toho, jak jsou ergonositka zdrava - kdyz jsem ho videla, jak se po vystoupeni z nositka musi rovnat jako duchodkyne kdyz vstane z postele, dost pochybuji. neergonositka jsou zase hruza, kdyz v nich dite usne, mladej je ale mel radeji.
@Pudloslava píše:
jo pokud se tyce toho, jak jsou ergonositka zdrava - kdyz jsem ho videla, jak se po vystoupeni z nositka musi rovnat jako duchodkyne kdyz vstane z postele, dost pochybuji. neergonositka jsou zase hruza, kdyz v nich dite usne, mladej je ale mel radeji.
teda musím říct, že jsem nikdy nic takového nezažila, syn prospal ještě cca do 1,5r v nosítku klidně 2h a byl v pohodě, maximálně šel po vyndání trochu zeširoka. (jestli to nebude tou velikostí nosítka
chrněl totiž v batolecím
)
@Gladys píše:
teda musím říct, že jsem nikdy nic takového nezažila, syn prospal ještě cca do 1,5r v nosítku klidně 2h a byl v pohodě, maximálně šel po vyndání trochu zeširoka. (jestli to nebude tou velikostí nosítka
chrněl totiž v batolecím
)
no to mm namysli + zada. mozna mam na to profesionalni deformaci, vidim co jini ne.