Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nebyla to nahodou zbloudila osina? To sama nevytlacis, ma takove zpetne jehlicky, ktere se posunou hloub a hloub. Maz na chirurgii, nez se ti dostane nejakej zanet do oběhu. Si vem někoho s sebou, jestli mas takovy strach.
Něco podobného se stalo kamarádce, zůstaly jí v ruce trny ostružiny a ošklivě se to zanítilo, několikrát jí to na chirurgii museli čistit, brala antibiotika, první tři týdny se to i přesto vůbec nelepšilo, fakt si s tím užila svoje. Určitě někam zajdi co nejdřív.
Honem na chirurgii. Oni ty to umrtvi, otevrou, vycisti. Hlavne s tim prosimte bez, nez z toho budes mit pruser.
@Anonymní píše:
Ahojte holky, už jsem fakt zoufalá a na chirurgii se šíleně bojím, toto se mi udělalo že zapíchlého sena… Ze začátku to bolelo a bylo to červené, snažila jsem se ti vytlačit, ale čím víc jsem tlačila tím se to více otevíralo a jde z toho něco ven, nějaká tkáň, mazala jsem vším možným od víšňáku, černá mast, hemagel, framikoin prášek a nic moc… Něco podobného jsem měla na noze a chtěli mě vytrhnout celej nehet, nedala jsem a nakonec to vyschlo a odpadlo…
A my s tím přes obrazovku máme udělat co?
Buď si na tu chirurgii zajdeš dobrovolně… nebo tě tam časem odvezou, až se ti to pořádně rozjede a způsobí otravu nebo nějakou podobnou lahůdku. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte holky, už jsem fakt zoufalá a na chirurgii se šíleně bojím, toto se mi udělalo že zapíchlého sena… Ze začátku to bolelo a bylo to červené, snažila jsem se ti vytlačit, ale čím víc jsem tlačila tím se to více otevíralo a jde z toho něco ven, nějaká tkáň, mazala jsem vším možným od víšňáku, černá mast, hemagel, framikoin prášek a nic moc… Něco podobného jsem měla na noze a chtěli mě vytrhnout celej nehet, nedala jsem a nakonec to vyschlo a odpadlo…
No tak se nedej a čekej no až ti to uschne, jakou čekáš jinou radu, buď běž k doktorovi nebo čekej, ono tě to tam stejně dožene. A nechápu že s toho děláš takový divadlo, ti to opíchnou takže nic neucítíš.
Čistě hodně teoreticky když to necháš být může se ti rozjet zánět v celém těle a sepse…
samozřejmě do toho je ještě daleko.. ale evidentně je tam něco co se nehojí zanítilo se to…
tak mazej na chirurgii vyčistí to, dostaneš antibiotika a uzdravíš se.
No jeste muzes udelat dva pokusy, namatlat Betadinou v masti, zalepit a denne predelavat, nebo to same s medem - med (kvalitni od vcelare) z rany vytahne vodu a pomuze oddelit odumirajici tkan od zdrave. Take denne prevazovat.
@ludmilaadamkova píše:
@Lucie_Sxtaky se dávali do ran červi
Uz se nastesti davaji znovu, funguje to
.
Tak jsem byla na chirurgii a vyřezali mě to, byla jsem 3× na převaz, ale mám to znova… ![]()
Hlavně o mnoho horší. Doktor říkal, že stím nemá co dělat, že se to bude objevovat pořád, dál mě žádanku k plastickému chirurgovi, že by to měl nějak nařezat a stáhnout… Ale teď se bojím, aby to nebylo něco horšího a tím zašitím to nebylo ještě horší…
Vůbec nevím co dělat a hrozně se bojím, prosím nechte si blbé komentáře…
Ahoj holky, tak jsem šla a dopadlo to nakonec takto. Operovali mě na plastice 29.11, defekt byl velký, ale vůbec se to nechce hojit a já už jsem fakt zoufalá… Už museli i vytáhnou pár stehů kvůli hnisu, včera jsem byla na převaz, dle doktora ok, ale mě se to nezdá… Nasadili antibiotika, beru dnes 3 den a jizva vypadá takto. Doporučili by jste ještě něco na podporu hojení?