Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěli bychom s manželem a naším synem (23 měsíců) v dubnu vyrazit na kanárské ostrovy a mám na vás pár otázek. Máte někdo zkušenost s určitým hotelem, cestovní kanceláří? Který ostrov byste doporučili? Jaké je tam na začátku dubna počasí? Předem děkuju za odpovědi.
Ahoj.Jezdíme každý rok.Naši mají v laspalmas na gran kanarii dum a je tam nádherně.Lítáme s německou cestovkou a i nabízí levněji ubytování ![]()
Muj chlap měl odletět z našima ve středu a nedostal dovču takže jsme vyhodili 30 000 s okna
![]()
Ještě k počasí.Jezdíme každý rok v unoru na měsíc nebo aspon 14 dní a většinou je nádherně a vždy přijedu černá
.Oceán samozřejmě studenej,tak vyber hotel s výřivkama a s vyhřejvanim bazénem
Kamco vasi tam maji dum???Jeeeeeee muzu se prisomrovat k vam? ![]()
Tami bohužel bráchové už jsou zadaný
.Hmm kdyby si chtěla tak ve středu mužeš letět z norimberku
místo nás.Je to 102 rd v uzavřeném areálu i s bazény a výřivkama a i 3× denně jídlo zdarma
a pití celej den
![]()
My tedy jezdili taky docela pravidelne. V tom dubnu uz bude i pocasi jistejsi. Leden, unor je hezky, ale uz jsme chytli i tyden, co stal za nic, ale to muze byt vsude. Pokud prijedete do dvou let ditete pojede skoro gratis, ale nema narok na misto v letadle. My jezdime vetsinou s Fischerem na Grand canarii. Hlavne bych si to brzy rezervovala , ted o to bude hodne zajem, tim ze Egypt pada ze hry a v dubnu to jsou dve asi nejnavstevovanejsi destinace. Taky bacha na velikonoce, to jsme tam jednou byli a hrozne lidi, mistni prave z Las Palmas jezdi na jih do tech letovisek a byly neprijemne plne plaze a vsude lidi jak blech. Uz od stredy maji volno a migruji. Jezdime do takoveho letoviska Playa Taurirto, ale je tam docela mrtvo, ale mam to vyhovuje. Tyden relax u bazenu a more (oceanu). Hezky je Puerto Morgan. Nemam rada ty velky sterdiska jako Maspalomas, vetsinou vse daleko od plaze, primo tam jenom ty nejluxusnejsi hotely.
Kačko to máš pravdu.K moři je to pul kilometru po písečných dunách,ale každej hotel dnes už nabízí každých 10-20 minut autobus.
Matyášek letěl v 5 měsících a cesta teda příšerná proto že cesta trvala 12 hodin a zvládnul to skvěle(letadlo mělo spoždění + přestup + cesa z letiště
Kamča.dalmatinka píše:
Tami bohužel bráchové už jsou zadaný.Hmm kdyby si chtěla tak ve středu mužeš letět z norimberku
![]()
místo nás.Je to 102 rd v uzavřeném areálu i s bazény a výřivkama a i 3× denně jídlo zdarma
a pití celej den
![]()
jezis Kamco ja nemyslela prisomrovat se k vam do rodiny ![]()
Hele kdyztak mi hod odkaz kam jste meli letet.
Jinak souhlasim s tim,ze ted je velmi vhodna rychla rezervace,hodne lidi nema kam letet kvuli situaci v Egypte a hledaji nahradni terminy a destinace kam letet a Kanary jsou asi na prvnim miste..A premyslim jestli kvuli tomu zdrazi.
Jo a je pravda,ze hodne hotelu je daleko od plaze,ale vetsinou jezdi hotelovy bus.
Kamco - tak to je pravda, s tim autobusem , ale neni nad to byt u more, lepsi vzduch od more nez ten rev a auta. To je pro me Maspalomas. A ono playa ingles a san augustin je podobne. Nemam ten ruch rada. My leteli s nejmladsim uz ve trech tydnech a pak pravidelne. A se trema uz nam to za ty roky vyslo v kazdem veku. Ale na Kanary litame z Prahy. 12 hod to je masakr, to letime do Dominikanske republiky.
Kačko mi teda chodíme pěšky,jsem tam za 10 minut když se nezaseknu v dunách na velbloudech
a silnice nemá kolem sebe žádné,jen příjezdovou cestu .Na oceán vidim s okna nebo ze zahrady akorát jediné co mě štve na laspalomas je že tam je hodně papoušku a někdy nám lítaj až do domu ![]()
Auta fakt žádné.Do toho areálu smí jezdit jen ty co tam bydlí a musí na vrátnici předložit prukaz
Naopak u pláže je to tam samej turista,chodí po té kolonádě sem a tam celej den
.Je tam spoustu obchodů.Já jsem na menším kopečku takže když je písečná bouře tak nemáme plnej dum písku ani bazény.
Tami je to tady http://www.palmoasis.com/ vila teror aa máme to spodní patro teda ze zahradou
.To víš dostat se tam by znamenalo klofnout někoho od nás ![]()
No podle tvého příspěvku jsem myslela, že to máte v Las Palmas. Ale to moc na dovolenou asi není. Jinak objekt hezký a asi není mos v centru, tak to je jasný, že je tam klid. Ale to je nějaký rezidenční objekt. Hotely jsou na tom v této lokalitě trochu jinak! a ještě jedna taková dotěrná otázka. Využíváte to hodně. Mnohokrát jsme uvažovali nad tím něco tam pořídit, ale přijde mi, že bych tam jela jednou ročně na dva týdny a dost (už máme děti ve škole) a to na podzim, kdy se dá koupat i v moři. V těch zimních měsících jedu už za větší jistotou.
kačka25 píše:
No podle tvého příspěvku jsem myslela, že to máte v Las Palmas. Ale to moc na dovolenou asi není. Jinak objekt hezký a asi není mos v centru, tak to je jasný, že je tam klid. Ale to je nějaký rezidenční objekt. Hotely jsou na tom v této lokalitě trochu jinak! a ještě jedna taková dotěrná otázka. Využíváte to hodně. Mnohokrát jsme uvažovali nad tím něco tam pořídit, ale přijde mi, že bych tam jela jednou ročně na dva týdny a dost (už máme děti ve škole) a to na podzim, kdy se dá koupat i v moři. V těch zimních měsících jedu už za větší jistotou.
Je to v laspalomas ,ale jak říkáš je to uzavřená komunita,ale do centra je to kousek a taxíky jsou tam za pár kaček.Jezdíme i do toho p.. jak si říkala ty a párkrát jsem si pujčila auto a sjela to celé
.
Jezdíme jen na zimu aby jsme si jí zkrátili.
Jezdíme už 10 možná 11 rok.Jednou se nám povedlo že týden propršelo + byli bouřky.Koupat se dalo pořád proto že výřivky jsou uplně vařící,ale byl to opruz.Jinak sem nikdy špatné počasí nezažila
.Byli jsme tam i v létě a to bylo šílené.Krámy narvaný,bazény narvaný,pláže plné,jen na nuda pláži sem to ocenila ![]()
ahoj holky,
mohla bych se prosím trochu vtírnout do diskuze…
Když jste tu samé cestovatelky. ![]()
Letíme za 14dní do Thajska a pořád řeším jak zvládnout ten dlouhý let. Malý má 20měsíců, tak už se nedá jen tak opít rohlíkem. Četla jsem i o nějakých tabletkách na uklidnění. Za každý tip, jak přežít cca 13h v letadle budu vděčná. Díky. ![]()
Vapíku léky bych nedávala.Nikdy nevíš co to s dítětem udělá.Já třeba po kinedrilu spala celej den v kuse a druhej den sem ležela a čuměla do blba a bylo mi zle.
Nejlepší je spousta hraček,knížek,dvd přehrávač.malování,nové hračky a bavit a bavit ![]()
13 hodin bych ale já ani jako cestovatelka nedala.Já toho mám plné zuby už po 4 hodinách a to nemluvim o mé panické hruzy z létání kdy s náma letadlo na kanárech tak prudce přistálo že nám vypadli na do uličky všechny kufry a lidi křičeli jak blázni
.Jedné paní si u toho zlomila nohu,něco na ní spadlo
,takže já bych s malim déle než 4 hodinky nedala.Proto se ani na kanáry neženu proto že let 4,5-5,5 hodiny už ani já nezvládám ![]()
wapík- tak to je docela dlouhý let, já dlouhý let podnikla až v loni, malýmu byly skoro čtyři. Letěli jsme na Mauritius, ale z Frankfurtu, tak cesta byla celkem s rezervou asi 30hodin. Tam na noc tu prospal a zpět přes den, tak spal chvíli. Ale u něj už funguje dvd, hry na nintendu, ale bylo to dost. ale letěli i s dětma kolem dvou let. A vydrželi to. I s mladšíma. Dětem někdo dává kinedryl. Na letáku je nějaký vyšší věk, nevím přesně kolik, ale já ho v autě na delší cesty dávala myslím tak od roku, aby neblindili. Nikdy se jim nic nestalo. Porad se s dětskou dr. A to letíte bez přestupu? No já letos už vzala Dominikánskou, ale z Prahy. Přece jenom je to jednodušší.