Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj lidičky,… mám já vážně pech, konečně mi děti trošku odrostly, tak jsme se s manželem rozhodli, že konečně vyrazíme dál než za hranice ČR a navštívíme africký kontinent.. konrétně Tunis… aktivně jsme si zaplatili rezervaci.. a ouha… situace se mám pocit přiostřuje a přiostřuje
… takže tak nějak nevím, jestli zájezd rušit či nikoliv.. zvažuji, že oželímě storni 1500 za každou dosp. osobu ( i když jedeme 4 dospělí– takže se to už nasbírá) a nebo to risknout a čekat, jak se to vyvrbí… je to takové dilema, protože i kdyby před odletem nám z důvodu situace vracela cestovka peníze, tak silně pochybuji, že najdeme tak cenově výhodný, navíc s krásný zájezd pro 6 osob- z toho tedy 5 letenek…
.. tak babo, raď, čekat, jak se situace vyvine nebo zrušit…
Děkuji za Vaše názory
![]()
Nepíšeš,z jakého důvodu uvažuješ o tom, zájezd rušit,takže těžko radit
…jo takhle už to chápu(delší vedení.-))…
já bych ještě počkala,jak se tam situace bude vyvíjet.
Příspěvek upraven 21.01.11 v 20:05
Já teda nevím ale není tohleto vyjímečná situace kdy by vám cestovka měla vrátit penze všechny když to není vaše vina?? Vždyť tam je teď nebezpečno
Zkusila bych to zjistit, já za sebe bych teda nejela ![]()
Daniella82 píše:
Ahoj, pracuji pro paní, co má v Tunisku apartmány k pronájmu, dnes jsem s ní o tom mluvil a prý už je to tam o hodně lepší, rozhodně bych nejezdil do hlavního města, ale v ostatních letoviscích je to v pořádku - tím myslím turistické destinace… informace jsou přímo od barmana, co pracuje v měste Port el Kantaouí…
michal ![]()
brouczek píše:
ty nesleduješ zprávy???????Daniella82 píše:
už jsem příspěvek opravila,jaksi mi to hned nedošlo..zprávy sleduju:-)
No tak hlavně včera ve zprávách říkali že peníze cestovka nemusí vracet vůbec,páč to něni jejich vina a důvod je jen „obava“ lidí co by chtěli letět.. nevím jak to napsat přesně ![]()
A jinak..já bych asi rušila..něco jiného by byo kdybych letěla sama..ale s dětma bych se bála.Jen můj osobní názor ![]()
Příspěvek upraven 21.01.11 v 20:13
Také jsme letos chtěli prvně ozkoušet Tunis,doposud jsme procestovali hodně států,ale tuto destinaci zatím ne.Chtěla jsem zaplatit zálohu v prosinci,aby to bylo nejlevnější.Ale díky práci,domácí přestavbě jsem neměla čas vybrat ten nej hotel-nebyl čas se známými sednout a vybrat.A nyní jsem ráda. ![]()
Cestovka by vracela 100 % zálohy bez storna v případě,že by situace byla hodně nebezpěčná a byl zakázaný turismus,že by se Tunis bál o turisty.Ale to jsou tak výjmečné situace,že jim moc nevěřím.Spíše to dopadne tak,že cestovní ruch je živí,budou se snažit dělat že je vše dobrý,aby nemuseli našim CK vracet peníze za ubytko a tím pádem naše cestovky nebudou vracet peníze klientům.
Jak to bude do doby odletu,to netuším.Určitě to bude strach,to je jasné-i kdyby oni tvrdili,že je u nich bezpečně.
Takže bych mrkla na storno poplatky,do kdy je možno stornovat s nejnižším poplatkem a do tohoto datumu to ještě nechala vykrystalizovat.Prostě do doby,dokud je to jen těch 1500,– na osobu jako nyní-abyste se neunáhlili.
Ahoj,
já bych nerušila. Do té doby se to vykrystalizuje. Jde jim o hodně peněz, tak určo turistickým destinacím se to vyhne. Ale výlet do hlavního města bych si odpustila. Lepší spíš výlet na Saharu-nebo nějaký jižní okruh.
Jak mám zkušenost s Tuniskem, tak oni si turistů dost váží, moc dobře vědí, že je živí, takže já předpokládám, že do rozjezdu hlavní sezony se to uklidní, ale za sebe jsem ráda, že zálohu zaplacenu nemám a letos plánujeme až last minute, taky bych byla na trní, je to dilema.
Ještě bych zkusila přebukování destinace, za to by si slušná cestovka nemusela nic nebo o hodně míň účtovat.
taky bych nerušila, do hlavní sezony je daleko a sami se budou snažit to urovnat, aby jim neutekli turisti.
Jedeme– no, teda pokud jedeme- tak s EximTours– samozřejmě jsme tam volala a slečna na drátě mi relativně odměřeně řekla, že zatím nebylo vydáno ofic. stanovisko, takže nemůže podat žádné informace, ale že normálně zájezdy-dokonce i na únor!! do Tunisu prodávají… ptala jsem se, jaký je tedy postup v případě, že se situace nezlepší-opět odpověděla stejně-nebylo vyd. stanovisko, nemohu nic říct. V případě, že bychome chtěli změnit destinaci, tak je to bráno naproste stejně jako storno.. takže to už je v tu chvíli jedno… Kdybychom jeli sami, tak to snad ještě risknu,ale se dvěma prckama ( 2 a 4 roky..) mám docela strach
..chjo..- máme jet sice až v červnu, ale vzhledem k tomu, jak vše v politice trvá.. tak nevím, nevím, jestli zvládnout takovou situaci naprosto uklidnit… no… nevím…
Díky
.. nabídku máte určitě lákavou.. nicméně.. v téhle situaci se dá říct jediné- TUNIS jako TUNIS
– my jedeme konkrétně do Mahdii- hotel EL Mehdi…
( nepracuje tam taky nějaký známý barman???
![]()
U Fischera se mě líbila nabídka,že se dá zdarma překnihovat hotel či termín.Ale nakoenc stejně zůstaneme věrni CK Alex.
Díky cenám.
Ale jinak je pravda,že překnihování se bere jako klasické storno.CK mají problém,protože při stornu a znovu neobsazení destinace storno poplatky platí oni.A co si budeme říkat,tak jistota je jistota a nyní nově nikdo kupovat Tunis nebude.
Ale zatím bych neplašila a vyčkala do té doby,dokud bude platit to nejnižší storno.
Minasko, do cervna je daleko, ted ti nikdo asi nebude schopny rict, jak to v te dobe bude vypadat. Zatim to vypada, ze krome protestu v centru mesta je vsude jinde klid.
Jinak ten Tunis mi pripomel Thajsko pred 2 lety, byli tam protesty, hlavne v Bankoku a turistum se doporucovalo tam neletat. Nasi znamy uz meli letenky a nakonec se rozhodli letet a bylo to uplne v poho, na protestanty nikde nanarazili a to v hlavnim meste byli nekolik dni. Turistu a hlavne turistickych casti se tyhle veci vetsinou vyhnout, preci jen je to jeden z hlavnich zdroju penez v zemi. A taky, nekdy to v televizi a ve zpravach vyzni hur nez jaka je skutecnost…