Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky prosim jak roste druhý zub u dětí?
Dcerce je 5 let a vypadly ji dvě jedničky dole, ted už ji rostou nové ale jsou nějaké divné jako by hrbolaté, nevím jak to napsat a navic nejsou tak krásně bílé, dcera si zuby čistí dobče a pravidelně a ty dva co ji ted lezou mi přijdou divné, uvidím až vylezou uplně celé.
zdá s emi to? nebo to tak má být dokud nevylezou uplně?
at na mě zubařka nekouka že to tak třeba roste, nebo mám počkat a jít až zuby vylezou uplně??ted jsou asi venku z jedné poloviny…
Druhé zuby rostou zubaté, to se pak vlastně obrousí. barva 2. zubů je dána geneticky a nikdy nejsou tak bílé jako mléčné.
Ty druhe zoubky rostou jako pilky
a jestli se teprv klubou, tak se muze zdat, ze nejsou uplne bile, ale jak povyskoci, yak bile budou
Počkej až jí narostou úplně, stejně chodíte určitě co půl roku na kontrolu na zubní tak až tam půjdete uvidíš, zatám bych si s tím nelámala hlavu ![]()
@ivašot. uff moc děkuji tak to by odpovídalo no jo mléčké krásné bílé perličky a ted ty nové prostě uplně jiné.
Oni nebudou hned úplně bílé, našemu dítěti rostly úplně žluté, prý, jak to napsat dozrají a zbělají. A taky je má jak pilku
@MarkétkaBeruška jj chodime po pul roce a byly jsme tam když ji vypadl ten první to je tak 2 měsice asi.
@terinka4444 jj přijdou mi žluté a mala ta je na zuby expert fakt čištění nefláká kartíčkem i tím mezizubním…tak snad jak dorostou budou hezké.
Už se to tu nedávno řešilo, že jsou ty zoubky žluté, prý vyzrává sklovina a blednou. Nikomu nerostou zářivě bílé
Diky moc za info
a jde nějak smazat diskuze??? že bych ji smazala.
@irca11 může si to vyhledat jiná maminka, co bude taky váhat, zda je to normální. Nech jí tady, může posloužit dál ![]()
@Kakika jj nechám, já všude jen četla jak zuby rostou v té druhé řadě právě-a do toho dcerka mami ja nechci takový hnusny žlutý zuby…
@irca11 tak to je dobrá. Můj syn mi tuhle řekl, že je mu jedno, že mu vypadají, že si koupí vyndávací jako má děda ![]()