Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
V březnu jedeme na týden do Anglie. Bydlení máme v penzionu s moznosti vaření i praní. Prosim o zkušenosti, na co nezapomenout. Jídlo budu male vařit tam. Myslím spis praktické rady a zkušenosti. Díky.
Ahojky, dobra je asi varna konvice, abys mohla udelat mlicko, pokud teda jeste davas sunar ci podobne znacky, pokud obyc mlicko, tak asi mikrovlnku na ohrev, ale ty jsi psala, ze kuchyn je k dispozici. Jen v Anglii nehledej kojeneckou vodu, pokud ji v CR jeste kupujes. Ta tady neni, prevaruje se voda z kohoutku, ale neni (aspon u nas) spatna. Jidla je v obchode na vyber hodne, dokonce i namichane mlicka, ktere jen prelijes do flasky a nijak nepripravujes. Pokud kupujes obyc mliko, tak modre je plnotucne, zelene polo a cervene je nizkotucne. Jogurtu na vyber je dost, ale pribinacek ci jak se to v CR jmenuje tady nenajdes, to bys musela hledat cesky nebo polsky obchod, coz na ten tyden se i obejdete. Urcite bych vzala sebou nejake leky pro decko, ono clovek nikdy nevi a neco do letadla kdyz budete vzletat ci pristavat. Nejlepsi je flaska s mlickem nebo aspon dudlani dudliku, aby nezalehlo v usich. Zalezi jak snasi letadlo. No a vic me nenapada. Kdyby jsi chtela jeste nejake info, tak se klidne ptej… ![]()
ahoj, urcite karticku zdrav.pojisteni, ci jestli budete mit i nejake cestovni
ja treba jezdim opacne, tj.do CR a staci mi jen obyc.zdrav.pojisteni… urcite se tez priklanim k lekum pro dite, ne ze by tady nebyli, ale kdyz se nevyznas, tezko se hleda… nevozila bych moc ceskeho jidla pro dite- jako jsou sklenicky apod., je tu toho dost a levnejsi jak v CR, jen tu nemaji typicke detske caje jak u nas…takze brat spise to na co je dcerka zvykla a bez ceho se neobejde … plinky koupis vsude, vse je stejne jak v CR , vyhodnejsi je kupovat v supermarketu jako je Tesco, Asda, apod…
pocasi v breznu je spise sychrave, nebyva mraz-jak v CR,nekdy je uz moc hezky, ale spis mokro, vetrno, destivo- takze obleceni hodne nepromokave a klidne i gumaky, to tu nosi kazdy ![]()
Moc děkuju za rady No jo zásuvky,nenapadlo by me to. Malá pije uz UM,tak ji vezmu u nás. Skleničky neji, musim ji extra vařit. Tak léky vezmu,pisu si na seznam
jak se vám tam jezdi s kočárkem? V metru a pod.
Ještě me napadlo,ze vám sem hodím odkaz na to ubytováni. Jestli to tam náhodou neznáte.
Tak tady budeme bydlet, paní moc mila a ubytování je levné http://penzionlondon.webnode.com/photogallery/
Ale mam ještě jeden dotaz, sestra chce jet s nama, ale tady už není místo, jak tam vypadaji motely?
No tak v centru Londyna je to metrem celkem o nicem,parkrat jsem tam ted byla a toho jsem si vsimala.Londyn ma nejstarsi metro v Evrope a vubec neni vybaveno na jizdy kocarkem,v centru malo ktera stanice ma vytah,vsude uzke ulicky a hodne schodu.
Hm
no chceme vzit lehke golfky, mala ještě po obědě spinka, tak se nejak podelime o dite a kocar. Asi ![]()
JJ, musím souhlasit, že kočár a metro v UK se nemají moc rádi, ale dá se to. Jen si opravdu připravit svaly na schody, jsou všude. Na druhou stranu se neboj, angličani jsou velice ohleduplní, takže se ti nastane jako v Praze, že by ses do metra nevešla, většinou tě pustí všude jako první…, stejné je to i všude jinde, pokud máš s sebou dítě, nečekáš fronty a nikdo ti to nemá za zlé. My jeli na London Eye a byla tam fronta tak na půl hodiny a přišel pro nás černoch, ať jdeme dopředu a neslyšela jsem jediné špatné slovo a ani jediný opovržlivý pohled od ostatních, v Čechách by tě za to ukamenovali, co kdybys viděla něco co už ostatní ne…
. Já můžu UK jako zemi na dovolenou jedině doporučit, neměli jsme tam jediný problém. Všude velice ochotní, pokud něco nevís a zeptáš se, mile a správně ti poradí a ještě s úsměvem popřejí hezký den. Užijte si to, těším se, že si to také někdy zopakujeme. ![]()