Otec při výběru svatebních šatů?

eva1404
27.9.19 12:56

Otec při výběru svatebních šatů?

Pěkný den Vám všem,

příští týden si jdu zkoušet svatební šaty. 100% se mnou půjde máma se sestrou. Jenže mám nedávno rozvedené rodiče a táta chce jít taky (jeho myšlení: když může máma může i on). Jdu na první zkoušku a tak nevím, zda chodí i tátové (či jiní muži), nebo jaké jsou tradice? Má otec vidět nevěstu v šatech taky v den obřadu, radí budoucím nevěstám pouze ženy/dívky? Prosím poraďte. :srdce:

Děkuji všem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
393
27.9.19 12:58

@eva1404 Já myslím, že to záleží hlavně na tobě, jestli ho tam chceš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.9.19 13:03

@eva1404 Pravidla nejsou.

Pokud tě chce fakt vidět v šatech, vzala bych ho.
Pokud je to způsob, jak uplatnit moc nad mamkou, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32175
27.9.19 13:03

No tak nikdy jsem neslyšela o tom, že by otec nevěsty asistoval u vybírání šatů…ale jestli ti to nevadí, tak si ho tam vezmi…já bych šla jen se ségrou…čím víc lidí, tím víc názorů a budete se tam akorát dohadovat…kromě toho proč do toho chce otec mluvit? má se nechat překvapit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva1404
27.9.19 13:04

@krysoleta No já do teď měla pocit, že tátové vidí nevěstu dopoledne jakmile se nachystá a je připravená jít s ním k oltáři. Taková ta chvíle otec a dcera. Nechce se mi mu řít že nemůže, na druhou stranu si myslím, že by u toho být neměl. Proto se ptám. :)

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.9.19 13:05

V zahraničí to je běžné..
ale záleži to na nevěstě, zda ho tam chce či ne..
jestli je jeho vyjádření takové, že když může matka, tak chci taky..zřejmě tam nechce být kvůli tobě..tak bych no nebrala, ale je to o tom jaké máte vztahy s otcem vy dva, ne on a tvá matka.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.9.19 13:06

@eva1404 toto jsem slyšela jen ve vztahu snoubenec - snoubenka, že se nesmí vidět, ale ne s otcem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
701
27.9.19 13:07

Myslím, že u něj je výběr šatů to poslední co ho zajímá, spíš žárlí na mamku a nechce být opomíjen. Zkus mu vysvětlit, že tohle není žádná rivalita a jsou okamžiky, které jsou ryze holčičí. Kdybys chtěla mamku u porodu tak by asi musel jít také ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva1404
27.9.19 13:08

@smurfka Vztah mám pěkný a stejný s oběma rodiči. Myslím, že tam se mnou u toho chce opravdu být i kvůli mě..ale mám pocit že i proto, aby se necítil odstrčenej a pozadu za mamkou. Proto nevím, jak s celou situací naložit. Oba vědí o tom, že tam ten druhý bude a jsou s tím ok..tak fakt nevím co dělat :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
53518
27.9.19 13:09
@eva1404 píše:
Pěkný den Vám všem,

příští týden si jdu zkoušet svatební šaty. 100% se mnou půjde máma se sestrou. Jenže mám nedávno rozvedené rodiče a táta chce jít taky (jeho myšlení: když může máma může i on). Jdu na první zkoušku a tak nevím, zda chodí i tátové (či jiní muži), nebo jaké jsou tradice? Má otec vidět nevěstu v šatech taky v den obřadu, radí budoucím nevěstám pouze ženy/dívky? Prosím poraďte. :srdce:

Děkuji všem.

A co myslíš, že se stane, když tě v šatech uvidí? Propadne se do západního Německa nebo co? Vzala bych jen sestru a jim bych se ukázala az v den obřadu. Podle mě líp poradí obsluha salonu než máti a soutěživí otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva1404
27.9.19 13:10

@Mirčulka Haha k podobnému tématu jsme se dostali nedávno, kdy přítel sestry nechce být u porodu. Táta se hned aktivně přihlásil že tam např se mnou půjde místo něho. :D To už jsem mu musela říct, že to opravdu není dobrý nápad :D :D Když on táta chce být u všeho :D

• Citovat
  • Upravit
6650
27.9.19 13:11

Pokud ho tam nechceš, tak mu řekněte že výběr šatů je ženská záležitost. Když jsem pomáhala vybírat šaty kamarádce, tak půlku doby strávila polonahá a my špendlily ramínka podprsenky, kontrolovaly spodničky a byly u toho takové komentáře že ani přítomnost mámy by moc vhodná nebyla. Já bych u toho rozhodně tátu nechtěla. Já tedy u zkoušení šatů mnoho neměla, kromě krejčové, která mi je šila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva1404
27.9.19 13:11

@Russet Ne, jen nechci aby mu to bylo líto. Propadat se určitě nebude. :D Ale děkuji za názor

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.9.19 13:12
@eva1404 píše:
@smurfka Vztah mám pěkný a stejný s oběma rodiči. Myslím, že tam se mnou u toho chce opravdu být i kvůli mě..ale mám pocit že i proto, aby se necítil odstrčenej a pozadu za mamkou. Proto nevím, jak s celou situací naložit. Oba vědí o tom, že tam ten druhý bude a jsou s tím ok..tak fakt nevím co dělat :nevim: :)

tak je pěkné že chce s tebou být v důležité okamžiky..asi bych ho vzala, pokud se mezi sebou nebudou hádat a házet na sebe pysky.
K porodu bych ho teda nebrala..ale já bych tam nechtěla ani mamku :P

• Citovat
  • Upravit
53518
27.9.19 13:14
@eva1404 píše:
@Russet Ne, jen nechci aby mu to bylo líto. Propadat se určitě nebude. :D Ale děkuji za názor

Jako že máti jede a on ne? Bude tam maximálně překážet. Až bude chtít být u porodu, protože tam je tvůj manžel, vezmeš ho taky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný