ALS? Brnění nohy 24 let

Anonymní
7.11.22 16:40

als? brnení nohy 24 let

Ahoj,
je mi 24 let. Delsi dobu me trapi brneni leve koncetiny, jsem z toho uz celkem v nervu, neprestava to a ja hledam co by to mohlo byt! co takove SLs v tomto veku? Roztrousena skleroza asi vyloucena na mozku nic neni…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65147
7.11.22 16:41
@Anonymní píše:
Ahoj,
je mi 24 let. Delsi dobu me trapi brneni leve koncetiny, jsem z toho uz celkem v nervu, neprestava to a ja hledam co by to mohlo byt! co takove SLs v tomto veku? Roztrousena skleroza asi vyloucena na mozku nic neni…

brní mě noha už dlouho a není to ani jedno z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
7.11.22 16:46

@vokishka a prestava to nekdy? me to proste ne a ne prestat… slbost v te noze asi nemam, ale neprijemne to je moc ujdu i nekolik km, ale je to obtezujici :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
7.11.22 16:48
@MilujicislecnaT píše:
@vokishka a prestava to nekdy? me to proste ne a ne prestat… slbost v te noze asi nemam, ale neprijemne to je moc ujdu i nekolik km, ale je to obtezujici :?

přestává, je to jen někdy. Jediné řešení je objednat se k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
7.11.22 16:50

@vokishka po doktorech chodim neustale… nikdo na nic neprisel… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
7.11.22 16:55

Nemáš výhřez plotýnky? Hele mně začalo brnění jedné nohy a záškuby svalů po koronáči. Už je to tři roky. Brnění přestalo, ale svaly občas škubnou. Je to ale opravdu jenom sem tam. :nevim: Zjistili mi částečný výhřez plotýnky, tak jsem to pak přestala řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
7.11.22 17:12

Chodíš k neurologovi a bereš hořčík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5237
7.11.22 17:22
@Anonymní píše:
Ahoj,
je mi 24 let. Delsi dobu me trapi brneni leve koncetiny, jsem z toho uz celkem v nervu, neprestava to a ja hledam co by to mohlo byt! co takove SLs v tomto veku? Roztrousena skleroza asi vyloucena na mozku nic neni…

A fyzioterapeut te videl taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
7.11.22 17:31

Může být od páteře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.11.22 17:47

Nech si zablokovat internet a zacni treba sportovat, myslim, ze uz je to na brneni vyrazne pomuze :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.11.22 17:56

Lékař ti řekl co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
7.11.22 18:03

Zkus hořčík a B-komplex. A může to být opravdu od páteře- tu ti někdo vyšetřoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.11.22 18:15

A co dušnost a závratě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
7.11.22 18:20
@Pudloslava píše:
Nech si zablokovat internet a zacni treba sportovat, myslim, ze uz je to na brneni vyrazne pomuze :-)))

Já vím, že autorka vypadá jako hypochondr, když hned myslí na ALS, ale rada jít sportovat mi nepřijde až tak vhodná.

Sama trpím velmi silným brněním, kdy se nemůžu několik minut na dotyčnou končetinu postavit. A také nikdo neví, respektivě se k tomu ještě na neurologii nedobrali. Samozřejmě je podezření, že by to mohlo souviset se skoliózou a hyperlordózou v bederní části zad. Ale vzhledem k rodinné anamnéze nemůžu vyloučit onemocnění na genetickém podkladu, či autoimunitní onemocnění. A mravenčení v noze není můj jediný problém. :D

Chci říct, že je od tebe jako lékařky divné znevažovat něčí příznaky. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.11.22 19:36
@Alexandria Nixia píše:
Já vím, že autorka vypadá jako hypochondr, když hned myslí na ALS, ale rada jít sportovat mi nepřijde až tak vhodná.

Sama trpím velmi silným brněním, kdy se nemůžu několik minut na dotyčnou končetinu postavit. A také nikdo neví, respektivě se k tomu ještě na neurologii nedobrali. Samozřejmě je podezření, že by to mohlo souviset se skoliózou a hyperlordózou v bederní části zad. Ale vzhledem k rodinné anamnéze nemůžu vyloučit onemocnění na genetickém podkladu, či autoimunitní onemocnění. A mravenčení v noze není můj jediný problém. :D

Chci říct, že je od tebe jako lékařky divné znevažovat něčí příznaky. :think: :nevim:

To není znevažování, sport je dobrý jak při onemocnění páteře, tak na deprese a úzkosti, rozhodně pomáhá i při metabolicky způsobených neuropatiích. Ona má demyelinizaci vyloučenou, ale ani u té by to neublížilo. prakticky vždycky to pomůže.
leda snad kdyby šla vzpírat, ale to holky nedělávají. Běhání, plavání, zumba, jóga..všechno myslitelné, co holky dělávají, jí může jenom pomoci. V nejhorším to nepomůže na obtíže, ale zlepší si jen kondičku a náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí