Alternativa za lego

608
30.9.19 13:12

Alternativa za lego

Ahoj maminy a taťkové,
synek (4 r.) miluje lego. Chceme mu k narozkám koupit pořádnou krabici, ať je těch kostek dost a můžeme stavět, až se z nás bude kouřit :) origoš Lego mi ale přijde o ničem - stojí majlant a skoro nic v té krabici není. Chtěl bych najít dobrou alternativu - máte zkušenosti? Vzpomněl jsem si na Chevu - to bývalo za mě a pořád se to prodává. Znáte nějaký další bomba stavebnice tohoto typu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
30.9.19 13:17

@honzek86 My máme vše možné, ale Lego je stejně TOP. Vyřešili jsme ze začátku koupí velké stavební krabice (myslím, že se to jmenuje Velký kreativní box) a pak se to doplňovalo postupně o speciální sety. Pokud chcete jen stavět, tak zkuste pohledat po bazarech, občas se někdo zbavuje směsek a dává to třeba na váhu. Myslím, že i na různých Lego výstavách se dá takhle levněji nakoupit směs kostiček.

No a u nás ještě jede Seva a Merkur, ale na Lego prostě nemají :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
30.9.19 13:20

@honzek86 Pokud miluje lego a vy mu koupíte něco jiného bude zklamaný. Prodávají něco i Vietnamci ale podle mě ty kostičky na originální kostičky tak dobře nesedí a pro tyhle prcky ke to pak těžké na stavění. Jinak my loni vychytali nějakou akci v Makru, kdy byla velká krabice 1500 kostek asi za 1200. No cena prostě skvělá myslím 40% sleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
30.9.19 13:22

Měli jsme LORI, přes 800 kostiček a děti si s ní nevyhrály tolik, jako s Legem, už šla o dům dál. Lego má propracovanější detaily, postavy, zvířata, doplňky.

• Citovat
  • Upravit
3023
30.9.19 13:23

Origos lego vydrzi i 20 let. Koukni se na bazary. Sehnala jsem mega krabici dupla se zviraty, strechou atd za 3000,– S nicim jinym si nase holka nehraje, jiny podobny kosticky ji nezajimaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.9.19 13:25

Mám stejně postiženou dcerku :mrgreen:. Jedem v legu. Kupuju bazarovky, hodně v dražbách na aukru nebo kompatibilní stavebnice buď na Aliexpresu nebo polský, tuším, Dromedár. Jiných stavebnic taky pár mále, ale lego je lego…

• Citovat
  • Upravit
6650
30.9.19 13:27

@honzek86 Zkuste pohledat na internetu, dají se sehnat kostky na kila z druhé ruky. Jinak chevu máme u babičky, starou i novou a nedrží to, tuhle syn postavil parádní raketu a jak jí zvedl ze země tak se okamžitě rozpadla. To se mu u Dupla nestává tam si s tím může docela dlouho hrát než gravitace zvítězí nad třením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
30.9.19 13:28
@Micaella22 píše:
Origos lego vydrzi i 20 let. Koukni se na bazary. Sehnala jsem mega krabici dupla se zviraty, strechou atd za 3000,– S nicim jinym si nase holka nehraje, jiny podobny kosticky ji nezajimaj

Co dvacet, Lego vydrží asi navěky. :mrgreen: Syn si hraje i s Legem po manželovi a nejde rozeznat, které kostky jsou po něm, nebo nové. :) Peníze za Lego, mi narozdíl od ostatních hraček, nepřijdou vyhozené. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
30.9.19 13:29

Kupujeme přes aliexpress nebo přes wish Lepin, je to v podstatě to samé jako Lego, jen je o dost levnější :) Ale kostičky normálně na Lego navazují, pomalu ani není poznat rozdíl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
30.9.19 13:41

Taky kupuju na aliexpresu. Mame uz hodne setu, hlavne ty velky co stoji tisice. Syn si strasne preje jeden set z minecraftu, original stoji 13 000,– na ali 2000,– rozdil? Nepoznas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
30.9.19 13:48
@Vemas píše:
Taky kupuju na aliexpresu. Mame uz hodne setu, hlavne ty velky co stoji tisice. Syn si strasne preje jeden set z minecraftu, original stoji 13 000,– na ali 2000,– rozdil? Nepoznas

Přesně tak, máme doma věž z Pána prstenů a je tam opravdu rozdíl třeba 10 000,– :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
30.9.19 13:49

No vy jste mi dali :) koukám všechny příspěvky jsou pro LEGO origoš. Tak jste mě přesvědčili, asi v tom pojedem taky ;) Nasel jsem si ten Velký kreativní box… to je asi to, co pro začátek potřebuju. Díky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
30.9.19 13:54

@unuděná Má pravdu. Zkusit bazary a alliexpres, tam se dají najít sety co tady ale podstatně levněji. Přijde mi, že stavět kostky na sebe si můžeš z ledasčeho, ale ty systémy, co má Lego prostě nic jiného nemá (různá auta, vrtule, koleje… :nevim: ). Sorry, už to tu je 10×, měla jsem otevřenou neaktuální diskuzi. Tak hlasuju pro Lego po jedenácté. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
30.9.19 13:56
@honzek86 píše:
No vy jste mi dali :) koukám všechny příspěvky jsou pro LEGO origoš. Tak jste mě přesvědčili, asi v tom pojedem taky ;) Nasel jsem si ten Velký kreativní box… to je asi to, co pro začátek potřebuju. Díky za tipy

A myslíš Lego nebo Lego Duplo? Pro 4 letého je klasické Lego ještě malinké, ne?

Máme doma už několik hodně velkých sad Lega z Aliexpressu a nemůžu si to vynachválit, je to úplně to samé, kostičky drží dobře a stojí to zlomek ceny, co originál. Mě prostě přijde originální Lego strašně drahé… Sadu, co se zde prodává za 2000. máme třeba za 800 Kč. A rozdíl nepoznáš.

Teď jsem koukala třeba na velký Bradavický hrad a u nás stojí 9.000, tam necelé 3.500…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
30.9.19 13:56

Teď mi dal tip kolega v kanclu (sedí naproti mě LEGO maniak a neměl jsem o tom ponětí) - prá má osvědčený obchod dráčik. Když si udělám klubovou kartu, mám na všechno LEGO 15% cenu. To nezní špatně… a nebudu na to čekat 2 měsíce, jako v Ali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný