Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Kakika píše:
@irca11 tak to je dobrá. Můj syn mi tuhle řekl, že je mu jedno, že mu vypadají, že si koupí vyndávací jako má děda
@Kakika mě dělaly horni jedničky korunky, a dcerka byla mimo z toho že nemam několik tydnu zuby.
on ji to naučil manžel ty mezizubni kartačky to je taková nit na takovém držátku a ustni vodu to ma take od manžela tak ji musel koupit dětskou…co dělá tataínek to opakuje a jsem ráda že i to čištění zubů.
zubařka ji dala takový přívěšek na krk ve tvaru zubu to otevře a schová si do toho zuby tak z toho má radost a pořád tu zpívá písničku víly zubničky z minimaxu
snad ji to čištěni vydrží.
já tu ustni vodu nemužu mě je z ni blbě a to jsem zkoušela i tu dětskou…
@terinka4444 naše prababička ma 85 let a nemuže nosit ani už ty umělé
tak je bez zubů a dcerka ji říka neboj babi vyrostou ti nové třetí ![]()
@irca11 vy už si v pěti letech čistíte zuby mezizubním kartáčkem? To mi připadá docela brzo.
@sally123 to neni mezizumni to je takovej jako by amlej luk a na něm ta nit napnita a tim si čisti mezy zuby hezky jeden po druhem prodavá to zubařka a tohle je vyloženě dětske i velikostně je to malinké
@sally123 po vyčištěni tim mezy zuby, jestly to najdu an netu dám ti odkaz nevim jaks e to přesně jmenuje aby se vyčistil binec mezy zuby je to takova dobra věcička a mala se s tim naučila bezvadně. manžel to má také ale ve většim. no a ja to nemam ![]()
@sally123 píše:
@irca11 vy už si v pěti letech čistíte zuby mezizubním kartáčkem? To mi připadá docela brzo.
já si tedy myslím, že na nácvik správné zubní hygieny není nikdy brzo. Náhodou mi to přijde úžasné, že pětileté dítě se o svůj chrup takhle dobře stará. Kéž bych měla takovou disciplínu od malička i já ![]()
Jo jasný napnutá nit, vím co myslíte, ale taky nevím, jak se tomu říká
. Tak to pak jo, já si právě jinak nedokázala představit, že se pětileté dítě dokáže soustředit na to čistit zuby mezizubním kartáčkem. Ze začátku to dělalo problémy i mně jako dospělákovi, protože mám zuby hodně na těsno u sebe.
@sally123 jj napnutá nit.no my tomu řikame mezizubní protože to čisti mezi zubama a také nevim ten název
a tímhle se to malá hezky naučila.
@Kakika no snad ji to vydrží ona než si vyčisti zuby a pak to mezi zubama tak to fakt trvá
zato má druhý dcera to je děs ta si čisti zuby sama odemě prostě nechce ma 2 roky tak sama ale ta to fakt odrbne jen to přejede amyslí si že hotovo.ani od sestřičky si necha čistit u zubařky řvala ajko poardál a to ji nikdo nic nedělal. jsou v tomhle každá jiná starší si odemně ve 2 letech nechala hezky čistit zuby a ztahle druhá nic.
@irca11 Mám to samé. Pětiletý syn si tedy zuby odmítá sám čistit, tak čistím já, ale fakt by vydržel mít tu pusu otevřenou snad i půl hodiny. Skoro tříletá na mě věčně ječí „samááááá“, strčí kartáček do pusy a tím je pro ni hotovo. Dočišťování ode mě = řev. Ale už se poslední dobou celkem i nechá, ale nemůžu čistit tak důkladně jako synovi. Jsem ale ráda, že už tu pusu aspoň na chvilku otevře a doufám, že se to bude zlepšovat.
@irca11 tak to třeba u mladší dcerky ještě přijde.. nijak na ní nepůsobí ani to, že starší se tak snaží? Mladší děti se často,,opičí" po starších sourozencích nebo se jim chtějí vyrovnat.
@Kakika tak tady bych zas problém viděla v tom, že kluci jsou prostě lajdáci ![]()
@sally123 jo ona se opičí počád ale zuby má za 3 sekundy vyčištěné opravdu málokdy se podaři aby otevšela pusinku a ja ji vyčistila a to jsem říkala a zkoušela at otevře pusu ta starší aj ji je čistila a at i ta mala to tak začne dělat a nic…také doufám že bude otevirat pusinku at nemá brzy kazy
jinak hlavně blbinky ty se podle ní naučí hned ![]()