Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj
ja ti nedoporucim zadny ostrov,protoze jsem s malou v Recku nebyla,jen chci napsat k tomu kocarku.
Kdyz jsem letela do Tuniska,tak jsem s kocarem jela az k letadlu,tak jsem jim kocarek predala a pote jsem ho dostala spolecne s kufry.
Pri zpatecni ceste taktez,jen kdyz jsem ho potom brala tak byl priserne spinavy. ![]()
už jsem se o tom taky informovala, čeká nás v létě cesta letadlem - je to tak, že kočárek odevzdáš až úplně před letadlem. Lepší je ho něčím obalit, může být potlučený, špinavý - ale spíš to tak nebývá. S dítětem v kočárku bys měla mít přednost při nástupu do letadla.
Ahoj, my jsme neměli nejmenší problém s kočárkem, nic nepoškrábali nebo tak, předával se až úplně před nástupem do letadla. Počítej ale s tím, že když ho zabalíš předem, tak už nebudete mít mimčo kam dát během čekání😉
Z Řecka bych vybrala nějaké profláklejší ostrovy, kde je vyšší pravděpodobnost kvalitnější zdravotní péče.
Ionské ostrovy - Lefkáda, Korfu, Zakynthos, Kefalonie.
Pak Kréta, Rhodos…Teď mě dál nic nenapdá. Na okrajích sezony si dost chválí Kypr.
No a konkrétní ostrov a výběr letoviska a ubytování už záleží na vašich preferencích. Stačí trochu prohledat zdejší nebo cestovatelské diskuze…
…taky chceme jet a budu brát golfky…
a mám to vymyšlený, že vezmu sebou ten velký modrý pytel na odpadky a až v lezu do chobotu, kterým se nastupuje do letadla, tak golfky složim a dám do tohoi pytle......a buď budu mít kousek provázku nebo gumičku, abych to nějak přichytila…
Taky bych volila s malým mimčem raději větší ostrovy - známí byli předloni na Krétě a loni na Rhodosu, taky s dětmi a obojí si moc chválili, pokaždé bydleli v hotelu přímo u moře, v druhém případě měli i all inclusive a byli nadšení.
S kocarkem ut ti poradily, tak uz jen ostrov. Pro deti doporucuju Thassos, ma pisecne a pozvolne plaze, muzes tam vzit bazenek a male tam nanosit morskou vodu. Lefkada je nadherna,ale ne uz pak pro deti ;( Rhodos je spis zivejsi,ale taky fajn. Dobre vyber a at se libi ![]()
S kočárkem do letadla není problém
Při vchodu jsem ho odevzdala a při příletu mi ho hned zase u východu z letadla dali. Nic jsem nebalila, to by ani nešlo, a byl v pořádku.
Dovča s miminkem u moře je krásná !!!
Doporučuju. Ideální je, když ještě ani neleze, jen hezky hačá a kouká. Pak je náročná doba, když začne lézt a než trochu pobere rozum, to abys prcka stále hlídala. Každou sekundu. To je na palici.
My byli na Djerbě, v hotelu hned u moře, když bylo prckovi 6měsíců. Bylo to super. Za dva měsíce jsme to zopakovali a jeli do Chorvatska ![]()
Já jsem také chtěla za každou cenu písek a nakonec mi přišlo,že kamínky jsou lepší. Písek má (nejen) dítě všude… S kamínkama si pěkně pohraje, není z nich bordel
Když nebude chodit, tak je to jedno…
V každém trochu větším krámku se dají pořídit skleničky, mléko.
Mléko jsme brali s sebou + pár jídel, ostatní dokoupili,ale my byli s větším - ročním. Konkrétně na Kefalonii.
Thassos jedině v sezoně, na okraji sezony hrozí nestabilní počasí, přece jen je to nejsevernější řecký ostrov.
A větrno může být kdekoliv, i na Rhodosu, (hlavně jižní) Krétě…
Ahoj.
Rhodos je fakt krásnej, ale pláž je písečno-oblázková, tedy aspoň byla tam kde jsme byli my, ale moře naprosto úžasné a fakt čisté a na procházky je to tam taky super.
Jinak my s malou letěli taky když jí bylo 9 měsíců a golfky jsem normálně poslala s kufarama a malou jsme měli v sedače, tedy v tom hříbečku a při vstupu do letadla si to vzali a na letišti nám to pak zase dali, ale my tenkrát letěli 11 hodin a měli jsme i v letadle rezervované místo a letuška nám dala k dispozici i takovou malou postýlku co se připevnila před nás a malou jsme měli u sebe připnutou jen při startu, turbolencích a pak při přistání, tak se taky na něco takvého zeptej, i když půjde o kratší let. ![]()
Ahojky, my byly s malou v Řecku loni(Parga)byly jsme tam už poněkolikáté a nemůžu si vynachválit ![]()
jo pro dítě můžeš, já měla dokonce celou láhev nenačatý kojenecký vody a nikdo to neřešil…
jinak dětský jídlo v originálních obalech můžeš mít určitě