Alpy v létě s 8m miminem

618
8.2.11 09:47

alpy v létě s 8m miminem

Ahoj, měla bych prosbu. poradite kam vyrazit do Alp s 8m miminem a kočárkem? kde se da krásně procházkovat? například vyvezt kocar lanovkou a potom se procházet? rada bych nejake typy a zkusenosti. dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
8.2.11 11:35

Ahoj, my moc rádi jezdíme v létě i v zimě do oblasti Jižní Tyrolsko (sever Itálie) - kolem města Bolzano. Z Prahy je to cca 6h jízdy autem. Tamní oblasti jsou i v létě přizpůsobené různým turistům (od rodin s malými dětmi až po horolezce). Těžko doporučit něco konkrétního, záleží, co preferuješ za ubytování apod. Koukni třeba na www.suedtirol.info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenička15
11.2.11 22:42

Ahoj.
Byli jsme v létě v Zell am See. Je to kouzelné městečko cca 40km od Salzburgu. Kolem jezera jsou překrásné cyklotrasy.dá se lanovkou vyjet na Kaprun.a asi 30 km jsou lázdně Bad Gestein,kde je to úžasný relax s výhledem na Alpy.je tam český penzion - Alpentraum.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.15 19:27

Holky prosím, chci si jen u dělat obrázek, jaké počasí bývá v Alpách na přelomu června a července? :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
3.1.15 19:29
@Anonymní píše:
Holky prosím, chci si jen u dělat obrázek, jaké počasí bývá v Alpách na přelomu června a července? :think:

jak kdy, jak jaké. Ono se tam počasí hrozně rychle mění. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
3.1.15 19:32

@martina.se jako na horách, viď :mrgreen: Pardon za anonym, nějak se mi to zaškrtlo. Já si to právě neumím moc představit, v Alpách jsem nikdy v létě nebyla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.1.15 19:36
@Anonymní píše:
Holky prosím, chci si jen u dělat obrázek, jaké počasí bývá v Alpách na přelomu června a července? :think:

tak záleží kde přesně… a v jaké nadmořské výšce… nad dva tisíce metrů klidně může být sníh… my jsme byli v srpnu a dole jsme chodili v triku a kraťasech a ve 2800 m n. m. to bylo takovéhle:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.15 19:43

@Moise jj, to se fakt neodhadne… chvili pěkně, hodně rychle se to může změnit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
3.1.15 20:10

Přelom června a července není moc jistý. Zvláště, když se necháš lanovkou vyvézt nahoru, pak může být i na rukavice a čepisi. Raději jezdím červenec srpen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
3.1.15 20:14

@Moise přelom června a července není pro Alpy ideální termín. Ve vyšších polohách bude ležet sníh a počasí nejisté (může být krásně, ale může pršet, nebo dokonce i sněžit). Nejlepší je jet do Alp v srpnu. Ale také bývá tou dobou nejdražší ubytování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.15 20:16

Mmchdm, pokud to plánujete s dítětem, normálně mu sebou nabal zimní oblečení, dobré neprofoukavé a měj to fakt u sebe. Dospělý tu změnu zvládne líp, ale to dítě může trpět.. ono je to fakt někdy hodně divoké. Zažila jsem vánici i v červenci, není to nic tak mimořádného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300

Holky máme jen tento termín, s tím se nedá nic moc dělat :think: Ubytování je v 1000mnm, je to spíš asi okraj Alp, musím se ještě kouknout do mapy. Do výšek bychom se nepouštěli, budeme mít s sebou pět malých dětí :mrgreen:

Příspěvek upraven 03.01.15 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

My byli začátkem července a počasí docela hezké, i teplo, ale chtělo se to oblékat jak cibulka. Ale na horách je počasí nevyzpytatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
3.1.15 20:18

Na koupání u jezer to ještě nebude… A když vyjedete na Grossglockner, tak tam bude zima vždy. My byli jeden rok na konci srpna v Korutanech, super počasí, horko, koupali jsme se. Další rok jsme byli u Wolfgangsee v červenci a měli jsme týden špatné počasí :nevim: Je to tam hodně proměnlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
3.1.15 20:25

@myskalucka takže myslíš, že určitě pro děti funkční oblečení :think: O to mi jde, jestli to bude potřeba, abychom postupně dokoupili
@Lístečka o koupání nám nejde, když bude chladněji, tak se přioblečeme, spíš by mi vadil déšť a vítr.. chceme jen vypustit děti na čerstvý vzduch a kratší tůry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí