Amalgámová plomba když nechci platit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3487
18.5.14 21:26
@Sluka píše:
A když víš, co všechno a v jaké víši proplácí pojišťovna, víš taky, kolik stojí stomatologické křeslo, sterilizátor a všechny ty další přístroje, co tam doktor má?

Ano, to vím taky, ale tohle všechno mají max. za dva roky splacené. :nevim: Nosím mu každé čtvrtletí výpisy z pojišťoven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.14 21:26

@Sluka máš pravdu, ale tady jde spíš o to, že pokud lékař má smlouvu s pojišťovnou, tak musí nabídnout i služby na pojišťovnu a je asi jedno, že místo endodoncie bude na konci vytržený zub (to mají pojišťovny nejraději - protože na vytrženém zubu si nikdo už žádnou péči nevykáže)
nelíbí se mi, že se vykazuje na pojišťovnu a ještě se kasíruje pacient
PS.:ne všichni lékaři to dělají, ale je jich opravdu dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
18.5.14 21:31

Zaínám si více vážit své zubařky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2948
18.5.14 21:31

Teda ziram 8o asi opravdu si budu stezovat na pojistovne a nekde dal. Takze jestli jsem to pochopila spravne…zubar ma nabjdnout napred plombu ktera je hrazena pojistovnou a pak ten zbytek? Co je placeny…a ano muj zubar ma opravdu smlouvu s vZP byla jsem u nej a jeste mu rikala ze nemam vysoke prijmy a tudis bych chtela plombu hrazenou pojistovnou a on si lresto kasiroval prachy. A to nejsem jedina. Kamkska u nej byla a chtela tez jako ja. Ale on ji bez jejiho vedomi udelal plombu placenou a fakturu ji poslal domu 8o celkem ma zaplatit 1980 kc 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.14 21:34

Jako asi by se pohledávky měly doplatit, protože mu asi nedokáže, že nadstandard nechtěla
nicméně opravdu se to následně dá řešit přes pojišťovnu
jako první bych si vyžádala z pojišťovny kompletní výpis, abys věděla, co všechno a za kolik si na tebe vykázal
ono totiž když si platíš ten nadstandard, tak už to na pojišťovně vykázat nemůže - byla by to duplicitní platba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2948
18.5.14 21:40
@Malaga píše:
Jako asi by se pohledávky měly doplatit, protože mu asi nedokáže, že nadstandard nechtěla
nicméně opravdu se to následně dá řešit přes pojišťovnu
jako první bych si vyžádala z pojišťovny kompletní výpis, abys věděla, co všechno a za kolik si na tebe vykázal
ono totiž když si platíš ten nadstandard, tak už to na pojišťovně vykázat nemůže - byla by to duplicitní platba

Diky za radu…vypis uz mam zadany pry mi ho poslou pristi tyden…uz mam zadany drive nejedna se jen o zubare…ale take o moji praktickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.5.14 22:31
@Terina89 píše:
Ano, to vím taky, ale tohle všechno mají max. za dva roky splacené. :nevim: Nosím mu každé čtvrtletí výpisy z pojišťoven.

Já ti nevím, provozujeme síť stomatologických ordinací, dle tvých soudů by se dalo říct, že docela slušně „rejžujeme“, přitom náklady na ordinace ještě po čtyřech letech nejsou splacené. Dodnes jsou občas měsíce v roce, kdy fixní náklady, jako platy doktorů a sestřiček dotujeme z vlastního a naopak nadprůměrné měsíce, z nich uklízíme na daně..
To, co dělá největší díru do rozpočtu, jsou škrty pojišťoven na konci roku, kdy nám seškrtávají v průměru až třetinu výkonů z celého roku - a to je fakt maso a neuděláš s tím nic.. Jenomže to už sestra nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.5.14 22:36
@Mysis píše:
Teda ziram 8o asi opravdu si budu stezovat na pojistovne a nekde dal. Takze jestli jsem to pochopila spravne…zubar ma nabjdnout napred plombu ktera je hrazena pojistovnou a pak ten zbytek? Co je placeny…a ano muj zubar ma opravdu smlouvu s vZP byla jsem u nej a jeste mu rikala ze nemam vysoke prijmy a tudis bych chtela plombu hrazenou pojistovnou a on si lresto kasiroval prachy. A to nejsem jedina. Kamkska u nej byla a chtela tez jako ja. Ale on ji bez jejiho vedomi udelal plombu placenou a fakturu ji poslal domu 8o celkem ma zaplatit 1980 kc 8o

Ano, dle pojišťoven a ministra by měl správně upozornit, že vše, co chce proplatit, může nabídnout i v bezdoplatkové variantě.
A já osobně děkuji Bohu, že jsem si našla „rejžující“ doktorku, která tyhle šunty nenabízí. Už jenom doplatková anestezie je taková lahoda - injekci s adrenalinem ještě ani nedopíchne a už necítím půlku pusy :dance: Z „bílých plomb“ mi domodelovala zhruba milimetr nástavby stoliček, že vypadají jako moje vlastní a ani na to nepotřebovala laborantky.. Jsou to moje zuby, moje pusa, sem ráda, že se o ně stará nadmíru dobře i nadmíru esteticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.14 22:37

@Sluka nechci rejpat, to vůbec ne, ale právěže u zubařů fungují i ty přímé platby a ty nejsou nijak malé. Já vím, že se musí zohlednit náklady, ale i tak se stačí kouknout na ceníky. A co se týká platů lékařů na smlouvu a sester, tak ty teda závratné nejsou. Rozdíl je, když lékař dělá sám na sebe, ale pravda je, že pak on sám nese riziko, že se něco porouchá a kde na to vezme.To zase zaměstnanci neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.14 22:40

@Sluka ale každý na to prostě nemá, všichni nemůžou dělat jen špičkovou stomatologii. Anebo ať ji dělají, ale bez účasti pojišťoven.
Lékaři si právě pojišťovny nechávají na „horší“ časy.
To vidíš už podle objednání, většinou dostane přednost platící pacient, (s kterým si lékař může vyhrát a udělat to dle svých představ s vědomím, že za to dostane zaplaceno) než pacient, co chce péči na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.5.14 23:22

@Malaga Vím, jak to myslíš, ale prostě všude je něco a vidím to na našich doktorech, ten, kdo tvrdě maká, či kdo je šikovný, ideálně obojí dohromady, ten vydělává nadprůměrně. Ale jen tak bez práce to opravdu nemají.
U nás se chytily dva typy zubařů - ti, kteří jsou extrémně šikovní a odvádí opravdu nadmíru dobrou práci, a pak ti, kteří umí výborně jednat s lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
19.5.14 03:39

Tak u nás jí mají včetně opravy kazu za 400,– a bílou za 600,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.5.14 20:23

Tak po přečtení všech příspěvků jsem se akorát naštvala jak špatně u nás funguje zdravotnictví, konkrétně zubaři. Hned se jdu podívat do výkazu, co mi z minulé návštěvy vlastně vykázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
23.5.14 21:27

Čistě teoreticky. chápu to správně, že vždy je možnost, aby to dr udělal na pojišťovnu a já nic neplatila? pokud platím tak jenom to, co si strčí dr do kapsy? je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.